Nereden kuş alınır? Nelere dikkat etmeliyiz?

kusumdakusum

iyikus.com Üyesi
Herkese merhaba bu konuda mesaj açmak yasaksa uyarın sileyim hemen göremedim de 🥺

Muhabbet kuşumuzu yeni kaybettik ve yeni bir kuş sahiplenmek istiyoruz.

Fakat İzmir içi nereden almalıyım bilmiyorum 🥺 önerebileceğiniz bir yer var mı? Önceki kuşumu arkadaşım ilgilenemediği için ondan almıştım yani hiç bilgim yok...

Kuşumuzu kaybettiğimiz için özellikle annem çok mutsuz ve alışabildiği tek kuş oydu çünkü uysaldı. Yine alışabilmesi için eğitimli bir kuş sahiplenmek istiyoruz bu şekilde bildiğiniz İzmir'de bir yer var mı?

Ayrıca sevda papağanı sahiplenmek istedik çünkü gördüğümüz videolarda çok oyuncu türler ve eski kuşumuzun yerine koymuş gibi hissetmemek için yine muhabbet almak istemiyoruz ama daha oyuncu olduğunu düşündüğünüz önerebileceğiniz kuş türleri var mı?

son olarak bu defa kuşa vermem gereken takviyeler, yem markaları, vitaminler, proteinler vs... konusunda önerilerinizi alabilirsem çok mutlu olurum 🥺

Merhaba 🌸
Güvenilir bir üreticiden alın
Tüyleri parlak kuşlara yönelin.
Yavru olsun (gözleri biraz yuvanın dışında olur gaga siyah olur)
Poposuna dışkı yapışmamış olsun
Hareketli olsun.
Göğüs kemiğine bakın jilet gibi olmasın.

Versele laga paraket yemi olabilir.
Röhnfried ürünleri kullanın.
İç dış parazit

Ve ve oyun severler
Tahta oyuncaklar merdivenler koyun.
Geniş bir kafes tercih edin.

Öncelikle kaybınız için üzgünüm. Kafes ve ekipmanları dezenfekte edin ki yeni kuş alırsanız bulaş olmasın. Virkon s kullanabilirsiniz elinizde varsa. 1 litre suya (su sıcak olmasın) 5 gr virkon katıp karıştırın ve kafes,tünek,yemlik,suluk,oyuncaklar her şeye sıkılsın bu dezenfektandan ve 10 dk beklesin. Sonra ise durulama yapın.
Dezenfektan yoksa,şimdilik 1 litre suya(su sıcak olmasın) içine 10 ml çamaşır suyu katıp karıştırın ve her şeyi yıkayın,10 dk bekletin sonra durulama yapın ve çamaşır suyu kokusu kalmasın havalandırın, eşyaları temiz peçete ile kurulayın ya da kendiliğinden kurumasını bekleyin.
Gaga taşı,kalamar kemiği vs varsa çöpe atın,ölen kuşun ağzının dışkısının temas ettiği gıdalar ve taşlar varsa onları çöpe atın.

Şimdi gelelim konuya. Öncelikle oyuncu zeki kuş istiyorsanız papağan tercih etmenizi öneririm ama küçük boy papağanlar. Evde büyük cins kuş beslenmesi uygun değil.
Örneğin forpus olur,caique (kayık) papağanı vs evde beslenebilir. Muhabbet kuşu alacaksanız konuşmasını istiyorsanız erkek seçmeniz lazım. Erkek muhabbet kuşlarının cere rengi tamamen pembe olur yavruyken,yetişkin olunca tamamen mavi olur. Bunlara araştırarak da bakabilirsiniz.

