Sultan papağanı dışkı yeme sorunu :(

Melike Gül

Forum Sakini
Herkese merhabalar. Kusura bakmayın yine rahatsız ediyorum ama sultan papağanım dışkısını yiyor ? Sitedeki nerdeyse her dışkı yeme konusunu okudum çoğunda K vitamini eksikliğinde bu sorun ortaya çıkıyor yazılmış ama dışkısı da değişik gibi.Yeşil yada sarı leke bırakıyor. Bazı yerlerde sultan papağanlarının dışkıları hafif lekeli olabilir yazıyor bazı yerlerde sağlıklı bir dışkı hiç leke bırakmaz yazıyor. Buda aklımı çok karıştırdı ☹️ Bu ilk sultan papağanım bize geldiğinde 1.5-2 yaşındaydı ve birlikte 1 yıl geçirdik bu sorunu da 1 aydır var. Engellemeye çalışıyorum ama beni dinlemiyor.Hatta dışkısının resmini çekebilmem bile bir mucize oldu resmen ? gün içinde hiç yakalayamadım çünkü yaptığı anda yiyor ama bir gün önce daha yeni sabah olurken sabaha kadar yaptığı dışkıların fotoğrafını çekebildim.Birde az kalsın söylemeyi unutuyordum omzumda durduğunda genelde tıh tıh diye seste duyuyorum :( bide boğazının altını severken çok hafif ara sıra oranın şişip geri indiğini hissediyorum.
Birde bir konuda bira mayasının da dışkı yemeyi engelleyebileceği yazıyordu O yüzden röhfined pavifac almayı düşünüyorum. Etkisi olurmu sizce.

Bu çarşamba günü yaptığı dışkılar;
36DF120E-42A8-447D-9630-99AA49B10413.jpegAFA19902-782F-4BA2-AC20-D46D38F71371.jpeg

C8B7F676-1BF8-499B-A5CD-E87BA8BEA3D1.jpeg

Bunlarda dün yaptıkları;
973577DF-CD4E-452E-B3DC-7AF001578EDF.jpeg
5D297075-FC41-470D-AED6-943C2685020B.jpeg

Burda da onu suç üstü yakalamıştım oda kızacağımı bildiği için direk yemliğinin önüne gidip ne dışkısı ben yem yiyorum imajı vermeye çalışmıştı ve sonuç bu?
F362CB3E-AC93-42B4-A71E-6B86DE29C631.jpeg fotoğraflarda da hep dökülmüş tüyler çıkmış aslında tüy dökümünde deil French molt olduğu için tüyleri çok zayıf çıkıyor ve maalesef geri dökülüyor ?

Son düzenleme:
Çözüm
Maalesef ondan yok. Ama alışverişi yaptığımda elimde entrobac, röhfined elektrolit, pavifac ve med tollyamin olcak. Birde versele leganın çimlendirmelik tohumunu almayı düşünüyorum. Onları toprağa ekip çimlendirirsem onlardan da gereken minerali alır mı? Birde kuş toprağında da doğal mineral varmış sanırım. Onlarla destekleyebilir miyim yoksa bir ürün kullanmam mı lazım

Melike sana iki tane ürün önericem onları mamayla birlikte kullansan başka bir takviyeye gerek yok ;)

Birincisi vl opti breed, ikinciside vl b pure..

oropharma-bpure.jpg
bu tip tüy sorunları yaşayan kuşlarda gözlemlediğim kadarıyla dışkılarda genelde boyama ve bozulmalar sık oluyor. Doğrudan hasta yorumu yapmak çok güç. Bu nedenle bence kullanılmamalı. Divitsol almanızı öneririm. İyi dışkı düzenliyor.
Teşekkür ederim. O zaman hiç ilaç kullanmayım. Artık onunla birlikte ilk hedefimiz tüy kalitesini yükseltmek :m4::m25:

Lekeli dışkılar için şuan ilaca gerek yok. Önce dışkı yemeyi bıraktırman lazım. Dışkı yemesiylede alakalı olabilir çünkü. Ve dediğim gibi üşenmezsen düzenli mama yapıp ver. Yada yemine pelet yem ekle biraz.. Pelette mama kadar besleyici birşey...

