Sultan Papağanı yeşil lekelı ishal dışkı ve göğüs kemigi sivriligi

Sude Ç.

Forum Sakini
Merhaba değerli hocalarim.
Sultan papağanlarımdan birinde dışkı problemi yaşıyorum. Dışkıları yeşil lekeli, sulu ve kokulu. Kuşum aşırı kemirgen; alt kağıtlarını da parçalıyordu. Aşırı sulu dışkılıyordu. Bu yüzden kokuyu azaltmak için altlarına mısır granülü serdim. Göğüs kısmı sivrilmiş gibi, zayıflamış görünüyor. Elime alınca göğüs kemiğini hissedebiliyorum ve tüyleri göğüs kısmında iki yana ayrılır gibi duruyor.

Beslenmeleri ; Dal darıyı arada çok az veriyorum, çünkü @Selçuk YÜKSEL hocam bana daha önce dediğiniz “bisküvi” benzetmesinden ötürü abur cubur olarak gördüğüm için kontrollü davranıyorum. Arada az miktarda kenevir tohumu ve aspur da yemlerine karıştırarak veriyorum . Kafeslerine çay tabağında yumurta beyazı ve muz koydugumda yememislerdi. Yem olarak başlangıçta Versele-Laga kullanıyordum fakat muhabbet kuşlarımda yağlanma sorunu yaşayınca aynı şeyi papağanlarda da yaşamaktan çekinerek Quik almıştım. Fakat çok pişman oldum; içinde sürekli renkli ekmek parçaları, dal parçaları ve başka yabancı şeyler çıktı. Hatta böcek oluşumuna benzer bir şey bile görmüştüm. Sürekli onları ayırarak vermeye çalışıyorum . Aslında kuşumun zayıflaması yem değişiminden önce, temmuz ayında başlamıştı.

Normalde başka bir odada duruyorlardı. Kardeşim seslerinden rahatsız olup istemeyince kendi odama almak zorunda kaldım. Acaba bu oda değişikliği de stres yapıyor olabilir mi diye düşünüyorum. Zayıflamayı fark ettiğim dönemde, özellikle bu kuş sık sık ağzını uzatır gibi bir hareket yapıyordu. Diğer kusumda yapmisti bu hareketi Daha çok bu kuşta gördüm. Bunun üzerine sahiplendiren üreticiye yazdım. “Gaga mantarı olabilir, ondan zayıflamıştır” dedi ve Triflucan kullanmamı önerdi. O dönem çok üzgündüm ve hem üreticiye bilirkişi olduğu için güvendim, hem de daha önce bir muhabbet kuşumda gaga mantarını Triflucan ile çözmüştüm. Bu güvenle, 24–27 Temmuz arasında 4 gün boyunca suluklarina 5’er damla Triflucan koydum. 5. gün kuşumun kilosunu ölçtüm, 101 gram çıkmıştı. Diğer sultanım ondan daha zayıftı ilk geldiginde . Suanda da disaridan bakinca oyle duruyor ya da ben anlamiyorum bilmiyorum. Fakat onun bu kuşa nazaran göğüs kemigi daha yuvarlak duruyor. Triflucan ilacını kullandiktan sonra iki gün taze su ve sonrasında elektrolit verdim, bunları not da almıştım. Dışkı probleminin kaynağını hem Triflucan’a hem de oda değişimine bağlıyorum.

Daha sonra muhabbet kuşum için önerdiğiniz probiyotik, multivitamin, B vitamini ve karaciğer desteği gibi ürünleri düzenli olarak sultanlarim içinde dikkatle kullanmaya çalıştım fakat bu bahsettigim kus düzelmedi. Ayrıca kuşlarımda tüy yolma sorunu da var. Onları sahiplendiğimde zaten ikisininde kuyruk tüyleri yoluktu. Diğerinin ise kafasının üstündeki tüyler, yani ibik kısmı, neredeyse tamamen yolunmuştu. Ben de ayırmak için ara ızgara taktım ama buna rağmen hala birbirlerine sataşıp yolmaya çalışıyorlar. Çok stresliler. Onlarla konuşuyorum, sultan papağanı sesleri ve şarkılar açıyorum, arada sırada salıyorum fakat düzelme olmadı.

Ne yazık ki ayrı kafes alamadım. İnternette gördüklerim onlara küçük gelebilir, bir yandan da yanlış alışveriş yapmak istemiyorum. Öğrenci olduğum için şartlarım kısıtlı. Suanki kafeslerinin ara ızgarası var kavga etmesinler diye onu takıyorum. Yeni kafes alana kadar idare etmeleri için her ikisinin tarafına da minik zilli renkli tünekler taktım. Ayrıca dikkatleri dağılsın birbirleriyle kavga edip birbirlerinin tüylerini yolmasınlar diye ara ızgaranın yanına boncuklu renkli tahta bir oyuncak astım.