Hangi kuşu alırsanız alın temel olarak dikkat edilmesi gereken şeyler,beslenme ve temizlik.
Beslenmesi aşırı yağlı tohumlar ve karbonhidrat değeri yüksek ürünlerden oluşmamalı. Örneğin dal darı karbonhidrat değeri yüksek üründür aynı makarna ekmek gibidir,obeziteye sebep olabilir,önermiyorum. Verilecekse bile çok az verilmesi lazım. Lakin kuşlar dal darıya bayılır lakin çok yememeliler bundan. Ak darı oranı fazla yem olmalı,dengeli yem kullanılmalı. Açık paket yem almanızı önermiyorum. Eğer alacaksanız bile o yemin üretim şartlarını temiz mi değil mi ilaçlı mı değil mi taze mi bayat mı vs çok iyi bilmeniz lazım. Kapalı paket ürün almanızı öneririm markaların kendi ambalajlarında satılan yemler. Her marka yemi de almayın. Garden mix,Versele Laga gibi markaları öneririm. Versele laga alacaksanız orijinal ürün olduğundan emin olun,ithal üründür sahtelerini satanlar da varmış dikkat edin.

Son düzenleme:
Mer
Merhaba 🌸
Güvenilir bir üreticiden alın
Tüyleri parlak kuşlara yönelin.
Yavru olsun (gözleri biraz yuvanın dışında olur gaga siyah olur)
Poposuna dışkı yapışmamış olsun
Hareketli olsun.
Göğüs kemiğine bakın jilet gibi olmasın.

Versele laga paraket yemi olabilir.
Röhnfried ürünleri kullanın.
İç dış parazit

Ve ve oyun severler
Tahta oyuncaklar merdivenler koyun.
Geniş bir kafes tercih edin.
Merhaba çok teşekkür ederimm 🥺 ama güvenilir bir üreticiyi nasıl bulacağımı bilemedim 🥺 internetten araştırıyorum sabahtan beri ama yok

Ve aynı yem markasından devam edin sabit.
Her yemin içeriği aynı değil çünkü oransal olarak vs.
Marul,ıspanak,az miktar maydanoz,roka,tere,semizotu vs yiyebilir. Yeşillikler,sebzeler yiyebilir lakin avakodu vermeyin. Bazı ürünleri vermemek lazım,süt yoğurt süt ürünleri,cips ,ev yemekleri,asitli içecekler,çikolata,ekmek,aşırı tuzlu şeyler..(maalesef neler duyduk bu konuda..)
Meyve yiyebilir lakin çekirdeklerini ayıklayın yemesin,elmanın çekirdeğine de dikkat edin.
Çok meyve yemesin çünkü şeker oranı fazla olabiliyor.
Kuşun cinsine uygun pelet yem de alabilirsiniz iyidir. Hem tohumlu yemden hem de pelet yemden yiyebilir.
Yem kabukları ara ara kuru şekilde üflenmeli tükürük gelmemesine dikkat edin. Kabuklar üstte birikiyor yedikçe,bu yüzden giderilmeli.
Suluk her gün duru su ile yıkanmalı ve günlük içme suyu tazelenmeli. İçme suyu kullanılmalı. Çeşme olmaz.
Suya takviye eklendiği zaman(probiyotik, vitamin vs) en fazla 1 gün sulukta kalabilir.
Haftalık olarak probiyotik, multivitamin doğru rutin ve dozajda verilmelidir. Bununla alakalı yazı paylaşıcam okursunuz.
Elinizde probiyotik, multivitamin, B vitamini kompleksi olmalı ve karaciğer koruyucu takviye,kuşlar için olan.
Haftada 1 kere karaciğer koruyucu verilebilir.
Ve mineral takviyesi de gereklidir.
Kilo 35 gr altına inmemeli. 30 gr altına inmek kuruma demektir yani anormal.. muhabbet kuşları için diyorum.
Obez de olmamalı.
Arada hassas terazi ile kilo ölçümü yapıp kontrol yaparsınız.
Her gün kafesten çıkarılıp uçması lazım hareket..
Kafes tabanına dökülen yem kabuğu ve biriken dışkılar günlük giderilmeli. Kafes tabanına çek kopart çöp poşetlerini keserek alt tabana takabilirsiniz. Kafes tabanına dışkılar temas etmez,poşete temas eder. Ertesi gün kirli poşeti çöpe atıp yenisini takarsınız böylece daha kolay ve hızlı temiz olur.
Vaktim yok diyorsanız kafes tabanına mısır granülü koyabilirsiniz taban malzemesi satılıyor. Onlar kirlenince değiştirirsiniz atarsınız çöpe yani.
Kuşun odasını da günlük havalandırın günde birkaç kere. Odasında sigara içmeyin ve böcek ilacı kullanılmasın boya badana kokularından da sakınmalı.
Böyle yani. Beslenme + temizlik bunlara dikkat edilmelidir.
Ayda 1 kere genel temizlik yapabilirsiniz dezenfektan ile.
Ama yem kaplarını haftada birkaç kere yıkamanız iyi olur.
Yem ve suyun içine dışkı girmemeli.
Kuş çok soğuk ya da çok sıcağa maruz kalmamalı.
Cereyandan uzak yerde olmalı.
Gece çocuklar gibi erken uyumalı saat 21.00 gibi. 10-12 saat uyumalı karanlıkta ve sessiz ortamda.
Odasına sinek vs girerse korkup sıçrayabilirler..

