Sevdirme

batari2521

Forum Sakini
Merhaba. Kızımın sorusudur :) ben cevap veremedim. Ele gelen kuşu sevmek istediğine elden kaçıyor. Kendini sevdirmiyor. Örneğin kafasını oksatmiyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20220825-WA0005.jpeg
    IMG-20220825-WA0005.jpeg
    450 KB · Görüntüleme: 7
Kuşunuz yetişkin
Eğer yeni aldıysanız sevdirme işi zor olabilir ☺️
Her kuşun Kendi karekteri var şuan yavru kuşlarımin bir tanesi elden kaçıyor diğeri kendini sevdirsede
Baş bölgesine dokunulmasindan hoşlanmıyor
Bir diğer ise sevince çığlık atıyor 🤷niyeyse ve ısırıyor
Kuşunuzun karetkerini çözün ve o yolda ilerleyin
Bir çok insan kuşları avuçlamak ister ama bu kuşların en sevmediği hareket
Sırf biz bu şekilde sevmek istiyoruz diye kuşları zorlamamaliyiz

Merhaba, maşallah ona :)
Bazı kuşlar ele gelip kafaya konabilir hatta konuşadabilir ancak sevdirme konusuna gelince daha doğrusu vücuduna temas halinde saldırgan tutum izleyebilir. Çoğu kuş bu durumdan hoşlanmıyor. Bunu ne yazık ki kırmak imkansız bir durum :( 4 yıldır başaramadım :D

Merhaba, maşallah ona :)
Bazı kuşlar ele gelip kafaya konabilir hatta konuşadabilir ancak sevdirme konusuna gelince daha doğrusu vücuduna temas halinde saldırgan tutum izleyebilir. Çoğu kuş bu durumdan hoşlanmıyor. Bunu ne yazık ki kırmak imkansız bir durum :( 4 yıldır başaramadım :D
Bu benim kız 🤣
Kafamızda, gözümüzde gezer her yerimizi didikler çekiştirir. En büyük zevki saçımıza tutunup alnımıza doğru sallanıp kirpiklerimizi didiklemek 🤣 ama biz elleyince vicir vicir edip sinirlenir 🤣
4 aylıktı bize geldiğinde şimdi 2 yaşında ama durum böyle.

Sevdirme işi garip bir durum. 1 aylıkken alıştırmak lazım bence o dönemler boncuk boncuk gözleriyle saf saf bakınıyorlar. Benim kuşum bir kaç aylıkken kafasını kaşımama izin veriyordu, yaz arasında dedemlere bırakmıştım onlarda yapmadığı için bu alışkanlığı kayboldu. Şuan ise burnumla gagasına göğsüne yanağımla kanatlarına yaslanabiliyorum. Hatta tamamen boynumun altına sıkıştırabiliyorum. Bunlara karşı tamamen tolerans gösteriyor ama parmağımı yaklaştırmama asla izin vermiyor gagası ile vuruyor :D

Kuşun tamamen karakteriyle alakalı. Yaşla tamamen ilgili diyemem ona eminim artık. Ben ilk 2 kuşumu alırken erkek olanı 1 yaşında dişiyi 4 aylık aldım. Erkek olan ele kola geliyordu ama kendini sevdirmezdi. Kafes içinde avucumuza alınca sinirlenmez beklerdi. Dişiyse ele bile gelmiyordu. Şimdi dişimiz ele kola geliyor kafamızdan inmiyor, her yerimizi kemiriyor ama kendini hala sevdirmiyor. Kafes içinde bile yakalamam çok zor. Erkek olan aldığımızda 1 yaşında olmasına rağmen şimdi öpmeme bile izin veriyor ☺️ 4 yavru verdiler hepsini aynı şekilde büyüttüm 3 tanesi sevmeme izin verir, öper dururum ama bir tanesi dokununca çığlık atmaya başlıyor 😂

gerçekten o kadar bol tutuyorum ki burda, kaçmak istese kaçar. Ama çığlık çığlığa bağırıyor bu şekilde. Her zaman yapmıyor ama eğer keyfi istemiyorsa biri boğazlıyor sanabilirsiniz 🤣
Kuşunuz ne diyerek çığlık attı bilmem ama benim kuşum kulaklığa dikkatlice baktı, kuşunuzun feryadı dikkatini çekti. :D Böyle sesleri öğrenmesin en iyisi

Kuşunuz ne diyerek çığlık attı bilmem ama benim kuşum kulaklığa dikkatlice baktı, kuşunuzun feryadı dikkatini çekti. :D Böyle sesleri öğrenmesin en iyisi
Benim bir kuşum var ki sürekli durup dururken böyle çığlık atıyor yavru kuşlarım da ondan öğrenmiş bir saat dilimi var ki hepsi hep bir ağızdan bu şekilde bağırıyorlar 😂

Geri