Siyah Beyaz Dışkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan .....
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

.....

iyikus.com Üyesi
Haciko ve Balkız

Melek ve Dalin (Yavrular)

Yavruların dışkıları birkaç aydır böyle, su tüketiminden dolayı olabileceğini söylemişlerdi. Haciko ise kursak mantarını atlattı 1-2 ay önce. Yeniden nüksetmis olabilir mi, yoksa başka bir durum mu var?

İlacı bugün temin edeceğim. Peki kaç gün boyunca kullanmalıyım? İlgili konuda göremedim. Bunun dışında Haciko'nun ağzı nemli kokuyor ve yem yerken kırıntılar gagasının kenarına yapışıyor. Ayrıca kursak mantarı olduğu zamanki gibi doymuyormuş gibi yiyor. Fotoğrafları da şöyle:

Böyle bir sıkıntı varsa bir den çok problemle uğraşıyor olabilirsiniz. Mikostatin temin ediniz eczaneden bir de. İki ürün eş zamanlı kullanılabilir. Minimum 5 gün peş peşe kullanılmalı ikisi de.

Birkaç veteriner gezdim ve hiçbirinde yoktu. Ayrıca reçete gerektiğini de söylediler. Ankara'da bildiğiniz bir yer var mı temin edebileceğim?
Ben Ulus kuş ve akvaryumcular halinin yanında bulunan zirai ilaç satan yerlerden alıyorum. Ayriyeten Dışkapı veteriner fakültesinin çevresinde ki veterinerlerde de bu ilaç mevcut.

Haciko'yu diğer kuşlardan ayırdım. Ağzının nemli kokusu ve kırıntıların gagasına yapışması durumları daha az da olsa devam ediyor. Yem tüketimi şuan diğerlerinden fazla olsa da doymuyormuş gibi değil. Önceki fotoğraflarda diğer kuşlarınkiyle karışmış olabileceğinden dışkılarının daha net fotoğraflarını da ekliyorum:

Ayakları da şöyle:

Son düzenleme:
Evet, ayırarak iyi yapmışsınız. 5 gün boyunca kullanmaya devam ediniz. Kuş kumunu bu süreçte varsa kaldırınız. Aynı şekilde kalamarı.
Mikostatin de ağızdan 1 damla uygulamasını yapınız.

Haciko'nun dışkıları hala mantara mı işaret ediyor? Mikostatin'i elle ağızdan vermekte zorlanıyorum, o yüzden eksik veriyor olabilirim. Sulphamezathine de 7 gün oldu, vermeyi keseyim mi?
Sulphamazethine yeterli gelmemiş bence. Mikostatini suya ekleyip devam edelim, sulphayı keselim.

Sulphamazethine yeterli gelmemiş bence. Mikostatini suya ekleyip devam edelim, sulphayı keselim.
Mikostatin'i 100 ml suya 6 damla şeklinde günde 3 defa tazeleyerek vermem gerektiğini okudum. Doğruysa kaç gün devam edip sonucunu paylaşayım? Bu süreçte ilaca ara verip probiyotik veya vitamin takviyesi yapayım mı?

Geri