Banyo kışın ayda 1-2 kere yapabilir ama oda soğuk olmamalı. Banyo suyu içme suyu olmalı ve ılık olmalı. Kendi banyo yapmalı geniş bir kapta. Yapmazsa temiz fısfıs sprey şişesine su eklenip kuşa uzaktan birkaç fıs yapılabilir.
Yazları hava sıcaklığına göre birkaç sefer banyo yapabilir.

Öncelikle kaybınız için üzgünüm. Kafes ve ekipmanları dezenfekte edin ki yeni kuş alırsanız bulaş olmasın. Virkon s kullanabilirsiniz elinizde varsa. 1 litre suya (su sıcak olmasın) 5 gr virkon katıp karıştırın ve kafes,tünek,yemlik,suluk,oyuncaklar her şeye sıkılsın bu dezenfektandan ve 10 dk beklesin. Sonra ise durulama yapın.
Dezenfektan yoksa,şimdilik 1 litre suya(su sıcak olmasın) içine 10 ml çamaşır suyu katıp karıştırın ve her şeyi yıkayın,10 dk bekletin sonra durulama yapın ve çamaşır suyu kokusu kalmasın havalandırın, eşyaları temiz peçete ile kurulayın ya da kendiliğinden kurumasını bekleyin.
Gaga taşı,kalamar kemiği vs varsa çöpe atın,ölen kuşun ağzının dışkısının temas ettiği gıdalar ve taşlar varsa onları çöpe atın.

Şimdi gelelim konuya. Öncelikle oyuncu zeki kuş istiyorsanız papağan tercih etmenizi öneririm ama küçük boy papağanlar. Evde büyük cins kuş beslenmesi uygun değil.
Örneğin forpus olur,caique (kayık) papağanı vs evde beslenebilir. Muhabbet kuşu alacaksanız konuşmasını istiyorsanız erkek seçmeniz lazım. Erkek muhabbet kuşlarının cere rengi tamamen pembe olur yavruyken,yetişkin olunca tamamen mavi olur. Bunlara araştırarak da bakabilirsiniz.

Hangi kuşu alırsanız alın temel olarak dikkat edilmesi gereken şeyler,beslenme ve temizlik.
Beslenmesi aşırı yağlı tohumlar ve karbonhidrat değeri yüksek ürünlerden oluşmamalı. Örneğin dal darı karbonhidrat değeri yüksek üründür aynı makarna ekmek gibidir,obeziteye sebep olabilir,önermiyorum. Verilecekse bile çok az verilmesi lazım. Lakin kuşlar dal darıya bayılır lakin çok yememeliler bundan. Ak darı oranı fazla yem olmalı,dengeli yem kullanılmalı. Açık paket yem almanızı önermiyorum. Eğer alacaksanız bile o yemin üretim şartlarını temiz mi değil mi ilaçlı mı değil mi taze mi bayat mı vs çok iyi bilmeniz lazım. Kapalı paket ürün almanızı öneririm markaların kendi ambalajlarında satılan yemler. Hem marka yemi de almayın. Garden mix,Versele Laga gibi markaları öneririm. Versele laga alacaksanız orijinal ürün olduğundan emin olun,ithal üründür sahtelerini satanlar da varmış dikkat edin.
Merhaba 🥹 dediklerinize tamamen uyacağım çok teşekkür ederim... zaten yeni kafes ve yeni oyuncaklar düşünüyorum ama bunu da kullanmamız gerekir diye sirkeli suyla yıkamıştık, dezenfektandan alıp tekrar yıkayalım.

