Melike Gül
Forum Sakini
Direk olarak kafes içine değilde kuşunuz kafesteyken salıncağı dışardaki kafes tellerine tutturun. İlk başta nereye tutturursanız oraya hiç gitmeyecektir o yere dal darı koyarak oraya gitmesini ve salıncağı incelemesi için onu teşvik edebilirsiniz. Zaten dal darıyı yerken salıncağı da inceleyecektir bir zarar gelmediğini anlayınca kafesine takabilirsiniz. Merak edip oynaması için salıncağın yanına marul, dal darı ne seviyorsa onu koyabilirsiniz. O şekilde yavaş yavaş alışacaktırMerhaba. 3 aylik erkek pied kusuma icinde rahat edebilecegi buyuk bir salincak aldim kafesine taktim. O andan itibaren deli gibi cirpinarak kafesten cikmaya calisti. Kisacasi korktugunu dusundum. Bir sure alistirmak icin cabaladim ama baktim olmuyor kiyamadim cikardim. Salincagina nasil alistirabilirim acaba bir oneriniz var midir? Tesekkurler.
Bazı kuşlar çok meraklı oluyor. Ne taksak direk inceliyorlar kendilerine oyun çıkarıyorlar ama bazılarıda çok ürkek oluyor. Oyuncağa alışması biraz kuşun karakteriylede ilgili.