Moderatörümüz bizim için çalışıyoriyikus.com adına konuştum, yeterlidir. Bahsettiğin durumlar farklı şeylerde işe yarayabilir ama bu başka bir durumResmi bir görüşme kısmen.

Moderatörümüz bizim için çalışıyoriyikus.com adına konuştum, yeterlidir. Bahsettiğin durumlar farklı şeylerde işe yarayabilir ama bu başka bir durumResmi bir görüşme kısmen.
Pelet yem bulma burada sıkıntılı maalesef.Ben aylardır B14 ya da 18 i bulmaya çalışıyorum mesela.Psittacus’da aynı şekilde.O yüzden geçişi diğerleriyle yapmak zorunda kaldım.Gerçi ilk denemem Psittacus’la olmuştu ve hiçbir şekilde yediremedim.
Harrison’s katkılı olmadığı için diğerlerinden önde haklısınız.Fakat saklama süresi azmış gerçekten.Bir de şu stok sıkıntısından dolayı hayvanı tamamen pelete geçirmiyorum.C15 i daha çok sevdi onu yiyor,o bile bulunmuyor artık. @Muratsani firmaya mail atmıştı sanırım B14 le ilgili,umarım geri dönüşleri olumlu olur :/
Versele Laga dış ticaret sorumlusuyla görüştüm whatsapp üzerinden. B14 ve B18 ürünlerinin talep görmemesi durumu sıkıntılı. Buna paralel fiyatlarının pahalı olması da. Keza aynı şekilde Prestige serisinden ülkemize daha iyi ürünlerin getirilmeme durumunu da ilettim. Örneğin Versele Laga Leo Enders karışımını. Aynı şekilde fiyat yüksekliği ve talep durumuna bağlandı. Yine de müdürleriyle görüşecekler. Kendilerine durumu izah ettim yeterlice.
Hadi bakalım inşallahVersele Laga dış ticaret sorumlusuyla görüştüm whatsapp üzerinden. B14 ve B18 ürünlerinin talep görmemesi durumu sıkıntılı. Buna paralel fiyatlarının pahalı olması da. Keza aynı şekilde Prestige serisinden ülkemize daha iyi ürünlerin getirilmeme durumunu da ilettim. Örneğin Versele Laga Leo Enders karışımını. Aynı şekilde fiyat yüksekliği ve talep durumuna bağlandı. Yine de müdürleriyle görüşecekler. Kendilerine durumu izah ettim yeterlice.
Ben hiç robotlamadan öylece koydum,çıtır çıtır yiyor şükür.Evet ya mis gibi meyve kokuyor öptükçeEvet bende c15 almıştım poşetle oynamayı sevdikleri için önce minik poşetlere koyup önlerine koydum poşeti kemire kemire yeme ulaşıp yediler
Daha sonra poşeti kaldırdım robottan bir iki tık çektirip kafeslerine bir yemliğe full pelet yem birine pelet ağırlıklı karışık koydum
Hem güzel yiyorlar hemde
Çok güzel meyve kokuyorlar bebeklerim
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Stok halinde satıldığını bilmiyordum@Zafer
Petgarden bayii dışı satış yapmıyor ve onlara da minimum adet kotası koymuş durumda. Ben sorduğumda stokta yazmasına rağmen yok denmişti.
Bu arada B14 yerine C15 tercih edenler muhabbet için mi kullanıyorsunuz bunu? Özel bir sebebi var mı bu tercihin yoksa yakın bir tercih olduğunu düşündüğünüz için mi bunu kullanıyorsunuz?
Kompozisyonları neredeyse aynı fakat besin oranları biraz farklı, özellikle C15, vitamin A ve toplam yağ oranı olarak B14 ün 2 katı.
Farklı olanları kırmızı, komple olmayan beta carotene i mavi, ufak farklılıkları olanları turuncu işaretledim.