yani sevda papağanı evde beslenmeye uygun değil anladığım kadarıyla ben boyutlarını pek bilmiyorum ama 🥺
Şu videoda görüp atmış annem çok cıvıl cıvıl bundan istiyorum diye 😅 ama hepsi böylr oyuncu mu bilmiyorum, ben de forpus düşünmüştüm bu arada, ay hepsini bu gün öğrendim bilemiyorum ki... iyi bir üretici nasıl bulurum bilginiz var mı 🥺

Alınacak kuşta hastalık belirtisi olmadığını anlamak için dışkılara ve fiziğe bakılır. Örneğin aşırı zayıf olması ya da çok şişman olması normal değil. Şişman kuşlarda karaciğer yağlanması olur. Zayıf kuşlarda da enfeksiyondan kurumaya girmiş olabilir.
Gözünde burnunda akıntı olmaz sağlıklı kuşun.
Öğürme kusma olmaz.(kur kusması normaldir ama).
Ağzında dışkısında kötü koku olmaz,ağız içinde peynirimsi lezyon bulunmaz.
Derisinde bit olmaz.
Tüyleri kötü görünmez,yoluk görünmez. Sağlıklı kuş uçuşu kaybetmez çok iyi uçar.
Tırnakları ve gagası aşırı uzun kuşlarda karaciğer sorunu olabilir.
Dışkısı da normal renk ve biçimde olmalı ve kokusuz. Sağlıklı kuşun dışkısı haki renginde olur ,beyaz kısmı berrak beyaz olur,idrar su renginde şeffaf olur ve kokmaz,derli toplu dışkı olur,içinde hareket olmaz yani kurt olmaz ve sindirilmemiş yem olmaz.
İdrarı yemyeşil ve köpüklü dışkı ya da sürekli idrar yapan(yeşil kısmı olmayan) dışkılar normal sayılmaz.
Kuşun enerji ve iştahı yerinde olur keyfi yerinde olur.
Sürekli uyuyan kuşun hasta olma ihtimali vardır.
Kursağı balon gibi şiş kuşta kursak mantarı olabilir normal değildir.