Şu anda hasta olduğundan şüphelendiğim bozuk , ishal koyu lekeli kokulu dışkı yapan sultan papağanı gün içinde kafasını sırtına gömüp uyuyor. Çok su iciyor ve yem yemesinde azalma var. Diğeri ise daha aktif, etrafa bakıyor uzun melodik sarki söylüyor. Cinsiyetlerini de hala anlayabilmiş değilim. Etrafa bakan kuş melodik ötüyor. Hasta olduğunu düşündüğüm kuş ise sadece kuş sesi açınca kısa ötüyor ama uzun ötüş yapmıyor. Ayrıca salıncağın üzerinde dans eder gibi hareket ediyor. Kemirme huyu hala var . Bu arada ikisininde kafeslerinde mineral blok gaga tası var. Bu dışkı problemi yasyan kusum kac tane gaga taşını gagasıyla parçalayıp dışkılarin oldugu tabana düşürdü anlatamam size. Alt taban kagidina uzanip gagalayıp pafcalara ayırıyor. Oldukça kemirgen bir kuş. Mineral blogunuda bir haftada bitirdi. Sizce bu dışkı problemi , göğüs kısmındaki tuylerde ayrılık, göğüs kemiginin sivrilesmesi, yem yemede azalma ve aşırı su icmesi durumları neden olabilir?
Hocam bahsettigim ishali olan sultanımın ve diger sultanımin gorsellerini ve ishal yasayan kusumun dışkı problemini gorsel.ve videolarını müsait bir zamanda ekleyeceğim.
@Umit. @Selçuk YÜKSEL @Doğanay Y. Cok çözümsüz kaldim hocalarım. Yorumlarınıza çok ihtiyacım var🙏

Son düzenleme:
Versele Laga içerik olarak kaliteli bir markadır, karışımları oldukça zengindir (çekirdek, aspur, yulaf oranı yüksektir). Pırpır’ın durumu düzelene ve karaciğeri rahatlayana kadar şu beslenme programına geçmelisiniz:Yemi Sadeleştirmelisinz tedavi Boyunca. Kullandığınız Versele Laga yemin içindeki tüm çekirdekleri elinizle ayıklayın. Aspur ve yulaf gibi yağlı/karbonhidratlı tohumları azaltın. Yemin en az %70-80'i sade sarı ve ak darıdan oluşmalıdır. Bu, karaciğeri dinlendirmenin tek yoludur. Eğer yoğun tüketiyorsa çekirdek gibi yağlı tohumları zamana yayarak azaltıp çıkartmak daha verimli olur.
İshal, kötü koku ve gaga lekesi tamamen geçene kadar yumurta maması, meyve ve yeşillikleri minimum seviyede verin.
Versele Laga dışında Gold Wings Premium veya Deli Nature gibi markaların sultan papağanı yemlerini de tercih edebilirsiniz. Ancak hangi markayı alırsanız alın, kuşlar kafes içinde çok fazla uçmuyorsa çekirdek miktarını her zaman minimumda tutmalısınız.

Kuşların tohumla beslendiğinde yağlanması, aslında doğadaki yaşam tarzları ile kafesteki yaşam tarzları arasındaki enerji dengesizliğinden kaynaklanıyor. Tabi genetik durumlarda söz konusu olabilir. Tohumlar, doğası gereği oldukça yüksek oranda yağ ve karbonhidrat içeren, yani enerji yoğunluğu çok yüksek besinlerdir.
Sadece tohum yiyen bir kuş; karaciğerin yağı düzgünce işlemesini ve vücuttan atmasını sağlayan bazı temel amino asitleri, vitaminleri (özellikle B vitaminleri ve Kolin) ve mineralleri eksik alır. Metabolizma bu yardımcı maddeler olmadan yağı max performansta yakamaz, aksine depolamaya meyilli hale gelir. Probiyotik yem veya su içeriğine dahil edilebilir. Verilmesi sakınca oluşturmaz
Egzersiz, egzersiz egzersiz...
Merhaba hocam. Her zaman çekirdekleri ayıklayrak veriyorum. Maksimum 3 çekirdek verirdim. Fakat bu durumlardan sonra 1 tane, bazende hiç vermiyorum. Pırpır çekirdeği çok sevmiyor. Pırıl çekirdeği çol seviyor.
Yunurta ve yeşilliklere alıştıramadım. İlk geldiklerinde 8 aylıklardı. O zamanlar yumurta sürekli kafeslerine koydum meyve sebze hiçbiriyle ilgilenmediler. Açıkcası @Selçuk YÜKSEL hocamızın da dediği gibi gerçekten kafeste alan sıkıntısı var bu da etkili olabilir tabii alışmamalarında. Dışarıdaykende yalnızca kafeslerinin üstünde ya da perde de takılırdılar. Gerçi şuan Pırpır uçtuğunda sürekli çarptığı için dışarı çıktığında uçmamayı tercih ediyor.
Nasıl hareket ettirirm bilmiyorum. En baş sıkıntı olan kafes problemini bir an önce çözebilmeyi (ailemden kimsenin baskısı olmadan) umuyorum. Bu sorunu çözersem hayvanların bir tık rahatlayacaklarını düşünüyorum🥲 Probiyotik genelde vermeye çalışmıştım. Şuan bactrim tedavisi sürecinde siz suyuna nasıl bir dozajda eklememi uygun görürsünüz?

