Sultan Papağanı Öğürür Gibi Oluyor

filayir

iyikus.com Üyesi
Selamlar herkese dostlar, 6-8 aylık civarı olduğunu tahmin ettiğim (pet shop bu şekilde bilgi verdi, veteriner de 1 yaşında olmadığını söyledi) sultan papağanımda üst solunum yolu enfeksiyonu var. Veteriner, ilk gidişimizde avicare a vitamini ve zeytinyağı karışımlı destekleyici ile yine avicare vinegar&ginger karışımı verdi. 1 hafta kullandıktan sonra çok işe yaramadığını gördük, tekrar gittiğimizde antibiyotik verdi. Şimdilik devam ediyoruz ama aklıma takılan konu kulağının olduğu kısmı sevince öğürür gibi hareket yapıyor. Videoya çektik linki aşağıda.

Sizce üst solunum yolu harici bir problem var mı ben mi evhamlanıyorum? Yaklaşık 3 hafta olacak ama evlat gibi oldu başına bir şey gelecek diye korkuyorum. Yardımcı olurdanız sevinirim.

Flagyl için yarın son gün. Şimdilik çok düzelme yok gibi duruyor. Şurupları da alabilirim ama sizce 1-2 gün ara vermeli miyim flagyl sonrası ilaç kullanımına? Bu süreçte aynı zamanda suyuna multivitamin karıştırsam kuşa zararı olur mu ya da siz tavsiye eder misiniz?

ara vermeyiniz, vitamin vs vermeyiniz

triflucana başlamakta geç kaliyorsunuz takdir sizin

geçmiş olsun

Flagyl için yarın son gün. Şimdilik çok düzelme yok gibi duruyor. Şurupları da alabilirim ama sizce 1-2 gün ara vermeli miyim flagyl sonrası ilaç kullanımına? Bu süreçte aynı zamanda suyuna multivitamin karıştırsam kuşa zararı olur mu ya da siz tavsiye eder misiniz?
tedavi sonrası takviyeleri vermeniz daha uygun olur. 2-3 gün ara veriniz ilaç sonrası

tedavi sonrası takviyeleri vermeniz daha uygun olur. 2-3 gün ara veriniz ilaç sonrası
Flagyl kullanımını sonlandırdık, multivitamin damlattım bugün suyuna 100 ml suya 10 damla, çok bir düzelme yok henüz. Triflucana kullanımına başlayacağız yarın. Kullanımı nasıl yapayım?

Tekrar selamlar herkese, kuşumun üst solunum yolu geçti gibi şimdilik. 3-4 gündür burun akıntısı tamamen kesildi ama şimdi de ishal oldu. İştah konusunda halen çok sıkıntı yok yemeğini yiyor, suyunu içiyor. Ek olarak yine son 3-4 gündür kalamar kemiğini eskisinden daha fazla yemeye başladı. Patates haşlayıp verdim ama yemedi. İlaç da kullanmak istemiyorum artık 1 aydan fazladır, aldığımızdan beri ilaç kullanıyor yavrucak. Ne gibi tavsiyeleriniz olur?

İlk linkteki kafesin içerisi, ikinci link az önceki dışkısı. Kafesin içi dün sabah temizlenmişti, şu ana kadar toplam dışkı miktarı da biraz fazla gibi ve sulu görünüyor, siz daha iyi yorumlayabilirsiniz. Bu arada ikinci fotoğraftaki susuz ve çok kolay temizlendi. Son üç gündür ilk defa bu şekilde gördüm.

Kuşun görüntüleri:

Epey toparlamış görünüyor. Tüy dönemi başlayacak gibi, mutlaka b kompleks + aminoasit desteği sağlayınız. Bt amin forte veya tollyamin forte gibi bir ürünle. Bu sorundan kaynaklanan bir dışkı bozulması, ishal durumu da yaşıyor olabilir.

Epey toparlamış görünüyor. Tüy dönemi başlayacak gibi, mutlaka b kompleks + aminoasit desteği sağlayınız. Bt amin forte veya tollyamin forte gibi bir ürünle. Bu sorundan kaynaklanan bir dışkı bozulması, ishal durumu da yaşıyor olabilir.
Çok teşekkür ederim siparişi verdim.

