Solunum

Nursel Doğan

iyikus.com Üyesi
Selamün aleyküm kuşumda vikvikleme ve kuyruk atma var baytril kullandım geçirmedi monodoksda fayda etmedi bundan önce bu sıkıntı yine yaşamıştık baytril iyi gelmişti. Ama şuan yine hastalandı kabarma yoktu bugün kabarık durmaya felan başladı yine aynı şekilde bugün kusacak gibi yapıyor

Hocam hastaysa o süreç sonrasında defin videosu çekilir ancak
Valla hocam bu triflucan gibi
ilaçları zamanında böyle çok büyük kuş üreticilerinden öneri üzerine kullandım ve doğru teşhis olmadığı için kuşumda böbrek yetmezliği ve sol kalp yetmezliği meydana geldi oyüzden ben bu tarz ilaçları kuşun artık son çaresi ise önerilmesi tarafındayım. Eğer bütçe varsada hiç bulaşmadan direkt iyi bir kanatlı uzmanına gitme taraftarıyım.

İzlerim inşallah sabah akşam veriyordum ama elimde hiç rahat durmuyor şırıngadan korkmaya başladı suya damlatmayi düşünüyorum kaç damla damlatmaliyim
Bu kullandığınız ilaçlardan sonra ilerleme yoksa Kuşunuzu kanatlı hekime götürürünüz çünkü kuşta hava keseleri ile ilgili darbe kaynaklı dolaşım kaynaklı bir sorunda olabilir.

ilaçları zamanında böyle çok büyük kuş üreticilerinden öneri üzerine kullandım ve doğru teşhis olmadığı için kuşumda böbrek yetmezliği ve sol kalp yetmezliği meydana geldi oyüzden ben bu tarz ilaçları kuşun artık son çaresi ise önerilmesi tarafındayım. Eğer bütçe varsada hiç bulaşmadan direkt iyi bir kanatlı uzmanına gitme taraftarıyım.
Yanlış teşhis sonucu trifuculan vermişseniz ve kuş ölmüşse bunun sorumlusu trifuculan değildir teşhisi koyamayan siz ve muayene eden her kimlerse onlardır. Siz kuştaki böbrek ve kalp yetmezliğini mantar sanıp trifuculan kullanmışsınız en son kalp yetmezliği ortaya çıkınca sorumlusunun trifuculan olduğunu düşünmüşsünüz demekki. Doz aşımı olmadığı sürece trifuculanın ciddi bir yan etkisini görmedim şimdiye kadar. Olsa üretilmez veya üretimine izin verilmez zaten. Merdiven altı bir ürün değil sonuçta. Benim kullandırttığım 100 den fazla kişinin kuşlarında kalp yetmezliği gelişmedi veya ölmedi. Zamanında bende çok kullandım benim kuşlarda da kalp yetmezliği falan olmadı. Ki bir dönem acemilikle doz aşarak kullandığım da olmuştu.

Demem o ki emin olmadan bilgi vermek yönlendirmek çok tehlikelidir. Benim emin olmadan yönlendrmem de öyledir mesela. Bizde uzaktan tahmine dayalı tavsiyelerde bulunuyoruz sonuç itibariyle. Size özel söylemiyorum. Benim ve diğer arakadaşlar için de geçerli bu durum.

Ama mesela şu ihtimali bir düşünün ; Bu kuş açısından Trifuculan iyi gelecek ve kuş iyileşecek diyelim ( %100 iyileştireceğini iddia etmiyorum o ayrı konu ) sizin bu yorumunuz adamın içine kuşku düşürdü ve kullanmayı bıraktı. Sonra da kuş öldü. Siz ne kadar iyi bir şey yapmış olacaksınız bu durumda ? İyi niyetle yaptığınız yanlış yönlendirmenin bedeli kimde olacak ?

Bizim tahmini yönlendirmemize gelince biz önce en yüksek ihtimal verdiğimiz hastalığa yönelik tedavi öneriyoruz. Eğer yanılmışsak bu defa ikinci ihtimale yöneliyoruz. Ve kimseye de veterinere götürüp nokta atışı teşhis yaptırmayın demiyoruz. Bilakis önecelik nokta atışı teşhistir veterinerdir diyoruz. Veterinere bir şekilde gidemeyenlere ( sebebi ne olursa olsun ) ; imkanlar, tecrübe ve bilgimiz elverdiği oranda yardımcı olmaya çalışıyoruz olay bu aslında. Veterinere gidemeyen birine ısrarla veterinere gitmesini önermek ; ego tatmininin ötesine geçmez. Şu anlama gelir ; ben senden daha vicdanlı ve daha akıllıyım. O da veterinere gitmenin daha pratik çözüm olacağını biliyor emin olun. Tekrar hatırlatmaya gerek yoktur.

