Salmonella olan Kuşumun Güncel Durumu/Rahatsızlığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anıl Y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anıl Y

iyikus.com Üyesi
Merhaba önceki konuya cevap yazamadığım için yeni konu açıyorum. Önceki konunun linkini aşağıya ekliyorum. En son augmentin kullanmıştık iyi geldi. Augmentini keseli aşağı yukarı 1 ayı geçti. Kafasını yine de tam tutamıyordu ama ilacı kestikten sonra kafası ve genel durumunda bir kötüleşme olmamıştı. 2-3 hafta önce 4-5 gün bir suluğa 5 damla mikostatin verdik. O zaman da iyiydi. Bu süreçte takviyelere de devam ettim. Ancak son birkaç gündür biraz durgunlaşmaya başladı. Normale göre ötüşü biraz azaldı ve daha fazla dinleniyor gibiydi ama genel durumu iyiydi. Arada ağzını boğazına birşey takılmış da öğürür gibi yaptığını görünce 2 gün önce bir gün 1 suluğa 4 damla mikostatin verdim. Ağzını bir daha öyle yapmadı ama durgunluğu devam etti. Dün iyice durgunlaştı yemek yemedi su içmedi fazla hareket etmedi hafif kabarık uyuklar vaziyette durdu. Kuş sesi falan da açtım, normalde hemen öterdi ona da pek tepki vermedi. Kafası dönükken bile öyle yapmamıştı. Yemi suyu kesti zannettim. Akşam kuş sesi de açıktı biraz hareketlenmeye başladı. Gece baya yeminden yedi suyunu içti. Kendi kedine ötüşlerinden de yaptı. Dün mikostatin koymuştum ama içtiğini de görmedim. Önceki rahatsızlığından mı yoksa mantar veya başka bir şeyden mi bilemediğim için size sormadan kafama göre tedavi yapmayayım dedim akşam vitamin koydum vitaminli sudan baya içti. Şu an kafası aşağı yukarı normal duruyor. Yemini yedi suyunu içti.
Videosunu ekliyorum, kendine geldikten sonra çektim normal zamanda da yanına telefonla gidince pek hareket etmiyor.

Önceki konunun linkini de ekliyorum.

Merhaba, öncelikle sitenin arayüzü değişmiş güzel olmuş hayırlı olsun. Mavişin durumu hakkında yine bir sorum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Daha önce konuştuktan sonra ilaç verecektim ama o zaman durumunu iyi gördüm biraz daha bekleyeyim dedim, durumu bir süre iyi gitti. O zamanlar ilacı kestikten sonraki durumda devam ediyordu (kafasını arada tam tutamıyordu ama genel durumu ve ötüşü falan iyiydi) 3 hafta önce yani en son ilacı kestikten 2 ay sonra biraz kafası hafif yatmaya başladı gibi geldi hastalığının ilerlemiş olduğu zamanlardaki gibi değil de ilk baştaki belirtiler gibi. O zaman önceki gibi bir suluğa 2 pirinç tanesi olacak şekilde augmentin başladım 7 gün devam ettim. İlaca başladıktan sonra kafası ve duruşu falan baya düzeldi neredeyse normal gibi oldu, baya da hareketlendi. Aylardır mürekkep balığı kemiğinden yemiyordu. İlaçtan sonra baya yemeye başladı, 1 hafta 10 gün içinde mürekkep balığı kemiğinin yarısını bitirdi. İlacı kesince vitamin ve probiyotik verdim. İlaçtan 5-6 gün sonra 3 gün tedbir amacıyla mikostatin verdim. Vitamin birkaç günde bir veriyorum. Yalnız ilacı kestikten birkaç gün sonra kafası hafif eğik gibi olmaya başladı ama arada öyle oluyor arada normal duruyor bazen tam tutamıyor gibi oluyor. Şu ana kadar pek bir ilerleme olmadı o şekilde devam ediyor. Bir de tünekten tüneğe geçerken sol ayağı tellere takılıyor arada aşağı düşüyordu. Hala hareketli epey de ötüyor. Birkaç gündür kafesin altına inip orda durmaya kağıtları kemirmeye başladı. Kafesinin alt kısmı hala çıkık şekilde kanepenin üstünde duruyor. Kafesi büyük olduğu için aradaki boşluktan düşmesin diye kanepenin yanına puf dayamıştım, ikisinin birleştiği yerde kafesin eni boyunca ufak bir girinti oluyor. Maviş kafesin altına düşme şeklinde değil de istiyerek kendisi iniyor kağıtları baya kemiriyor özellikle o girinti kısmına girip kağıtları kemiriyor. 3 -5 dakika durup tüneklere geri çıkıyor. Bu davranışları yuvalıkta yaptığı davranışlara benzettim. Acaba yumurta yapmaya hazırlanıyor olabilir mi? Yumurtlamaya çalışırsa rahatsızlığı yada yaşı sebebiyle bir şey olabilir mi bu durumda ne yapmalıyım? Bir de şu an tekrar ilaç vermeli miyim? Eskiden eşi varken yuvalığı vardı. Eşi varken 2015 ve 2016 yılı başlarında kuluçkaya yatmıştı yavru çıkmadı. Bir de 2016 kasım ayında eşi Zıpır öldükten hemen sonra yumurtlayıp kuluçkaya yatmıştı yumurtalar boş mu dolu bilemediğimiz için ellememiştik. Süresi geçip yumurtaları alacağımız zaman tekrar yumurtlamaya başlamıştı. Bir süre sonra hırpalanmasın diye yumurtaları ve yuvalığı almıştık. 5 senedir yuvalığı yok, o zamandan beri o tip kuluçka davranışı gibi davranışlarda bulunmamıştı.

