Bakın yukarıda alıntı yaptığım mesaj sizin konunuzda size yazdığım mesaj hatırlıyorsunuzdur. Gereksiz ilaç vermeye karşıyım demişim size. Buna rağmen sanki olur olmaz ilaç tavsiye ediyormuşuz gibi algı yaratmaya çalışmanız anlaşılır değil.
Veterinere yönlendirme konusuna gelecek olursak bir hayal dünyası vardır, duyar kasılır falan, birde çıplak gerçekler vardır. Kuş sahiplerinin %95'i ekonomik veya başka sebeplerle veterinere ulaşamıyorlar. Zaten ulaşabilenlerin burdan yardım almaya ihtiyaçları da yoktur. Veterinere bir şekilde gidemeyip de buraya gelip yardım talep edenleri veterinere zorlamak insanın kendi egosunu tatmin etmenin ötesine geçmez. Emin olun. Ayrıca veterinere gitmenin doğru olduğunu söylemek karşıdakine sen bilmezsin bu mevzuları en iyi ben bilirim demekten de öteye geçmez. En hafif tabirle küstahlık olur. Adam zaten doğru olanın veterinere gitmek olduğunu biliyor. Bunu adamın gözüne gözüne sokmaya gerek var mı sizce ?
Size hak vermiyor değilim en doğrusu veterinerle ilerlemektir. Nokta atışı teşhis vs sebeplerle. Duyarlılığınız da taktir edilesi gerçekten. ( ama bir yere kadar ) Ama şuna anlam veremedim. Bu kadar duyarlı bir insanın, veterinere gitmenin doğru olduğunu herkesten daha iyi bilen birinin her konuda veteriner kontrolünde ilerlemesi gerekirken forum forum dolaşmasını anlamlandıramadım. Forumlarda ne işiniz var ? Ya yanlış bir bilgi veriliyorsa forumlarda ? Neden bu riski alıyorsunuz ? Veterinere ulaşma şansınız mı yok ?
Ayrıca lütfen ne amaçladığınızı bir daha gözden geçirip, doğru bildiklerinizin her koşulda en doğru olmayabileceğini hesap ederek davranın hayatın her alanında. Ben de dahil olmak üzere İnsanların "emin olduğu doğruları" birçok kez onları yanıltmıştır. Ben kendi deneyimlerimle bu tecrübeyi çok kez yaşamışlığım ve daha sonra yanıldığımı anlamışlığım var. Dolayısıyla hiçbir zaman en iyiyi ben bilirim duruşunda olmadım. Size de bunu tavsiye ederim. Bunu yapıcı eleştiri olarak algılamanızı rica ederim.
Beyefendi, bu foruma ya da şahsınıza hiçbir şey söylemedim bile. İlaçtan kastımın bu forum ve siz olduğunu nereden çıkarttınız? Sosyal medya olsun, bazı forumlar olsun, random kuşçular olsun herkes şuursuzca ilaç öneriyor. Yani boşu boşuna alınmışsınız bu konuda.
Diğer bir konu gerçeklik demişsiniz. Saçmalık. Ben bu kuşu alırken bile düşünmüştüm hasta olursa veteriner ihtiyaçlarını karşılayabilir miyin diye. Oyuncak mı yahu bu. Bir can bakıyoruz, gerekirse veterineri karşılamayacak birisi niye kuş veya başka hayvan bakıyor? zaten bakımı pahalı bile değil, bir yem alıyorsunuz max 300 tl iki ay gidiyor. toptan vitamin alsanız 500 tl 6 ay gidiyor.
Diğer bir husus forum forum dolaşmıyorum
İyi akşamlar.