Dolayısıyla elinizde tek bir örnek varken ve bu örnek bile kesin değilken, ezbere bir şekilde trifuculan kalp yetmezliği yapıyor şeklinde yorum yapmanız iyi niyetle yapılmış bir davranıştır ama kötü bir davranıştır.

Son düzenleme:
Yanlış teşhis sonucu trifuculan vermişseniz ve kuş ölmüşse bunun sorumlusu trifuculan değildir teşhisi koyamayan siz ve muayene eden her kimlerse onlardır. Siz kuştaki böbrek ve kalp yetmezliğini mantar sanıp trifuculan kullanmışsınız en son kalp yetmezliği ortaya çıkınca sorumlusunun trifuculan olduğunu düşünmüşsünüz demekki. Doz aşımı olmadığı sürece trifuculanın ciddi bir yan etkisini görmedim şimdiye kadar. Olsa üretilmez veya üretimine izin verilmez zaten. Merdiven altı bir ürün değil sonuçta. Benim kullandırttığım 100 den fazla kişinin kuşlarında kalp yetmezliği gelişmedi veya ölmedi. Zamanında bende çok kullandım benim kuşlarda da kalp yetmezliği falan olmadı. Ki bir dönem acemilikle doz aşarak kullandığım da olmuştu.

Demem o ki emin olmadan bilgi vermek yönlendirmek çok tehlikelidir. Benim emin olmadan yönlendrmem de öyledir mesela. Bizde uzaktan tahmine dayalı tavsiyelerde bulunuyoruz sonuç itibariyle. Size özel söylemiyorum. Benim ve diğer arakadaşlar için de geçerli bu durum.

Ama mesela şu ihtimali bir düşünün ; Bu kuş açısından Trifuculan iyi gelecek ve kuş iyileşecek diyelim ( %100 iyileştireceğini iddia etmiyorum o ayrı konu ) sizin bu yorumunuz adamın içine kuşku düşürdü ve kullanmayı bıraktı. Sonra da kuş öldü. Siz ne kadar iyi bir şey yapmış olacaksınız bu durumda ? İyi niyetle yaptığınız yanlış yönlendirmenin bedeli kimde olacak ?

Bizim tahmini yönlendirmemize gelince biz önce en yüksek ihtimal verdiğimiz hastalığa yönelik tedavi öneriyoruz. Eğer yanılmışsak bu defa ikinci ihtimale yöneliyoruz. Ve kimseye de veterinere götürüp nokta atışı teşhis yaptırmayın demiyoruz. Bilakis önecelik nokta atışı teşhistir veterinerdir diyoruz. Veterinere bir şekilde gidemeyenlere ( sebebi ne olursa olsun ) ; imkanlar, tecrübe ve bilgimiz elverdiği oranda yardımcı olmaya çalışıyoruz olay bu aslında. Veterinere gidemeyen birine ısrarla veterinere gitmesini önermek ; ego tatmininin ötesine geçmez. Şu anlama gelir ; ben senden daha vicdanlı ve daha akıllıyım. O da veterinere gitmenin daha pratik çözüm olacağını biliyor emin olun. Tekrar hatırlatmaya gerek yoktur.