Ve aynı yem markasından devam edin sabit.
Her yemin içeriği aynı değil çünkü oransal olarak vs.
Marul,ıspanak,az miktar maydanoz,roka,tere,semizotu vs yiyebilir. Yeşillikler,sebzeler yiyebilir lakin avakodu vermeyin. Bazı ürünleri vermemek lazım,süt yoğurt süt ürünleri,cips ,ev yemekleri,asitli içecekler,çikolata,ekmek,aşırı tuzlu şeyler..(maalesef neler duyduk bu konuda..)
Meyve yiyebilir lakin çekirdeklerini ayıklayın yemesin,elmanın çekirdeğine de dikkat edin.
Çok meyve yemesin çünkü şeker oranı fazla olabiliyor.
Kuşun cinsine uygun pelet yem de alabilirsiniz iyidir. Hem tohumlu yemden hem de pelet yemden yiyebilir.
Yem kabukları ara ara kuru şekilde üflenmeli tükürük gelmemesine dikkat edin. Kabuklar üstte birikiyor yedikçe,bu yüzden giderilmeli.
Suluk her gün duru su ile yıkanmalı ve günlük içme suyu tazelenmeli. İçme suyu kullanılmalı. Çeşme olmaz.
Suya takviye eklendiği zaman(probiyotik, vitamin vs) en fazla 1 gün sulukta kalabilir.
Haftalık olarak probiyotik, multivitamin doğru rutin ve dozajda verilmelidir. Bununla alakalı yazı paylaşıcam okursunuz.
Elinizde probiyotik, multivitamin, B vitamini kompleksi olmalı ve karaciğer koruyucu takviye,kuşlar için olan.
Haftada 1 kere karaciğer koruyucu verilebilir.
Ve mineral takviyesi de gereklidir.
Kilo 35 gr altına inmemeli. 30 gr altına inmek kuruma demektir yani anormal.. muhabbet kuşları için diyorum.
Obez de olmamalı.
Arada hassas terazi ile kilo ölçümü yapıp kontrol yaparsınız.
Her gün kafesten çıkarılıp uçması lazım hareket..
Kafes tabanına dökülen yem kabuğu ve biriken dışkılar günlük giderilmeli. Kafes tabanına çek kopart çöp poşetlerini keserek alt tabana takabilirsiniz. Kafes tabanına dışkılar temas etmez,poşete temas eder. Ertesi gün kirli poşeti çöpe atıp yenisini takarsınız böylece daha kolay ve hızlı temiz olur.
Vaktim yok diyorsanız kafes tabanına mısır granülü koyabilirsiniz taban malzemesi satılıyor. Onlar kirlenince değiştirirsiniz atarsınız çöpe yani.
Kuşun odasını da günlük havalandırın günde birkaç kere. Odasında sigara içmeyin ve böcek ilacı kullanılmasın boya badana kokularından da sakınmalı.
Böyle yani. Beslenme + temizlik bunlara dikkat edilmelidir.
Ayda 1 kere genel temizlik yapabilirsiniz dezenfektan ile.
Ama yem kaplarını haftada birkaç kere yıkamanız iyi olur.
Yem ve suyun içine dışkı girmemeli.
Kuş çok soğuk ya da çok sıcağa maruz kalmamalı.
Cereyandan uzak yerde olmalı.
Gece çocuklar gibi erken uyumalı saat 21.00 gibi. 10-12 saat uyumalı karanlıkta ve sessiz ortamda.
Odasına sinek vs girerse korkup sıçrayabilirler..

Banyo kışın ayda 1-2 kere yapabilir ama oda soğuk olmamalı. Banyo suyu içme suyu olmalı ve ılık olmalı. Kendi banyo yapmalı geniş bir kapta. Yapmazsa temiz fısfıs sprey şişesine su eklenip kuşa uzaktan birkaç fıs yapılabilir.
Yazları hava sıcaklığına göre birkaç sefer banyo yapabilir.
Ay çok teşekkür ederimmm, bunları bilmem aşırı iyi oldu.. uyku saatinde kafesin yerini değiştirebilir miyiz peki sessiz bir odaya geçirsek? Kafes sabit olmalı diye okumuştum ama

Alınacak kuşta hastalık belirtisi olmadığını anlamak için dışkılara ve fiziğe bakılır. Örneğin aşırı zayıf olması ya da çok şişman olması normal değil. Şişman kuşlarda karaciğer yağlanması olur. Zayıf kuşlarda da enfeksiyondan kurumaya girmiş olabilir.
Derisinde bit olmaz.
Tüyleri kötü görünmez,yoluk görünmez. Sağlıklı kuş uçuşu kaybetmez çok iyi uçar.
Dışkısı da normal renk ve biçimde olmalı ve kokusuz. Sağlıklı kuşun dışkısı haki renginde olur ,beyaz kısmı berrak beyaz olur,idrar su renginde şeffaf olur ve kokmaz,derli toplu dışkı olur,içinde hareket olmaz yani kurt olmaz ve sindirilmemiş yem olmaz.
İdrarı yemyeşil ve köpüklü dışkı ya da sürekli idrar yapan(yeşil kısmı olmayan) dışkılar normal sayılmaz.
Ay çok sağolun 🥺 dediklerinize gçre kontrol edip alırım kuşu ben direkt girip alıp çıkacaktım 😅

Derisinde bit olmaz.
Peki son kez rahatsız edip bir soru sorsam 🥹
Bu arkadaşın türü ne biliyor musunuz acaba?