Siparişim geldi, med tollyamin forte aldım. 4 gün boyunca 100 ml suya 10 damla tavsiye ediliyor araştırdığımda. 4. Gün sonunda 15 gün bekleyip tekrar yapılabilir demişler. Siz ne dersiniz? Bir de az önce elimdeyken fotoğraftaki gibi bir dışkı yaptı. Bu şekilde ilk defa gördüm durumundan kaynaklı normal mi sizce?

Ekli dosyalar

• IMG-20240105-WA0004.jpg
    IMG-20240105-WA0004.jpg
    87.4 KB · Görüntüleme: 1
Dediğiniz gibi kullanılabilir ancak haftada 2 gün, tüy dönemi 3 gün kullanımı oldukça yeterli. Dışarıdayken yaptıysa normal

Dediğiniz gibi kullanılabilir ancak haftada 2 gün, tüy dönemi 3 gün kullanımı oldukça yeterli. Dışarıdayken yaptıysa normal
Selamlar tekrar, kuşumun hiçbir sorunu kalmadı maşallah, sadece arada bir hapşırması var bir türlü geçmedi ama burun akıntısı olmuyor. Sanırım burnuna tüy vs kaçınca hapşırıyor çünkü sürekli kendini temizliyor. Bize de oldukça alıştı artık ama son olarak merak ettiğim bir durum var, bu kuş kafes içinde hiç ötmüyor mutlu değil gibi, yemek yeme dışında hiçbir hareketi yok anca dışarı çıkınca kendini sevdiriyor o da arada bir ani gaga atmalarıyla bölünebiliyor. Sizce alışması için biraz daha mı zaman vermeliyim? Veteriner davranış bozukluğu olabilir sürekli böyle devam etme durumu var demişti ama sizlerin de yorumunu almak isterim. Aşağıda bugün çektiğim bir video var.

Ek olarak; yarın yaklaşık 10 saatlik bir yolculuğa çıkacağım izne gidiyorum. Kuşa yol belki eziyet olur diye götürmeyi düşünmüyorum arkadaşıma bırakacağım ama onun da çok uysal bile olsa bir kedisi var. Sizce problem yaşar mıyız dönüşte tavsiyeniz nedir?

Daha iyi olmasına sevindim. Kuşunuza daha geniş bir kafes temin etmeniz gerekiyor. Kanat ve kuyruk tüyleri yıpranmaya başlamış. Yeterli boyutta kafes eksiği, yoğun sürtünme bu hale getiriyor. Banyoluk takıp banyo ihtiyacını da gidermeli. Papağan banyoluğu almalısınız. Size alışmışsa ve bir süre ayrılırsanız döndüğünüzde güven sorunu yaşayabilir. Yabanileşebilir. Kedi ise ne olursa olsun bir tehlike. Yanınızda götürme durumunuz da dediğiniz gibi onu yıpratacaktır. Arkadaşınız gerekli önlemleri alırsa muhtemelen en az stresle süreci atlatmış olursunuz.

Daha iyi olmasına sevindim. Kuşunuza daha geniş bir kafes temin etmeniz gerekiyor. Kanat ve kuyruk tüyleri yıpranmaya başlamış. Yeterli boyutta kafes eksiği, yoğun sürtünme bu hale getiriyor. Banyoluk takıp banyo ihtiyacını da gidermeli. Papağan banyoluğu almalısınız. Size alışmışsa ve bir süre ayrılırsanız döndüğünüzde güven sorunu yaşayabilir. Yabanileşebilir. Kedi ise ne olursa olsun bir tehlike. Yanınızda götürme durumunuz da dediğiniz gibi onu yıpratacaktır. Arkadaşınız gerekli önlemleri alırsa muhtemelen en az stresle süreci atlatmış olursunuz.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok değerli. Kedi 10 Kg olduğu için yükseklere zıplama yetisi yok :) Sadece kediyi görünce psikolojisi bozulur belki diye tereddüt içindeydim ama dediğiniz gibi çok yapacak bir şey yok gibi duruyor.
Banyo konusunda da kış mevsiminde olduğumuz için güvenemiyordum. Evin iç sıcaklığı iyi durumda ama sorun olmaz derseniz banyoluğu da alayım.

Haftada 1 kez en azından ılık bir banyo yapması (kendi kendine) iyi olacaktır. Kafes darlığı bu tür kuşlar için stres nedeni. Az ışık alan bir yerdeyse ötmek istememesi normal. Oyun alanı kurulabilir döndüğünüzde

Geri