Lekeli dışkılar için şuan ilaca gerek yok. Önce dışkı yemeyi bıraktırman lazım. Dışkı yemesiylede alakalı olabilir çünkü. Ve dediğim gibi üşenmezsen düzenli mama yapıp ver. Yada yemine pelet yem ekle biraz.. Pelette mama kadar besleyici birşey...
Dal darı.net’in sultan papağanı yemine ak darı ilave edip kullanıyordum içinden bana baya bi yetecek kadar palet koymuşlar. Paleti yemediği için ayırıp başka bir kaba koymuştum.
96A6A670-D66A-4B60-B2D7-52B7D49A3537.jpeg
İçine koydukları palet yemin markasını bilmiyorum ama Elimde bundan var. Buda olur mu? Bunlardan hergün 5-6 tanesini ezip yemine katarsam yem yicem deyip bundan da yer belki. Çünkü böyle tüm tüm koyunca yemiyor, yem kabında öylece kalıyor. Birde Ümit abi ben Opti breedi sipariş ettim. Artık onu sultan papağanımda haftada 2-3 defa kullanmayı düşünüyorum ama muhabbet kuşumda kararsızım onda kaç günde bir kullanmam lazım. Gr pette üretim arttırıcı yazıyordu. Onda fazla kullanırsam kızışmasını istemem onada haftada bir defa vermeyi düşünüyorum. Uygun mu

Dal darı.net’in sultan papağanı yemine ak darı ilave edip kullanıyordum içinden bana baya bi yetecek kadar palet koymuşlar. Paleti yemediği için ayırıp başka bir kaba koymuştum.
Ekli dosyayı görüntüle 23002
İçine koydukları palet yemin markasını bilmiyorum ama Elimde bundan var. Buda olur mu? Bunlardan hergün 5-6 tanesini ezip yemine katarsam yem yicem deyip bundan da yer belki. Çünkü böyle tüm tüm koyunca yemiyor, yem kabında öylece kalıyor. Birde Ümit abi ben Opti breedi sipariş ettim. Artık onu sultan papağanımda haftada 2-3 defa kullanmayı düşünüyorum ama muhabbet kuşumda kararsızım onda kaç günde bir kullanmam lazım. Gr pette üretim arttırıcı yazıyordu. Onda fazla kullanırsam kızışmasını istemem onada haftada bir defa vermeyi düşünüyorum. Uygun mu

Olur tabiki zaten piyasadaki kuş peletlerinin çoğu versele laga muhtemelen vl alıp eklemişler. Taneleri büyük olduğu için zorlanabilir dediğin gibi parçalayıp ekle arada yanışlıklada olsa yer mutlaka:)

Opti breed konusunda ise üretim arttırıcı falan dediklerine bakma tamamen pazarlama taktiği. Normal vitamin takviyesi hiçbir farkı yok.. Her iki kuşunada haftada 2 kere mamalarına ekleyebilirsin sorun olmaz..

Olur tabiki zaten piyasadaki kuş peletlerinin çoğu versele laga muhtemelen vl alıp eklemişler. Taneleri büyük olduğu için zorlanabilir dediğin gibi parçalayıp ekle arada yanışlıklada olsa yer mutlaka:)

Opti breed konusunda ise üretim arttırıcı falan dediklerine bakma tamamen pazarlama taktiği. Normal vitamin takviyesi hiçbir farkı yok.. Her iki kuşunada haftada 2 kere mamalarına ekleyebilirsin sorun olmaz..
Tamamdır Ümit abi. artık aklımda soru işaretleri kalmadı teşekkür ederim :giggle:

Geri