Siyah Beyaz Dışkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan .....
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

.....

iyikus.com Üyesi
Haciko ve Balkız

Melek ve Dalin (Yavrular)

Yavruların dışkıları birkaç aydır böyle, su tüketiminden dolayı olabileceğini söylemişlerdi. Haciko ise kursak mantarını atlattı 1-2 ay önce. Yeniden nüksetmis olabilir mi, yoksa başka bir durum mu var?

tek ilaç deneyip vakit kaybedecek aşamayı geçmiş, acil ilaç gereken dışkılar

ben olsam bu ikisini aynı anda kullanırim, ikisi için de doktor, diş hekimi ya da veteriner hekim recetesi gerekir ve eczanede satılır. bactrim şurup yazmazlarsa bactrim tablet de olur

eczaneden biraz da insülin enjektörü alınız

ben olsam bu ikisini aynı anda kullanırim, ikisi için de doktor, diş hekimi ya da veteriner hekim recetesi gerekir ve eczanede satılır. bactrim şurup yazmazlarsa bactrim tablet de olur

Yarın veterinere götüreceğim, ilginiz için teşekkür ederim. Peki nasıl fark ettirmeden bu aşamaya geldi? Daha dünün ve bugünün dışkıları bunlar. Daha öncekileri zaten paylaşmıştım belli aralıklarla.

Bugün veterinere götürdüm. Dışkı analizi yaptı ve mantarın yeniden nüksettigini söyledi. 10 gün triflucan kullanacağız. Başka veterinere de götüreyim mi yoksa dışkı analizi net teşhis midir?

Bugün veterinere götürdüm. Dışkı analizi yaptı ve mantarın yeniden nüksettigini söyledi. 10 gün triflucan kullanacağız. Başka veterinere de götüreyim mi yoksa dışkı analizi net teşhis midir?

mikroskopta mantar ve protozoalar gözükür ancak bakteri teşhisi yapılamaz, laboratuvar analizi gerekir

triflucan her halukarda kullanın. benim yazdiklarımı kullanmak size kalmış

geçmiş olsun

mikroskopta mantar ve protozoalar gözükür ancak bakteri teşhisi yapılamaz, laboratuvar analizi gerekir

triflucan her halukarda kullanın. benim yazdiklarımı kullanmak size kalmış

geçmiş olsun
Teşekkür ederim. Kuşlardan anlayan bir veteriner yakın çevremde yok. Henüz ehliyetim olmadığı için de götürecek birini bulmam gerekiyordu, şimdi götürdüğüm halde belirsiz bir duruma düştüğüm için ne yapacağıma karar veremiyorum.

Dediğiniz ilaçları bir şekilde temin edebilirim, dışkı dışında nasıl bir belirti görürsem bunlara başlayayım? Kasım ayında yaklaşık 15 gün, yakın zamanda yaklaşık 10 gün ilaç kullandık. Şimdi de 10 gün triflucan vereceğimiz için emin olmadan başka ilaçlar da verirsek karaciğeri kaldıramaz diye korkuyorum. Bu belirsizlik yüzünden sizi bu kadar rahatsız ediyorum, umarım durumumu doğru anlatabilmişimdir.

Ayrıca kalamar kemiği ve mineral bloklarını çıkarayım mı ilaç verirken?
Mantar türevi için pek gerekli değik blokları çıkartmak ama fırsat bu fırsat onları da atıp yenileyiniz. Tedavi sonrası kafesi kaynar su ile, tünek ve oyuncakları da yenisiyle değiştiriniz.

Teşekkür ederim. Kuşlardan anlayan bir veteriner yakın çevremde yok. Henüz ehliyetim olmadığı için de götürecek birini bulmam gerekiyordu, şimdi götürdüğüm halde belirsiz bir duruma düştüğüm için ne yapacağıma karar veremiyorum.

Dediğiniz ilaçları bir şekilde temin edebilirim, dışkı dışında nasıl bir belirti görürsem bunlara başlayayım? Kasım ayında yaklaşık 15 gün, yakın zamanda yaklaşık 10 gün ilaç kullandık. Şimdi de 10 gün triflucan vereceğimiz için emin olmadan başka ilaçlar da verirsek karaciğeri kaldıramaz diye korkuyorum. Bu belirsizlik yüzünden sizi bu kadar rahatsız ediyorum, umarım durumumu doğru anlatabilmişimdir.

hangi ilaçları kac gun ve ne dozda kullandınız ayrıntili yazabilirmisiniz

hangi ilaçları kac gun ve ne dozda kullandınız ayrıntili yazabilirmisiniz
21 Ekim'de veterinerde tedavi görmeye başladı kursak mantarı için 5 gün sürdü, ne kullanıldı bilmiyorum.

26 Ekim'de triflucan kullanmaya başladık, 100 ml suya 2 ml 10 gün boyunca kullandık.

27 Aralık'ta sulphamezathine kullanmaya başladık, 100 ml suya 6 damla 6 gün boyunca kullandık.

2 Ocak'ta mikostatin kullanmaya başladık, 50-75 ml suya 8 damla 6 gün boyunca kullandık.

Şimdi de 10 gün boyunca triflucan kullanacağız, 100 ml suya 1,5 ml bugün başladım.

tavsiyem geçerli. ancak bactrim yerine baytril öneriyorum. (baytril + flagyl aynı anda)

yazabileceklerim bu kadar, geçmiş olsun

15-20 dk arayla ben ağızdan veriyorum genelde. Verirken örneğin bir damla flagy aldım, tam aktaramam endişesi ve doğrudan yoğun acı tadından dolayı 2-3 damla su ile biraz yumuşatıp öyle damlatıyorum.
Yöntem size kalmış, kimi arkadaşımız da suluk kullanımını tercih ediyor. Baytril için suluk kullanımı daha uygun olabilir. Baytril %2,5 mu 5 mi var?

15-20 dk arayla ben ağızdan veriyorum genelde. Verirken örneğin bir damla flagy aldım, tam aktaramam endişesi ve doğrudan yoğun acı tadından dolayı 2-3 damla su ile biraz yumuşatıp öyle damlatıyorum.
Yöntem size kalmış, kimi arkadaşımız da suluk kullanımını tercih ediyor. Baytril için suluk kullanımı daha uygun olabilir. Baytril %2,5 mu 5 mi var?
Daha temin etmedim, hangisini alayım?

Son düzenleme:
Geri