Pamuk Hanım - Vecihi Bey İlk Kuluçka 😊💯😅

Süleyman EKİNCİ

Forum Sakini
Arkadaşlar herkese merhaba az çok beni tanıyorsunuz yıllardır evimin balkonunda üretim yapıyorum. Kendi zevkime göre mutasyonlar üzerinde çalışmalar yapıyorum 😊 bu sezon evde beslediğim yine kendi yavrum olan ele alışık konuşan kuşum Vecihiye Balkondan bir gelin adayı getirdim Eylül ayı gibi 😊 getirdiğim kızımız Tepeli ve Parçalı bir baba ile Tarçın lila anneden gelme Beyaz bir lacewing olan pamuk hanımdı. 😊 yazın başına çok fazla badireler gelen tüye giremeyip aşırı hastalanan hatta tünekte dahi duramayan bir bebekti 🥹
Hatta son kuluçka yavruları idi anne ve babanın anne sona doğru tüylerini de yoldu.

İlaç tedavisi sonrası iyi bir bakım ile kilo aldı kendisini çok iyi toparladı çok şükür 🤲🏻😊

Bende içeriye vecihi beyin yanına aldım çok güzel bir şekilde eş oldular yuvayı taktım 5'te 5 dolu yumurtaları oldu 3 yavrumuz çıktı 😊 ilk yavruyu kaybettik üç numaralı yavru ise yumurta içinden çıkamadı maalesef 😔

Şuan sağlıklı 3 yavrumuz var evde yavru almak isteyenlere şöyle bir tavsiye verebilirim. Ben Vecihiyi hiç bir objeye alıştırmadım yani eşi olarak onları görmedi ele omuza kafaya geliyor salıncak ve ayna da kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu şekilde olursa dişi bir kuş ile eş olması daha kolay olur.

Gelelim yine mutasyonun derinliklerine 😅 arkadaşlar burada acayip bir şeyi gözlemledim normalde ino kuşlar özellikle dişiler klasikler yada diğer siyah gözlüler ile eşlendiğinde ino yavru veremezler ve renk olarak kendi soyunu veremezler. Bu eşleme de acayip bir şey oldu vecihinin soyunda hiç Parçalı kuşlar yoktu benim bu soyu aldığım kişi de onun aldığı kişi de hiç kimsede böyle Parçalı yavru geldiği vaki değil 🙄 fakat pamuk hanımın babası Parçalı ve pamukta kanat desenleri olsun baş üstü lekesi olsun tamamen Parçalı kuşlarda olduğu gibi yani normal dantel kanatlı bir lacewing değil Tarçın kahve olan yerler Parçalı kuşlarda olduğu gibi bende şuan bunu düşünüyorum acaba o Parçalı yavrunun fenotipi pamuktan mı geçti sadece Parçalı deseni ama bu durum kesin değil şimdi bu olayın genetik testini yine vecihi ile kuzen bir dişi ile sarı lacewing erkeğimi eşledim eğer onların altından Parçalı yavru gelirse o zaman Parçalı soylarında var demektir. Eğer gelmez ise o zaman çok farklı bir boyutta araştırmaya devam edeceğiz 🤔😅

Vecihi Anne Ve Babası

Pamuk Anne Ve Babası

Pamuk Yavruluk 🙂

Vecihi Bey 🙂

Pamuk Hanım Ve Yavrular 🙂

Bakın Burada Parçalı bir kuşta olan baş üstü alasını daha iyi görebilirsiniz 😊

Hepsine maşallah. Parçalı kuşlara ek mutasyonlar dahil olunca çok göz alıcı oluyor, çok güzel ♥️
Sağolun hocam teşekkür ederim. Kesinlikle öyle bu işte okumak araştırmak sahada tatbik etmekte bir o kadar değerli bence, burada paylaşarak insanlara bu yolda az da olsa bu konularda görseller sunmaya gayret ediyorum son yıllarda forumlar da üretim ile uğraşan insanlar pek bulunmuyor maalesef. İmkanlar oluşsa da mutasyonlar üzerinde fikir alış verişleri ve sohbetler yapılsa gelişime çok fazla katkısı olacağını düşünüyorum. Bir gün inşâAllah bu arzumuz gerçekleşir ✋🏻

Sağolun hocam teşekkür ederim. Kesinlikle öyle bu işte okumak araştırmak sahada tatbik etmekte bir o kadar değerli bence, burada paylaşarak insanlara bu yolda az da olsa bu konularda görseller sunmaya gayret ediyorum son yıllarda forumlar da üretim ile uğraşan insanlar pek bulunmuyor maalesef. İmkanlar oluşsa da mutasyonlar üzerinde fikir alış verişleri ve sohbetler yapılsa gelişime çok fazla katkısı olacağını düşünüyorum. Bir gün inşâAllah bu arzumuz gerçekleşir ✋🏻
Üreten kesim sosyal medyaci. Kesinlikle yaptığınız çok değerli

Geri