B14
Protein 14%, Fat content 8%, Crude fibre 5.50%, Crude ash 7%, Calcium 0.90%, Phosphorus 0.60%, Methionine 0.35%, Lysine 0.75%, Threonine 0.50%, Tryptophan 0.15%, Cystine 0.25%
Vitamin A 8000 IU, β-carotene 4.80 mg, Vitamin D3 1650 IU, Vitamin E 90 mg, Vitamin K3 3 mg, Vitamin B1 8 mg, Vitamin B2 17.50 mg, Calcium D-pantothenate 22 mg, Vitamin B6 6.50 mg, Vitamin B12 0.03 mg, Vitamin C 55 mg, Niacin 90 mg, Folic acid 1.65 mg, Biotin 0.29 mg, Choline chloride 670 mg, 3b202 (iodine) 2.30 mg, E4 (copper) 11 mg, 3b503 (manganese) 110 mg, 3b605 (zinc) 105 mg, E8 (selenium) 0.22 mg
C15
Protein 15.00%, Fat content 16.00%, Crude fibre 5%, Crude ash 8.5%, Calcium 0.90%, Phosphorus 0.60%, Methionine 0.30%, Lysine 0.90%, Threonine 0.45%, Tryptophan 0.15%, Cystine 0.35%
Vitamin A 15000 IU, Vitamin D3 1650 IU, Vitamin E 90 mg, Vitamin K3 3 mg, Vitamin B1 7.50 mg, Vitamin B2 17.50 mg, Calcium D-pantothenate 22 mg, Vitamin B6 6.50 mg, Vitamin B12 0.03 mg, Vitamin C 55 mg, Niacin 90 mg, Folic acid 1.65 mg, Biotin 0.29 mg, Choline chloride 665 mg, 3b202 (iodine) 2.30 mg, E4 (copper) 11 mg, 3b503 (manganese) 110 mg, 3b603 (zinc) 105 mg, E8 (selenium) 0.22 mg
C15 ile C19 un boyutları arasında fark yok ikiside ispinoz,hint bülbülleri için eğer birdaha pelet yem almaya niyetlenirseniz C19 u öneririm çünkü besin değerleri çok daha yüksekBenim de ilk tercihim B14 ya da 18 tabi,ama şu an sadece yurtdışı bir siteden alınma imkanı var.Kargo ücreti de 230 lira :/ veterinerler alternatif olarak diğer nutribird serisi kullanılabilir deyince de çok tereddüt etmedim açıkçası.Hatta başka bir forumda kuşunda pankreas dahil bir çok sorunu olan bir üyeyle konuşmuştuk bu pelet konusunu.İstanbul-vet’e götürüyordu kuşunu,ona da pelet yem tavsiye edilmişti.Son durum ne bilemiyorum ama papağan peletlerini ufalayarak vermesi önerilmişti.Bahsettiğim konu 10 ayı geçen bir zaman önceydi.Yani o tarihten beri muhabbetler için pelet stoğu hala sıkıntılı maalesef.
kesinlikle ama C 19 un C 15 ten daha iyi olduğu kesinC19 , C15 e gore daha makul gozukmesine ragmen muhabbet kusu icin hala cok fazla yag oranina sahip.
Hele ki tohumlarla karma olarak beslenmeye devam edecek kuslar icin ortalama yag ve karbonhidrat cok artmis oluyor. B14 yoklugunda tercih edilebilir muhakkak ama ilk tercih olmamali diye dusunuyorum.
Ben bu mesajinizi gozden kacirmisim, simdi konu tekrar guncele gelince gordum. Kusura bakmayin lutfen.Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Stok halinde satıldığını bilmiyordum
Aslında B14 türkiye'de bulunmadığı için C15'e yönelmek durumunda kaldım diyebilirim. @Hazal da kullanma geçmişini okuyunca mantıklı geldi. İçeriğini çok araştırmadım ne desem yalan olur. Araştırmanız için çok teşekkür ederim, sanırım araştırmanıza göre yağ oranı gerçekten fazla bulunuyor. Muhabbet kuşlarında ne gibi bir etki yaratacağını da bilmiyorum açıkçası.
Amazonun almanya şubesine baktım, versele laga b14'ü bulmuştum fakat türkiyeye gönderilmiyormuş. 10 euro gibi bir ücreti vardı, shippingi göremedim next stepe geçmediği için. Amazona çok güvenirdim getirseler aslında vergi falan hesaplanmış olarak geliyordu, kargo hizmetleri de çok güzeldi.
Sizin araştırmalarınıza göre siz ne önerirsiniz, Türkiye'de birkaç marka araştırmıştınız sanırım. Pelletin çok işlenmemiş ürününü bulsam çok güzel olurdu keza bulamazsam vitamin ve yeme devam etmeyi düşünüyorum.