Ben kafesi değil kafes düzenini eleştirmiştim. Şimdilik kafes değişmenib acelesi yok. İlerde düşünürsünüz. Ama ben olsam salıncak da dahil hiçbirşey asmazdım kafese. Kuşların kafeste kendiliklerinden tele tutunup kanat çırpabilecekleri alan olmalı.
İlaca başlama konusunda aceleci davranmayın bol bol her halinin videosunu çekin paylaşın. Güncel dışkılarını da net çekip paylaşın net olsun ama.
Kilolu kuşu Parmak atlatmaca oynatarak bile hareketettirebilirsiniz izin veriyorsa.

Ben kafesi değil kafes düzenini eleştirmiştim. Şimdilik kafes değişmenib acelesi yok. İlerde düşünürsünüz. Ama ben olsam salıncak da dahil hiçbirşey asmazdım kafese. Kuşların kafeste kendiliklerinden tele tutunup kanat çırpabilecekleri alan olmalı.
İlaca başlama konusunda aceleci davranmayın bol bol her halinin videosunu çekin paylaşın. Güncel dışkılarını da net çekip paylaşın net olsun ama.
Kilolu kuşu Parmak atlatmaca oynatarak bile hareketettirebilirsiniz izin veriyorsa.
Pırpır (kilolu olan) yemek yedikten sonra genellikle salıncağına geçip uyuyor. Pırıl ise daha hareketli; salıncağı ve oyuncağıyla oynuyor. Eğer kanat açma ve hareket etmesini engelliyorlarsa oyuncakları kaldırırım hocam. Kafes tellerine astığım kâğıtlar da gerçekten gözü yoruyor, "dilek ağacı" benzetmenizde haklısınız. 😅
Dün öneriniz doğrultusunda yarım dolu suya 6 damla olacak şekilde Bactrim'e başladım hocam. Çünkü dışkıları uzun süredir düzelmiyordu. Dışkılar kahverengi-çamur kıvamında, çok kötü kokulu ve etrafına sinek gelecek kadar ağır kokuyordu. Buna ek olarak kabarık ve ilgisiz durması, aşırı yem yemesi, hareketsizleşmesi ve gagasındaki leke beni endişelendirdi.
Geçen yıl vefat eden muhabbet kuşumda da ölümünden birkaç ay önce gagasında lekelenme olmuş, kilo almış, uçmak istememiş ve eskisi gibi ötmemeye başlamıştı. Son günlerinde de yoğun kusma yaşamıştı. Elbette aynı şey olacak demiyorum, Allah korusun; sadece benzer belirtileri görünce hastalık ihtimalini göz ardı edemedim. Bu yüzden geç kalmak istemedim.
Pırpır eskiden "babacık" der, seslere çok tepki verir, biraz da asabi davranırdı. Son dönemde ise hareket etmekten kaçınıyor, sürekli top gibi kabarık duruyor ve çok sessizleşti. Yalnızca yem istemek için ötüyor. Ayrıcs yemlerini kontrollü vdrmeye çalışıyorum. Kaç gram vermeliyim tam bilmiyorum ama göz kararı bir çorba kaşığı vermeye çalışıyorum. Zaten o şekilde birax kilo verdirdim yoksa 130 gramlardaydı ağırlığı.
Bugün videolarını ve ilaçtan sonraki dışkılarının fotoğraflarını da paylaşacağım hocam. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Şu sıralar Zampa diye bir markanın kafesleri dolaşıyor. Büyük boylarına bakılabilir gibi. Ön kısmı akrilik , diğer tarafları tel.
Hagen Vision L12, L1 haricinde alttaki kafes biraz olsun rahat nefes aldıracaktır. Ancak hala tam aradığımız değil

ayrıca tek kat olarak alınabilir. Geinşlik olarak en uygunu bu
3k gibi bir fiyata gelmiş oluyor.

Bactrim, sultan papağanlarında genellikle 100 ml içme suyuna 6-7 damla eklenerek ve ilaçlı su günlük taze hazırlanarak 5-7 gün boyunca uygulanması gerekir. Ağızdan sabah akşam birer damla da verebilirsiniz.