Merhaba 🥹 dediklerinize tamamen uyacağım çok teşekkür ederim... zaten yeni kafes ve yeni oyuncaklar düşünüyorum ama bunu da kullanmamız gerekir diye sirkeli suyla yıkamıştık, dezenfektandan alıp tekrar yıkayalım.

yani sevda papağanı evde beslenmeye uygun değil anladığım kadarıyla ben boyutlarını pek bilmiyorum ama 🥺
Şu videoda görüp atmış annem çok cıvıl cıvıl bundan istiyorum diye 😅 ama hepsi böylr oyuncu mu bilmiyorum, ben de forpus düşünmüştüm bu arada, ay hepsini bu gün öğrendim bilemiyorum ki... iyi bir üretici nasıl bulurum bilginiz var mı 🥺
İzmirde yaşamıyorum öneride bulunabileceğim bir yer söyleyemem.
Ama kuş alırken üreticiden alınmasını tavsiye ederim. Petşoplardan alınan kuşlara dikkat etmek lazım, bazı petşopçular hayvan sağlığına önem vermiyor küçük kafeslere bir sürü kuş koyuyor..
Hijyen sorunu vs..

Kuş seçimi size kalmış bence acele etmeyip karar verin. Özelliklerini araştırın iyice. Ben muhabbet besliyorum lakin bir kuş daha alacak olsam ben kayık papağanı alırdım mesela. Size kalmış ,hangisini istiyorsanız o cinsi seçin. Ama büyük kuşlar bizim kutu gibi evlerde yaşamaya uygun değil,bu yüzden önermiyorum..

Ek olarak şunu da diyeyim,kuşun stresini atıp eğlenebileceği bir oyun alanı köşesi de olsun.
Kafesi atmayıp dezenfekte edebilirsiniz. Sirke dezenfektan değildir o yüzden çamaşır suyu ya da dezenfektan kullanın işi garantiye alın.
Kafes olarak çifthane salma kafes alabilirsiniz. Tünekler de ahşap ve düz (yivsiz) olmalı. Tırtıklı,kumlu,boyalı tünek kullanılmasın.

Ama kuş alırken üreticiden alınmasını tavsiye ederim. Petşoplardan alınan kuşlara dikkat etmek lazım, bazı petşopçular hayvan sağlığına önem vermiyor küçük kafeslere bir sürü kuş koyuyor..
Hijyen sorunu vs..

Kuş seçimi size kalmış bence acele etmeyip karar verin. Özelliklerini araştırın iyice. Ben muhabbet besliyorum lakin bir kuş daha alacak olsam ben kayık papağanı alırdım mesela. Size kalmış ,hangisini istiyorsanız o cinsi seçin. Ama büyük kuşlar bizim kutu gibi evlerde yaşamaya uygun değil,bu yüzden önermiyorum..

Ek olarak şunu da diyeyim,kuşun stresini atıp eğlenebileceği bir oyun alanı köşesi de olsun.
Kafesi atmayıp dezenfekte edebilirsiniz. Sirke dezenfektan değildir o yüzden çamaşır suyu ya da dezenfektan kullanın işi garantiye alın.
Kafes olarak çifthane salma kafes alabilirsiniz. Tünekler de ahşap ve düz (yivsiz) olmalı. Tırtıklı,kumlu,boyalı tünek kullanılmasın.
Tamamdır çok teşekkür ederimm 🥹 o zaman üretici bulayım oradan alayım, tekrardan çok sağolun 🙏🥺

Ay çok teşekkür ederimmm, bunları bilmem aşırı iyi oldu.. uyku saatinde kafesin yerini değiştirebilir miyiz peki sessiz bir odaya geçirsek? Kafes sabit olmalı diye okumuştum ama
Kuşun belli bir odası olmalı ve kafesi sabit kalmalı uyurken. Sürekli yer değişikliği yapılmasını önermiyorum. Lakin gündüz vakti kafesi farklı odaya koyabilirsiniz kuşu da evin tüm odalarına alıştırabilirsiniz lakin kendi odasını da bilsin kendi odası olsun sabit.
Kuşlar genelde hangi odada durursa orayı evi beller. Sabah müzik tv vs açık olabilir lakin gece sessiz olmalı.
Ay çok sağolun 🥺 dediklerinize gçre kontrol edip alırım kuşu ben direkt girip alıp çıkacaktım 😅
Seçtiğiniz kuşu birkaç gün gözlemleme imkanı bulursanız gözlemleyip öyle alın,dışkılarına bakın,hastalık belirtisi olup olmadığına bakın. Sorun görmezseniz alırsınız. Hasta kuşu alıp iyileştirmek de size kalmış,sizin tercihiniz olur.

