Solunum Hastalığı?

Erdem AYYILDIZ

Forum Sakini
Millet merhaba, kuşum 6,5 yaşında dişi jumbo kırması.
Yaklaşık 1 haftadır vıyk vıyk ses çıkartıyor sanki nefes almakta zorlanıyor gibi fakat odaya koyuyorum ışığı kapatıyorum herhangi bir ses yapmıyor beni görünce vıyk vıyk ses yapmaya tekrar başlıyor. Bu sabah ardışık şekilde hapşırmaya başladı, 5-6 kere hapşırıyor 5 dakika sonra yine. Kafetse kabarık duruyordu derse gittim geldim yine kabarıktı şimdi kafesten çıkarttım yem yiyior hareketli fakat arada durup kabarıyor sebebi nedir anlamadım. Dışkısı şu an neredeyse komple sıvı ne yapmalıyım.
Ekstra olarak 3 yıl önce felç geçirmişti ondan beri düzgün uçamıyor bu sebeple kilosu da fazla.

+ Bugün vıyk vıyk sesini hiç çıkartmadı ama kuş sesi de açsam ötmüyor da

Son düzenleme:
şu an dışkılar bu şekilde, hapşırma hala devam ediyor ama videoya yakalayamıyorum 3-4 kere hapşırıyor. Dışkı şu ana bana eskisine göre epey sağlıklı gözüktü, necrocid bugün bitti bugünden sonra selçuk beyin dediği ilacı kullanacağım
Dışkı toparlamış.
Evet dışkılar düzelmiş gibi görünüyor. Necrocid cocsidioza endike mi acaba? Eğer genel halinde de iyileşme olduysa benim dediğim ilaca geçmeyin. Belkide ben yanılmışımdır, yada kullandığınız ilaç cocsidioza iyi gelmiştir. Ondan emin olmak için birkaç gün gözleyelim kuşu boşa ilaç almayın.
Yapay zeka bu nenrocid in antibiyotik olduğundan bahsediyor,koksidiyoz tedavisine uygun olmadığını söylüyor.

Dışkı toparlamış.

Yapay zeka bu nenrocid in antibiyotik olduğundan bahsediyor,koksidiyoz tedavisine uygun olmadığını söylüyor.
Bende öyle biliyordum ama kuşta ciddi cocsifioz belirtisi olmasına rağmen iyileşti. İki ihtimal var ya cocsidioz belirtilerine çok yakın belirtiler veren bir hastalığı vardı ve nenrocid iyileştirdi. Yada nenrocid cocsidioza da iyi geliyor. Başka açıklaması yok.

Geri