Son düzenleme:
Şu sıralar Zampa diye bir markanın kafesleri dolaşıyor. Büyük boylarına bakılabilir gibi. Ön kısmı akrilik , diğer tarafları tel.
Hagen Vision L12, L1 haricinde alttaki kafes biraz olsun rahat nefes aldıracaktır. Ancak hala tam aradığımız değil

ayrıca tek kat olarak alınabilir. Geinşlik olarak en uygunu bu
3k gibi bir fiyata gelmiş oluyor.
Bahsettiğiniz zampa kafese bakacağım ve bunlarıda not aldım bir kenara hocam. Bütcem rahatlayınca en kısa sürede alıp, minik dostlarıma daha özgür nir alan sağlamaya çalışacağım. Çok teşekkür ediyorum önerileriniz için🙏

Bactrim, sultan papağanlarında genellikle 100 ml içme suyuna 6-7 damla eklenerek ve ilaçlı su günlük taze hazırlanarak 5-7 gün boyunca uygulanması gerekir. Ağızdan sabah akşam birer damla da verebilirsiniz.
Hocam yarım doludan bir tık fazla suluğa 6-7 damla katıyorum. Her gün iki kere mi tazelemeliyim yani 12 saatte bir olmak üzere 2 kere mi yoksa 24 saatte bir mi değiştirmem uygun olur ? Havalar sıcak olduğu için kararsız kaldım. Birde henüz probiyotik katmadım. Ne kadar katmalıyım bilemedim.

Hocam yarım doludan bir tık fazla suluğa 6-7 damla katıyorum. Her gün iki kere mi tazelemeliyim yani 12 saatte bir olmak üzere 2 kere mi yoksa 24 saatte bir mi değiştirmem uygun olur ? Havalar sıcak olduğu için kararsız kaldım. Birde henüz probiyotik katmadım. Ne kadar katmalıyım bilemedim.
en az iki diyeyim :) fırsat buldukça tazelenmesi bence gerekli. Ancak 2 ortalama olarak yeterli olur. İlaç kullanımı süresince probiyotik kullanımı çok anlamlı ancak bir zaman ayrımı yaratmak gerekiyor. Sabahtan akşam (örneğin 18'e kadar) ilaçlı su kalsın, ardından suluk temizlenerek sadece probiyotikli su ile devam edilebilir. Tabi ilaçlı su varken kuşunuzun tükettim yaptığından eminseniz bu şekilde bir uygulama sağlıklı olur.
Benim önerim bactrim tedavisi bittikten sonra (5-7 gün), bağırsak florasını ayağa kaldırmak için ardışık 3 gün boyunca kesintisiz probiyotik kürü uygulayabilirsiniz.

Merhaba @Selçuk YÜKSEL hocam.
Pırpır (erkek olduğunu düşünüyorum)
  • Yaklaşık 2-2.5 yaşında.
  • 14 Şubat'ta 122 gramdı, bayram zamanı 144 gram oldu.
  • Güncel kilosu 119 gram.
  • Son dönemde çok fazla yem yemeye başladı ve belirgin kilo aldı.
  • Çok su içiyor.
  • Daha önce sürekli "babacık" diyen, melodik öten ve seslere hemen cevap veren bir kuştu. Son zamanlarda ise belirgin şekilde sessizleşti, ötüşü ve konuşması azaldı.
  • Daha hareketsiz ve kabarık duruyor.
  • Uçarken hâlâ yönünü tam ayarlayamıyor, kafesin karşısında bile yana kayıp duvara veya kafese çarpıyor.
  • Dışkıları bir dönem tamamen sulu ve beyazdı, yeşil kısmı neredeyse yoktu. Dışkıları çok kötü kokulu oluyor.
  • Poposunda kurumuş dışkı birikmesi fark etmiştim. Şuan yapıyor dışkısını fakat kahverengimsi yaptı geçenlerde ve çok sıvılı çok kötü kokulu ve turuncuya çalan bir renkte dışkılamaya başladı.
  • Bugün titrediğini fark ettim, ayakları sıcak. Farkı odaya götürünce arkadaşını çağırırdı bugün çağırmadı.
  • Ayrıca kuyruğu bu şekilde. Diğer kuşumun normal duruyo.
  • Bugün gagasında leke fark ettim

Pırpır'ın Görselleri ve Videoları
Pırpır'ın gagasındaki leke:

Bu birkaç gün önceki dışkısı

Bu günlerde yaptıkları

Kuyruğunu yolmuş jilet gibi sivri yapmış:

Pırpır'ın Videoları

Pırpır ve Pırıl ikisinin videosu

Pırıl (dişi olduğunu düşünüyorum)