Kuşlar kemirmeyi sever,çok kemirgen kuş istemiyorsanız ona göre kuş cinsi seçin.
Muhabbet, sultan papağanları daha çok tercih edilen kuşlar oluyor..

Hijyen sorunu vs..

Söylediğiniz kayık papağanlarına baktım o kadar güzeller ki 🥹 şansım olsa alırdım ama hem ben hem daha önemlisi annem bu boylara alışık değiliz çok korkarız 🥹 annem sultan papağanından bile kaçıyor yani kayık biraz daha büyük gibi geldi bana 🥹 forpus, sevda veya cennet alacağız sanırım daha bi' araştıracağım

Söylediğiniz kayık papağanlarına baktım o kadar güzeller ki 🥹 şansım olsa alırdım ama hem ben hem daha önemlisi annem bu boylara alışık değiliz çok korkarız 🥹 annem sultan papağanından bile kaçıyor yani kayık biraz daha büyük gibi geldi bana 🥹 forpus, sevda veya cennet alacağız sanırım daha bi' araştıracağım
Kuşu alırsanız buraya güncel videosunu ve son yaptığı 5-6 dışkısının fotosunu flaşsız net şekilde çekip paylaşırsınız.

Takviye olarak şunları önerebilirim.
Kanatlı oil prozim plus probiyotik (kendi sitesinde var),
Röhnfried Gervit-w multivitamin,
Röhnfried Sedochol,
Röhnfried Carni speed,
Röhnfried Bt Amin forte,
Bunlar alınabilir her birinden 20-30 ml alınabilir.
Mineral takviyesi olarak versele laga colombine vita öneriyor Selçuk bey @Selçuk YÜKSEL
Powermax mineral taşı da tercih edilebilir.

Grpet ürünleri,Karadenizpet.com,Akyolkardeşler gibi sitelerden uygun fiyata ürünler alabilirsiniz,bilindik siteler.

@Selçuk YÜKSEL eklemek istediğiniz ürün varsa yazın isterseniz hocam

Bu sanırım forpus.

@Selçuk YÜKSEL forpus yanılmıyorum dimi
He ayy ben bunu sevda sanmıştımm 🥺 büyük gibi gelmişti forpussa çok güzell
Kuşu alırsanız buraya güncel videosunu ve son yaptığı 5-6 dışkısının fotosunu flaşsız net şekilde çekip paylaşırsınız.
Tamamdır bu hafta içi yada haftaya almayu planlıyorum çok teşekkürler
Evet çok tatlılar 🤣

Keşke korkmayacağımız kadar büyük olsa 🥹🥹 ama kanat çırptığı an evi kaos alır
Takviye olarak şunları önerebilirim.
Kanatlı oil prozim plus probiyotik (kendi sitesinde var),
Röhnfried Gervit-w multivitamin,
Röhnfried Sedochol,
Röhnfried Carni speed,
Röhnfried Bt Amin forte,
Bunlar alınabilir her birinden 20-30 ml alınabilir.
Mineral takviyesi olarak versele laga colombine vita öneriyor Selçuk bey @Selçuk YÜKSEL
Powermax mineral taşı da tercih edilebilir.

Grpet ürünleri,Karadenizpet.com,Akyolkardeşler gibi sitelerden uygun fiyata ürünler alabilirsiniz,bilindik siteler.

@Selçuk YÜKSEL eklemek istediğiniz ürün varsa yazın isterseniz hocam
Tamamdırr ben de trendyolda arıyorum 😅 probiyotik olarak denflor sipariş vermiştim ama gelemeden kuşumu kaybettik yeni kuşa artık 🥹

Geri