Dolayısıyla elinizde tek bir örnek varken ve bu örnek bile kesin değilken, ezbere bir şekilde trifuculan kalp yetmezliği yapıyor şeklinde yorum yapmanız iyi niyetle yapılmış bir davranıştır ama kötü bir davranıştır.
Buna ben veya veteriner teşhis koymadı. Aynı bu tarz bir forumda tanıştığım bir insan koydu ve o ilaçları kullandıktan sonra kuşum çok yorulmaya ve çok daha fazla sıvı tüketmeye başladı. Bunun sorumlusu bu ilacı bana öneren ve ilacı kullanan yani benimdir. Organ hasarları da tıpkı enfeksiyon hastalıklarına benzer tepkiler verebilir. Kuşa verdiğiniz triflucan, kuşun bağışıklığı zayıfsa veya kuşta başka bir sorun varsa hasar bırakabilir veya olan hasarı arttırabilir. Bunun garantisini kimse veremez sadece ihtimaller dahilinde konuşuyorum. Sizin kuşlarınızda birşey olmadı diyede başka bir kuşta sorun yaratmayacak anlamınada gelmez. Diyelimki kuşun organlarında hasar var siz bu ilacı verdiğinizde kurşun organında ki hasar arttırdı hatta ölümüne sebep oldu siz ne kadar iyi bir hamle yapmış olacaksınız? Yüksek ihtimal diyerekten teşhis konulmamalı, konulmayan teshisinde tedavisi olmamalı. Bu tarz forumlarda insanların veterinerler gibi birbirine ilaç önermemesi lazım siz bu kuşun röntgenini mi gördünüz? Her hangi bir testini mi gördünüz? Hayır ozaman ilaç önermek bana göre yanlıştır. Bu insan için de geçerlidir. Doktorlar şu ilacı verelim demez önce teşhis eder. Eğer önerdiğiniz tedavi yanlış teshisse sorunları dahada arttirabilir belki de bu raddeden sonra kuşun iyileşme ihtimali kalmaz ikinci ihtimale geçmeniz de işe yaramaz. Bu varlıklar birer canlı canı kanı olan kalbi atan beyni çalışan birer canlı eğer bir sebepten dolayı bu kuşun her türlü bakımı üstlenemicekse örneğin: yemini alamaz veterinere götüremez ise bu kuşu sahiplenmiyeceksin. Çünkü bu senin benim eğelence oyuncağımız değil. Doğadan zorla alıp kafese tıktığımız bir canlı. Triflucan kalp yetmezliği yapar diye bir cümle kurmadım ben yapabilir dedim gidip böbrek yetmezliği de yapabilir karaciğer yetmezliği de yapabilir belkide hiçbir etkisi olmaz. Bunu kimse bilemez.

Söylemiştim zaten, kuşlarını herhangi bir sebeple veterinere götüremeyecek kişilere tavsiyede bulunuyoruz dedim. Veterinere götüremiyor ve kuş ölecek diyelim. Bizim tavsiyemizle % 30 kurtulma ihtimali var. Bu durumda ne dersiniz ?
Bu varlıklar birer canlı canı kanı olan kalbi atan beyni çalışan birer canlı eğer bir sebepten dolayı bu kuşun her türlü bakımı üstlenemicekse örneğin: yemini alamaz veterinere götüremez ise bu kuşu sahiplenmiyeceksin
Bu bilinç seviyesine yeni mi vardınız ? Neden kendi kuşunuzu veterinere götürmediniz de forumdan tavsiye aldınız ? Kuşlar yeni mi canlı oldu ?

Konuyu uzatmaya gerek yok. Kuş sahipleri tercihlerini kendileri yapar. Tabiki veterinerin nokta atışı teşhisi daha doğru olandır.

Söylemiştim zaten, kuşlarını herhangi bir sebeple veterinere götüremeyecek kişilere tavsiyede bulunuyoruz dedim. Veterinere götüremiyor ve kuş ölecek diyelim. Bizim tavsiyemizle % 30 kurtulma ihtimali var. Bu durumda ne dersiniz ?

Bu bilinç seviyesine yeni mi vardınız ? Neden kendi kuşunuzu veterinere götürmediniz de forumdan tavsiye aldınız ? Kuşlar yeni mi canlı oldu ?

Konuyu uzatmaya gerek yok. Kuş sahipleri tercihlerini kendileri yapar. Tabiki veterinerin nokta atışı teşhisi daha doğru olandır.
Bende yukarıda demiştim bu tarz tedaviler artık başka yapılabilecek birşey kalmadığında uygulanmalı. Bu bilinç seviyesine 6-7 ay önce vardım. Forumdan tavsiye alma sebebim kuşumda basit bir sorun olduğunu sanmamdı. İyi forumlar.

Kuşumu bu Sabah kaybettim ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Dişi kuşa probiyotik kullandım 5 gün boyunca bugün gervit vereceğim.dışkılarında sindirilmemiş yem yok ama çokda iyi durmuyor

Maalesef çevremde kuşlardan anlayan bı veteriner yok bundan önce yine götürdügümde söyledigim şeylere göre ilaç verip göndermişlerdi.

Geri