• Yaklaşık 2-2,5 yaşında.
  • Ramazan bayramı zamanı yaklaşık 96 gramdı. şimdi 98- 99 gram
  • Kafasının arkası kel. Arkadaşı yolmuştu önceden fark etmiştim şuan hala öyle mi bilmiyorum.
  • Çok su içiyor
  • Daha hareketli ve diğer kuşa göre çok daha iyi uçuyor. Arkadaşı odada yokken onu arıyor. Fakat sanki o da son zamanlarda biraz durgun gibi
  • Zaman zaman sulu ve kötü kokulu dışkısı oluyordu. Bu durum arttı, arkadaşı kadar olmasada o da çok kötü dışkılıyor.
  • Hassas yapılı bir kuş. Arkadaşına karşı zorba olabiliyor.
İki kuş hakkında
  • Aynı kafeste yaşıyorlar. Kafesleri küçük olduğu için zaman zaman birbirlerinin yanak tüylerini yoluyorlar ve alan kavgası yaşayabiliyorlar.
  • Daha önce Triflucan, Mycostatin, Flagyl, probiyotik gibi tedaviler uygulandı. Sonrasında probiyotik desteği de verildi.
  • Elimde şu anda Flagyl, Bactrim, Triflucan, Mycostatin, Kontil, Denfloor ve Kanatlı Oil Prozim Plus probiyotik bulunuyor.
Önceden yaptığım uygulama
29 eylül 2025 te buraya danışarak 8 damla flagyl ve 5 probiyotik verdiğim bir tedavi uygulamışım. Geçtiğimiz ramazan bayramı zamanı Pırpır'da kursak mantarı ihtimalini göz önünde bulundurarak endişeli bir şekilde kendi inisiyatifimle Mycostatin, Triflucan ve probiyotik başlamıştım. Sonrasında sizlere danışıp edaviyi 2 haftaya tamamlamıştım. Antibiyotiği ise kafama göre kullanmak istemediğim için başlamadım. Sonrasında düzenli probiyotik kullanmıştım. Fakat sonrasında maalesef sorunlarımız düzelmedi.

Pırıl'ın Keli
Pırıl'ın Dışkı Görselleri:
Merhaba @Doğanay Y. ve @Selçuk YÜKSEL hocam daha önce bu sebeplerle bactrim tedavisine başladım. Aşağıda yaptığım uygulamayı tablo halinde yazdım. Kuşların dışkı görsellerini ve videolarını da ekliyorum. Kilo alan kuşum hakkında ve genel anlamda da sormak istediklerim var.
TarihUygulama
28 Haziran – 29 HaziranYarım dolu suluğa 6 damla Bactrim
30 HaziranYarım dolu suluğa 6 damla BactrimPırpır: 7 damla
1 Temmuzİki kuşa da 7 damla
2 Temmuzİki kuşa da 7 damla.Suları iki kez değiştirildi. (Suda bozulma/kokma olmadığı gözlendi. Bu yüzden uygulama günde bir kere yapıldı)
3 TemmuzYarım dolu suluklara;Pırıl: 7 damlaPırpır: 8 damla
4 TemmuzPırıl: 7 damlaPırpır: 8 damla
5 TemmuzYarım doludan biraz fazla suya;Pırıl: 8 damlaPırpır: 9 damla
6 TemmuzTam doluya yakın suluğa;Pırıl: 8 damlaPırpır: 8 damla
7–8 TemmuzTam dolu suluğa;Pırıl: 8 damlaPırpır: 8 damla
9-10 Temmuz Tam dolu suluğa 10 damla kanatlı oil prozim plus probiyotik kattım. 12.30'dan 18.00'e kadar kaldı.
Bir hafta önce yine probiyotik verdim.
Yani ilacı 28 Hazirandan 8 temmuza kadar kullandım.
Görseller:
29 Haziran (ilacı verdiğim ilk gün)
Pırpır (kilo alan, sessizleşen, uçarken çarpan kuşum)

Pırıl:

30 Haziran
Pırpır:
Pırıl:
30 Haziran Videoları:

5 Temmuz
Pırpır:
Pırıl:
5 Temmuz Video

9 Temmuz Görseller:
Pırpır:
Dışkı kokusu bir tık azalmış gibi geldi
Pırıl:
Video: 9 temmuz sulatanlarıma kuş sesi açıp tepkilerini inceledim
13 temmuz günü Pırpır'ın ( kilo alan, sessizleşen ve uçunca çarpan kuşum) ayağında yara fark ettim. Diğer kuşla tartışıyolar bazen onsan oluyodu. Fakat bu yara hem geçmemiş hemde bir tık serin göründü gözüme. Mantar vs Allah korusun dönüşmeden sizlere sormak istedim bunun için ne yapabilirim
Videosu:
24 temmuz dışkılar
Pırpır:
Pırıl:

Pırpır'ın ayağı hala sıkıntılı geçmedi ayağındaki yara ve de kabuk bağlamış gibi görünüyor diye haffiten elimle kuvbet uygulamadan hareket ettireyim dedim kanadı🥺 Bende korktum ıkık suyla ıslattım ve sonrada buğday nişastası sürdüm. Kafeste vs kan görmedim ama bu durumu nasıl iyileştirebilirim?
Pırpır'ın gagasındaki leke (ilk yazdığım mesajlarda bactrim ilacını kullanmadan önce sıkıntılarını bellirtiüim yazıda demiştim) kaybolmuş. Bu güzel haber fakat fark ettim ki göğüs bölgesinde damar gibi varis gibi bir şeyler var ne yazık ki tek başımayım çekip atamıyorum. Birkaç tane de leke gördüm. Hocam yanlıl yönlendirmek istemem ama bu kokulu dışkı olsun daha önceki mesajlarda belirttiğim kahverengi çamur gibi dışkılama olsun bunlar böbrek karaciğer kaynaklı olabilir mi?
Bu arada günde bir kere yem veriyorum bir tık kilo verdi. 123 gram oldu Pırpır
Diğer kuşum Pırıl 100 gram.
Pırpırda Pırılda eğer yem gelmezse mızmız çocuk gibi başımın etini yiyolar. Yedikleri miktarı azalttım ama hassas teraziyle ölçüp vermeyi düşünüyorum. Kaç gram vermeliyim? Birde hocam destekleri nasıl bir takvimde vermem gerek? Powerchol sedachol üst üste verilir mi? Kaçar damla uygun olur sizce.
Şuan en çok canımı sıkan ayağı oldu canı acımıştır diye içim gitti :/
Şöyle görünüyor arkasını çekemedim. Kanadı maalesef. Çok büyük bir kanama olmadı buğday nişastası sürdüm ama hala canlı deriyle birleşik.

Son resim dışında resimlerin hepsini yanlış yüklemişsiniz.
Ayak Kabuğunun kalkmasını çok problem etmeyin o geçer.
Ayak altı yara ise gut hastalığına işaret. Proteinden zayıf yiyecekler yemeli. Yumurta yememeli, günde 1 kez vermek yerine günde 1 kez verdiğiniz miktarı ikiye bölüp günde 2 kez verin. Yada 3'e bölüp 3 kez de olır müsaitlik durumunuza göre. Eczaneden meloxicam ve ürik asit giderici suda homojen çözünem bir ilaç alın. Aldığınız ilacı yazarsanız size dozu söyleriz.

Son resim dışında resimlerin hepsini yanlış yüklemişsiniz.
Ayak Kabuğunun kalkmasını çok problem etmeyin o geçer.
Ayak altı yara ise gut hastalığına işaret. Proteinden zayıf yiyecekler yemeli. Yumurta yememeli, günde 1 kez vermek yerine günde 1 kez verdiğiniz miktarı ikiye bölüp günde 2 kez verin. Yada 3'e bölüp 3 kez de olır müsaitlik durumunuza göre. Eczaneden meloxicam ve ürik asit giderici suda homojen çözünem bir ilaç alın. Aldığınız ilacı yazarsanız size dozu söyleriz.
Hocam yüklerken hiçbir sıkıntı olmadı sonrasında site üye olmadan görüntülenmez dedi üye oldum yine açılmadı bu nasıl iş anlamadım. Nitekim dışkılar sıkıntılıydı zaten bir farklılık yoktu ama onca uğraşım boşa gitti ve deli gibi kendi kendime konuşmuş oldum 😅
Ayağı şu şekilde
Son halinde arkasını çekemedim maalesef. Elimin üstünde duruyor kabuk bağlamış gibi görünüyordu ama canlı dokuyla hala bağlıymış :(
Ürik asit önleyici mi oluyor bilmiyorum. Elimde ne olur ne olmaz diye var olan Ürikoliz 300 mg tablet var. Bu olur mu?
Birde hocam bahsettiğiniz meloxicam reçeteli bir ilaç mı sıvı veya tablet hangisi? Google'a baktım birbirinden farklı bir sürü var.
Görünüyor mu bilmiyorum ama yaranın videosu bu şekilde
Hocam ne yazık ki resim yüklediğim sitenin azizliğine uğradığım için dışkı görselleri açılmamıştı. Güncel dışkıları bu şekilde
Pırpır: ( kilo alan, çok su içen, aşırı sulu cıvık lekeli ve zaman zaman çamur gini kahverengi dışkılayan , sessizleşen, hareketi azalan ve uçunca çarpan kuş. Güncel gramı 123 grama düştü)

