Süleyman EKİNCİ
Forum Sakini
Arkadaşlar herkese merhaba az çok beni tanıyorsunuz yıllardır evimin balkonunda üretim yapıyorum. Kendi zevkime göre mutasyonlar üzerinde çalışmalar yapıyorum
bu sezon evde beslediğim yine kendi yavrum olan ele alışık konuşan kuşum Vecihiye Balkondan bir gelin adayı getirdim Eylül ayı gibi
getirdiğim kızımız Tepeli ve Parçalı bir baba ile Tarçın lila anneden gelme Beyaz bir lacewing olan pamuk hanımdı.
yazın başına çok fazla badireler gelen tüye giremeyip aşırı hastalanan hatta tünekte dahi duramayan bir bebekti 
Hatta son kuluçka yavruları idi anne ve babanın anne sona doğru tüylerini de yoldu.
İlaç tedavisi sonrası iyi bir bakım ile kilo aldı kendisini çok iyi toparladı çok şükür

Bende içeriye vecihi beyin yanına aldım çok güzel bir şekilde eş oldular yuvayı taktım 5'te 5 dolu yumurtaları oldu 3 yavrumuz çıktı
ilk yavruyu kaybettik üç numaralı yavru ise yumurta içinden çıkamadı maalesef 
Şuan sağlıklı 3 yavrumuz var evde yavru almak isteyenlere şöyle bir tavsiye verebilirim. Ben Vecihiyi hiç bir objeye alıştırmadım yani eşi olarak onları görmedi ele omuza kafaya geliyor salıncak ve ayna da kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu şekilde olursa dişi bir kuş ile eş olması daha kolay olur.
Gelelim yine mutasyonun derinliklerine
arkadaşlar burada acayip bir şeyi gözlemledim normalde ino kuşlar özellikle dişiler klasikler yada diğer siyah gözlüler ile eşlendiğinde ino yavru veremezler ve renk olarak kendi soyunu veremezler. Bu eşleme de acayip bir şey oldu vecihinin soyunda hiç Parçalı kuşlar yoktu benim bu soyu aldığım kişi de onun aldığı kişi de hiç kimsede böyle Parçalı yavru geldiği vaki değil
fakat pamuk hanımın babası Parçalı ve pamukta kanat desenleri olsun baş üstü lekesi olsun tamamen Parçalı kuşlarda olduğu gibi yani normal dantel kanatlı bir lacewing değil Tarçın kahve olan yerler Parçalı kuşlarda olduğu gibi bende şuan bunu düşünüyorum acaba o Parçalı yavrunun fenotipi pamuktan mı geçti sadece Parçalı deseni ama bu durum kesin değil şimdi bu olayın genetik testini yine vecihi ile kuzen bir dişi ile sarı lacewing erkeğimi eşledim eğer onların altından Parçalı yavru gelirse o zaman Parçalı soylarında var demektir. Eğer gelmez ise o zaman çok farklı bir boyutta araştırmaya devam edeceğiz 

Vecihi Anne Ve Babası
hizliresim.com
Pamuk Anne Ve Babası
hizliresim.com
Pamuk Yavruluk
hizliresim.com
Vecihi Bey
hizliresim.com
Pamuk Hanım Ve Yavrular
hizliresim.com
hizliresim.com
Bakın Burada Parçalı bir kuşta olan baş üstü alasını daha iyi görebilirsiniz
hizliresim.com
Hatta son kuluçka yavruları idi anne ve babanın anne sona doğru tüylerini de yoldu.
İlaç tedavisi sonrası iyi bir bakım ile kilo aldı kendisini çok iyi toparladı çok şükür
Bende içeriye vecihi beyin yanına aldım çok güzel bir şekilde eş oldular yuvayı taktım 5'te 5 dolu yumurtaları oldu 3 yavrumuz çıktı
Şuan sağlıklı 3 yavrumuz var evde yavru almak isteyenlere şöyle bir tavsiye verebilirim. Ben Vecihiyi hiç bir objeye alıştırmadım yani eşi olarak onları görmedi ele omuza kafaya geliyor salıncak ve ayna da kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu şekilde olursa dişi bir kuş ile eş olması daha kolay olur.
Gelelim yine mutasyonun derinliklerine
Vecihi Anne Ve Babası
jc2t1w0.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 06 Aralık 2025 tarihinde yüklendi, 1079×1358 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: jc2t1w0
Pamuk Anne Ve Babası
abiwnhc.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 06 Aralık 2025 tarihinde yüklendi, 1079×1030 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: abiwnhc
Pamuk Yavruluk
r2ohi7i.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 06 Aralık 2025 tarihinde yüklendi, 971×1010 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: r2ohi7i
Vecihi Bey
5c1e0p1.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 06 Aralık 2025 tarihinde yüklendi, 1080×1675 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: 5c1e0p1
Pamuk Hanım Ve Yavrular
20tgadm.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 06 Aralık 2025 tarihinde yüklendi, 1080×1595 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: 20tgadm
1kiqyac.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 06 Aralık 2025 tarihinde yüklendi, 1080×1828 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: 1kiqyac
Bakın Burada Parçalı bir kuşta olan baş üstü alasını daha iyi görebilirsiniz
own8umq.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 06 Aralık 2025 tarihinde yüklendi, 1080×1423 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: own8umq