amoksisilin'in bu derece iyi gelmesine sevindim.

aklınızda bulunsun diye yazıyorum, ileride nüksederse ve tekrar ilaç kullanmanız gerekirse amoksisilin + enrofloksasin kullanılabilir. iki ilaç sinerjik etkilidir, matematiksel olarak 1 + 1 = 2,5

İyi olmasına sevindim. Durumu zamanla daha da azalır inşallah. PRofesyonel D ve kalsiyum takviyesi alınız. Örneğin nekton msa gibi. Bu sayede kalamardan daha fazla kalsyium ihtiyacını karşılayacak ve direncini kuvvetlendirecektir. Kemirme davranışı daima kuluçka isteğine yorulmamalı ancak evet ihtimal var.
ilginiz için teşekkür ederim söylediğiniz takviyelere bakıcam

Merhabalar,

Oncelikle kusunuzda mantar belirtisi yoksa mikostatin vermeyin derdim sahsi fikrim. Ilaclar genelde bir yeri duzeltirken baska bir yeri bozabiliyorlar malesef. Salmonella belirtileri hala devam ediyorsa salmonella ve e-coli icin miks ilaclar var onlardan temin edip kullanmanizi tavsiye ederim. Guvercincilerde cok olur bu tip sorunlar cevrenizde varsa sorabilirsiniz. Ilaci birakirken birden kesmeyin dozunu dusururerek yavas yavas birakin. Kus iyi olsa da dusuk dozda bir sure daha devam edin. Yumurta konusuyla ilgili cok yorum yapamayacagim muhabbet kuslarindan pek anlamiyorum malesef davranislari yanlis yorumlamayayim?
ilginiz için teşekkür ederim

amoksisilin'in bu derece iyi gelmesine sevindim.

aklınızda bulunsun diye yazıyorum, ileride nüksederse ve tekrar ilaç kullanmanız gerekirse amoksisilin + enrofloksasin kullanılabilir. iki ilaç sinerjik etkilidir, matematiksel olarak 1 + 1 = 2,5
ilginiz için teşekkür ederim, daha önce de söylemiştiniz ama açıkçası ikisini bir arada vermeye çekindim. Aynı ilacı verdiğimiz için direnç de oluşur mu acaba diye de düşünüyorum. Şu an ilaç vermiyorum o zaman, durumunda kötüleşme olursa dediğiz gibi yaparım.

İyi olmasına sevindim. Durumu zamanla daha da azalır inşallah. PRofesyonel D ve kalsiyum takviyesi alınız. Örneğin nekton msa gibi. Bu sayede kalamardan daha fazla kalsyium ihtiyacını karşılayacak ve direncini kuvvetlendirecektir. Kemirme davranışı daima kuluçka isteğine yorulmamalı ancak evet ihtimal var.
söylediğiniz takviyeye baktım bir de nekton fly multivitamin diye bir ürün gördüm içinde vitaminler ve kalsiyum vs mineraller olduğu yazıyor onu tavsiye eder misiniz yada önerebileceğiniz başka vitamin veya benzeri bir takviye var mı? Bende şu an avi-mineral var daha önce hiç kullanmadım. Şu an ondan versem faydası olur mu?

söylediğiniz takviyeye baktım bir de nekton fly multivitamin diye bir ürün gördüm içinde vitaminler ve kalsiyum vs mineraller olduğu yazıyor onu tavsiye eder misiniz yada önerebileceğiniz başka vitamin veya benzeri bir takviye var mı? Bende şu an avi-mineral var daha önce hiç kullanmadım. Şu an ondan versem faydası olur mu?
Multivitamin olarak fly kullanılabilir evet. İçeriği fena sayılmaz ancak msa yerine tercih edilemez.
Avi-mineral skt geçmedi ise verebilirsiniz 10-12 damla arası suluğa. Suyu 8 saat sonra temiz suyla değiştiriniz.