25 Temmuz Pırpır ( kanadı tuhaf duruyor gibi geldi bana. Diğer kuş arada heyecanla hareket ediyor o daha sessiz. Astığım yeni gaga taşını merak edip tadına baktı)

Pırıl: ( daha hareketli, daha meraklı. Onunda dışkısıda diğer kul kadar olmasada bozuk duruyor. Güncel olarak 100 gram)
Sultanlarımın şuanık videosu:
Bu arada sabahkeyin Pırıl ötüyordu. Pırpır yine sessizdi..Fakat Pırıl öttü. Sonra sultan sesleri açtım Pırıl cevap verdi. Pırıl ötünce kısa bir şekilde Pırpır da öttü. Dün gece Pırpır da sultan seslerine karşılık vermişti. Şuan ikiside sessiz ve Pırpır uykulı duruyo. Açıkcası odamızda karanlıktı belki ondan bilmiyorum mayışmış duruyolar.
Az önce tekrar sultan sesi açıp denediğimde yine Pırpır değil Pırıl cevap verdi :/
Sultan videosu açıp karşılarına koydum tepkileri:
Pırıl:
Pırpır:

Ekli dosyalar

• IMG_20260725_013747_053.webp
    IMG_20260725_013747_053.webp
    122.2 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20260725_013744_934.webp
    IMG_20260725_013744_934.webp
    125.5 KB · Görüntüleme: 5
  • 20260725_022054.webp
    20260725_022054.webp
    206.9 KB · Görüntüleme: 3
  • 20260724_224204.webp
    20260724_224204.webp
    439.2 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Evet üriküloz olur olmasına da dozu ayarlamak çok zordur. Çünkü toz dibe çöker zamanla.
Bu ürünü kullanacaksanız her gün akşam yatmadan önce suluğu alacaksınız. Sabah ne zaman çıkıyorsanız ilaçlı su hazırlayıp verip çıkacaksınız. Eve gelir gelmez suluğu alıp 4 saat sonra tekrar su hazıtlayıp vereceksiniz.
Evdeyseniz her sabah 9-10 gibi yarım suluğa iyice ezdiğiniz ( çay tabağında çay barağıyla iyice ezin. Ne kadar ufalansa o kadar iyi ) yarım suluğa ( 50 ml ) 1/8'ini katın. İyice çalkalayıp suya iyice karışmasını sağlayın ve verin. Saat 14-15 gibi suluğu alıp 4 saat sonra yeni ilaçlı su hazırlayıp verin. Yumurta, yağlı, protein oranı yüksek tohumlar yasak.. Bol sebze bir miktar meyve ve yulaf, japon darısı, aspur ağırlıklı besleyin. Carnispeed hexembier ve usnegano destekleri verin. Her gün birinden katabilirsiniz mesela.
Ayrıca besleme yönteminizde bir yerlerde ciddi bir hata var ama nerde olduğu net belli değil. En iyi ihtimalle dibiyozis var hayvanlarda. Tahminimce aşırı üstlrrine düşüp aşırı konfor sağlamaya çalışıyorsunuz ve sorunlar bitmiyor gibi geldi bana. Rutinlerinizi yaızın deperlendirelim.

Evet üriküloz olur olmasına da dozu ayarlamak çok zordur. Çünkü toz dibe çöker zamanla.
Bu ürünü kullanacaksanız her gün akşam yatmadan önce suluğu alacaksınız. Sabah ne zaman çıkıyorsanız ilaçlı su hazırlayıp verip çıkacaksınız. Eve gelir gelmez suluğu alıp 4 saat sonra tekrar su hazıtlayıp vereceksiniz.
Evdeyseniz her sabah 9-10 gibi yarım suluğa iyice ezdiğiniz ( çay tabağında çay barağıyla iyice ezin. Ne kadar ufalansa o kadar iyi ) yarım suluğa ( 50 ml ) 1/8'ini katın. İyice çalkalayıp suya iyice karışmasını sağlayın ve verin. Saat 14-15 gibi suluğu alıp 4 saat sonra yeni ilaçlı su hazırlayıp verin. Yumurta, yağlı, protein oranı yüksek tohumlar yasak.. Bol sebze bir miktar meyve ve yulaf, japon darısı, aspur ağırlıklı besleyin. Carnispeed hexembier ve usnegano destekleri verin. Her gün birinden katabilirsiniz mesela.
Ayrıca besleme yönteminizde bir yerlerde ciddi bir hata var ama nerde olduğu net belli değil. En iyi ihtimalle dibiyozis var hayvanlarda. Tahminimce aşırı üstlrrine düşüp aşırı konfor sağlamaya çalışıyorsunuz ve sorunlar bitmiyor gibi geldi bana. Rutinlerinizi yaızın deperlendirelim.
*Merhaba hocam evet üstlerine düşüyorum ama inanın ben bakmasam yaşam alanları hiç olmayacak evimizde başkamkimse umursamıyor. Zaten kafes almama izin vermiyorlar yer sıkıntısı da var. Daha önceden bahsetmiştik belki hatırlarsınız.
Hocam meyve sebzeye alışamadılar bir türlü.İlk geldiklerinde yumurta falan hep vermeye çalıştım yemediler.. şuan dediğiniz gibi yumurta hariç yeşillik vermeye çalışırım. Yeşillikleri nasıl servis edebilirm ve de nasıl dezenfekte edip vermeliyim pestisitten zarar görmemeleri için
Hocam aspur japon darısı olan mı aşırı yağlı gelmez mi

* Hocam bahsettiğiniz desteklerden sadecs carnispeed var diğerlerini ilk kez duyuyorum. Nereden temin edebilirim çok gerekli midir? Powerchol ve sedachol vsr elimde carnispeede benzer olarak.
Hastalar diye yalnızcs probitorik desteği sağlayabildim arada sırada. Ve de yuksrıdaki tabloda tarihlerde belirttiğim gibi ilaç kullandım. Sonrasında da 3 gün probitotik geçen hafta da probiyotik ( kanatlı oil prozim plus)
*Carnispeed sedachol powerchol nasıl bir aralık ve dozajda ( damlalıkla) olmalı?
*Hocam Ürikoliz ilacında dozaj aşımı sıkıntı yaratır diyorsanız ben her ihtimale karşı diğer ilacı sorayım eczaneye gidince. Meloxicamın hangi formatı olabilir googleye yazınca bir sürü çıkıyor.
*Birde Dibiyozis nedir

pırpırın kabarması kötü görünüyor. Oldukça da sıvı dışkılama yapmış. Elektrolit desteği enerjisini toplamasına katkı sağlar. Varsa elinizde elektrolit ürün veya tollyamin forte, gervit-w gibi ürünler de verilebilir.

pırpırın kabarması kötü görünüyor. Oldukça da sıvı dışkılama yapmış. Elektrolit desteği enerjisini toplamasına katkı sağlar. Varsa elinizde elektrolit ürün veya tollyamin forte, gervit-w gibi ürünler de verilebilir.
Var hocam bu ürün var. Ne kadar vereceğim? Birde suda ne kadar sğre kalabilir?
med tolyamin bt amin forteyle hemen hemen aynıydı demi b vitamini ürünüydü bunlar samırım. İkisinden biri sitede yoktu bende diğerini almıştım hangisi bir bakmam gerek.
Gervit - w de var. Nasıl kullanabilirim?

Ekli dosyalar

• 17850913069091885295916845948339.webp
    17850913069091885295916845948339.webp
    408.3 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Elektrolit yarım suluğa yarım gr, 1 suluğa 1 gr şeklinde katın hatta ilk gün yarım suluğa 1 gr kadar katarak verin.

Ürikoliz doz aşımı sıkıntı yaratır yaratmasına da göz kararı yarım suluğa 1/8 ini katarsanız sorun olmaz.

Sedochol, haftada 2 kez yarım suluk 10 damla. carnispeed 3-4 kez yine 12 damla, powerchol de haftada 3 kez yarım suluğa 10 damla. Sedochol powerchol aynı güne denk gelmesin. Diğerleri gelebilir sorun yok..

Elektrolit yarım suluğa yarım gr, 1 suluğa 1 gr şeklinde katın hatta ilk gün yarım suluğa 1 gr kadar katarak verin.

Ürikoliz doz aşımı sıkıntı yaratır yaratmasına da göz kararı yarım suluğa 1/8 ini katarsanız sorun olmaz.

Sedochol, haftada 2 kez yarım suluk 10 damla. carnispeed 3-4 kez yine 12 damla, powerchol de haftada 3 kez yarım suluğa 10 damla. Sedochol powerchol aynı güne denk gelmesin. Diğerleri gelebilir sorun yok..
Hocam, şu an dediğiniz şekilde elektrolit vereceğim.
Takviyeleri bahsettiğiniz sırayla ve ölçülerde kullanacağım hocam
Bu hafta içinde bahsettiğiniz Meloxicam ilacının sıvı çözeltisini de almayı düşünüyorum. Umarım reçetesiz temin edebilirim. Ürikoliz'i kullanmak biraz zor göründü. Ayrıca meloxicamı, sıvı formdaki bir ilacı damlalıkla vermek bana daha güvenli geliyor.
İlacı temin edene kadar iki gün üst üste elektrolit verip, sonrasında bir gün Sedachol, ardından bir gün sade su vererek Meloxicam'a başlamam uygun olur mu hocam? İlacı temin ettiğimde kullanım şekli ve dozu konusunda da size tekrar danışacağım.

Son düzenleme:
Geri