Merhaba, Maviş kafesin altına sık sık inmeye devam ediyor. Kafesin altındaki kağıtları baya parçaladı, mikrop kapmasın diye günde iki kere altını değiştiriyoruz. İndiği zaman 5-10 dakika kalıyor. Bazen indiği zaman kağıtlarla uğraşıyor bazen de kafesin altındaki dediğim kısımda yatıyor gibi duruyor. Öyle dururken arada ayaklarını yere sürter gibi arkaya doğru bir hareket yapıyor. Kakaların üstünde fazla durmasın diye o dediğim yere tünekteyken üstüne kaka gelmeyecek şekilde yumuşak kumaş bir bez koydum aşağı inince onun üstünde yatmaya başladı. Bu durumda yumurtlarsa riskli bir durum (yumurta tıkanması, kırılması vs) olabilir mi? Bu davranışları engellemek için bir şey yapılabilir mi? Bir de avi-mineralin üstünde yarım suluğa 50 damla gibi yüksek oran yazıyordu siz de bir suluğa 8-12 damla demiştiniz, yarımdan biraz fazla suluğa 15 damla koydum fazla vermemişimdir umarım. Vitamin olarak da 3-4 günde bir avisol B ve haftada bir avisol A veriyorum. Bir ara avisol A yerine polivit vermiştim ama sonra tekrar avisol A ya döndüm. Bu sıklık çok mu az mı ne tavsiye edersiniz bir de avi-minerali ne kadar sürede bir vermek lazım?

Merhaba, yumurta hazırlığını altta yapıyorsa taban temizliğini biraz ertelemenizi öneririm. En azından haftada 2 kez yeterli olur.
Dışkı ile temas konusu biraz fazla abartılıyor. Problem olmayacaktır.
Yumurta yapacağı zaman hiç ummadığınız senaryolar gerçekleşebilir. Örneğin tünekteyken yumurtlayıp kırabilir. Yumurta yapıp tüylerine yapışmış halde kalabilir ve öyle gezebilir :D . Belki yuvaya bile yönelebilir takılıysa.
Ürününüz için 15 damla çok yeterlidir. Fazlasına gerek olmaz

Merhaba, yumurta hazırlığını altta yapıyorsa taban temizliğini biraz ertelemenizi öneririm. En azından haftada 2 kez yeterli olur.
Dışkı ile temas konusu biraz fazla abartılıyor. Problem olmayacaktır.
Yumurta yapacağı zaman hiç ummadığınız senaryolar gerçekleşebilir. Örneğin tünekteyken yumurtlayıp kırabilir. Yumurta yapıp tüylerine yapışmış halde kalabilir ve öyle gezebilir :D . Belki yuvaya bile yönelebilir takılıysa.
Ürününüz için 15 damla çok yeterlidir. Fazlasına gerek olmaz
tamam teşekkür ederim. Eşi olmadığı için yumurtladıktan sonra yumurtanın akıbeti önemli değil de hastalığı ve yaşı sebebiyle kendisine birşey olursa diye çekiniyorum. Kağıtları çok kurcaladığı için kendi hastalığı tekrarlarsa diye çekiniyorum. Siz fazla rahatsız etme diyorsanız söylediğiniz gibi yapayım. Bir de ilk rahatsızlandığında ilaç vereceğimiz zaman kuş kumunu çıkarmıştık sonra bir daha koymadım. Çıkarttığım yere de rahat yesin diye yem koydum, kuş kumunu tekrar koyayım mı koymazsam bir eksiklik olur mu?

merhaba, Maviş kafesin altına inip koyduğumuz bezin üstüne yatmaya devam ediyor. İnince bir süre orda yatıp sonra tüneğe geri çıkıyor. Birkaç gündür kakasını yaparken fış diye bir ses geliyor. Aslında tam olarak emin olamadım ama biraz takip ettim kakasını yaparken o sesin geldiği sonucuna vardım. Biraz ishali de var ama daha önce ishal olduğu zamanlar hiç öyle bir ses çıkmazdı. Neden kaynaklanıyor olabilir? (yumurta tıkanması vs olabilir mi? ) Kafasını arada tam tutamıyor sola doğru hafif yatırma eğilimi var ama duruşu genel olarak iyi gibi. Şu an ilaç vermem gerekir mi? Vitaminlerden ve mineral takviyesinden veriyorum, mürekkep balığı kemiğinden de bolca yiyor önceki bitti yenisini taktım. Altını değiştirirken aklıma gelmedi kakasının resmini çekemedim. Çekince resmi de yüklerim.

Dışkılar büyük ise yumurta olabilir ya da zor dışkılama sorunu yaşıyor olabilir. Kabız ise k vitamini desteği gerekiyor. Brokoli gibi yeşil sebzeler de iş görür.

kusura bakmayın dün yazamadım, büyüklüğünden emin değilim ama kabızdan ziyade ishal gibi.
Resmini ekliyorum birini flaşlı diğerini flaşsız çektim.

Ekli dosyalar

• 20220304_133033.jpg
    20220304_133033.jpg
    997.6 KB · Görüntüleme: 6
  • 20220304_133051.jpg
    20220304_133051.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 6
hangi üründen bahsediyorsunuz?
en son 3 ay önce ve 1 ay önce olmak üzere augmentin verdik. Sonuncuyu keseli 3,5 hafta oldu. @neanderthalensis hastalık nüksederse amoksisilin + enrofloksasin kullanmamı söylemişti. Şu an için nüksetti diyemem arada kafasını tam tutamıyor gibi birde kafasını hafif sola eğme eliğimi var ama bir süredir böyle daha kötüye gitmedi genel durumu iyi gibi.

Geri