Sultan papağanım hasta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zuhresum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zuhresum

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Sultan papağanım 2 yıldır bizimle, aldığımız yer yavru demişti ama olmadığını düşünüyorum. Geçen sene ocak ayında birden hapşırır gibi yapıp ağzından ve burnundan kan geldi. Daha önce hiçbir belirti vermemişti. O gün birkaç kez yaptı, akşamına götürdük veterinere. Solunum yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi vitaform verdi. 5 gün kullandık. Hiçbir şikayetimiz kalmadı. Ekim 2021’e kadar. Tıkanır gibi yapıp burnunu kaşıyarak birkaç kez hapşırdı, burnundan hırıltı sesleri geldi, durgunlaştı. Veterinere götürdük röntgen çekti, akciğerlerinde bulutlanma var dedi. Yine vitaform kullanın dedi. O zamandan beri dönem dönem piko böyle yapmaya başladı. Ama kesinlikle üşütmüyor rüzgarda kalmıyor kafesini duvarın yanında tutmuyorum soğuk almasın diye. Geçtiğimiz kış 3-4 ker vitaform kullandık. Öyle oluyor 4-5 gün kullanıyoruz, geçiyor. Birkaç hafta sonra yine aynısı. Geçen hafta yine oldu. Nefes alırken hırıltı yapıyor, boğuluyormuş gibi kafasını uzatıp ağzını açıyor ve keyifsiz. Çok fazla hapşırıyor ve burnu ıslanıyor. İnternetten birçok kuş veterinerine yazdım ama ilgilenmiyor. Sakaryada kuştan anlayan vet yok. Geçen hafta dediğim gibi olup yemek yemesi de azalınca internette bulduğum ve yakında bir veterinerin söylediği doximixi aldım ve 6. gündeyiz. Ama burnundan hala hırıltı geliyor. Sürekli değil ama arada. Ne yapacağımı şaşırdım, doximixi 50 ml suya 4 damla koyuyorum 12 saatte bir değiştiriyorum. Acaba ilaç daha etkisini göstermedi mi yoksa işe yaramadı mı anlamadım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Oranlama her ne kadar doğru görünse de bazen yetersiz kaliyor. Genelde muhabbet kuşları için bu orani öneriyorlar. 6,7 damla oranina çıkmanız lazım ya da ağızda tam 1 damla vermelisiniz. Doksisiklin etken maddeli ilacin çözmesi gerekir sorunu. Tedaviyi mutlaka 7,8 güne çıkartın

Öncelikle kuşun kafesini cereyan almayan bir köşeye sabitleyin.. Bu önemli..

Ortamın havasının temiz olduğundan emin olun. En az günde bir kez havalandırın.. Yeminin tozsuz ve taze olduğundan emin olun. Suyunu günlük tazeleyin.. İyi bir vitamin mineral takviyesi alıp düzenli kullanın. Kuşa düzenli mama yapıp verin. Mama yemiyorsa iyi yıkanmış sebze meyvesini eksik etmeyin bol bol verin...

Bunların dışında kuşun kısa bir videosunu çekip ekleyin ve dışkılarının resmini ekleyin kontrol edelim...

bu kadar vitaform (oksitetrasiklin) kullandıysanız doksisiklin' de tam fayda etmeyebilir. tilmikosin ya da tylosin tartarat etken maddeli antibiyotik denenebilir

Öncelikle kuşun kafesini cereyan almayan bir köşeye sabitleyin.. Bu önemli..

Ortamın havasının temiz olduğundan emin olun. En az günde bir kez havalandırın.. Yeminin tozsuz ve taze olduğundan emin olun. Suyunu günlük tazeleyin.. İyi bir vitamin mineral takviyesi alıp düzenli kullanın. Kuşa düzenli mama yapıp verin. Mama yemiyorsa iyi yıkanmış sebze meyvesini eksik etmeyin bol bol verin...

Bunların dışında kuşun kısa bir videosunu çekip ekleyin ve dışkılarının resmini ekleyin kontrol edelim...
Şu anda iyi gözüküyor ama sabah tıkandı ve hapşırdı. Burnundan hırıltı geliyor arada. Doximixi suyuna 7 damla damlattım ondan beri dışkısının rengi değişti. Biraz iştahsız dal darıyı çok seviyor diye daha çok ondan veriyorum. Bir de gün içerisinde normalden çok daha fazla uyuyor. Vitamin ve probiyotik olarak bunları aldım doximixten sonra nasıl kullanacağım? Yeterli değillerse başka ne almalıyım? Çok teşekkür ederim ilginiz için

Ekli dosyalar

• BE5BFE6C-DCA8-40C3-B207-77907D1F1F08.jpeg
    BE5BFE6C-DCA8-40C3-B207-77907D1F1F08.jpeg
    69.8 KB · Görüntüleme: 19
  • 4479FFA1-86F8-4425-B74F-1F2C83E3E3C8.jpeg
    4479FFA1-86F8-4425-B74F-1F2C83E3E3C8.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 17
foto cekip ekran görüntüsünü alıp paylaşabilirsiniz

videoyu youtube ya da streamable.com a yükleyip burada link paylaşabilirsiniz

o zaman doximixi kesmeli miyim veya oranını azaltmalı mıyım? Videoda keyifli gözüküyor ama hala tam enerjisi yerine gelmedi. O antibiyotiklere hemen mi başlamamız lazım
az önce kafesinden tıkırtı geldi gidip baktım ve dilinin üstü ıslaktı. daha önce ıslak olduğunu görmemiştim. su da içmemiş normal mi bu

Ekli dosyalar

• DFFA29AD-908D-4081-875A-320319A630C2.jpeg
    DFFA29AD-908D-4081-875A-320319A630C2.jpeg
    820.3 KB · Görüntüleme: 15
  • C51F7B16-1C47-4E19-8D67-C602BF28A89E.jpeg
    C51F7B16-1C47-4E19-8D67-C602BF28A89E.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
merhaba doximixi iki gün önce vermeyi bıraktım. iki gündür entrobac veriyorum. Bu akşam hiç yapmadığı kadar tıkandı, hapşırdı nefes darlığı çekti, ne yapmalıyım?

Oranlama her ne kadar doğru görünse de bazen yetersiz kaliyor. Genelde muhabbet kuşları için bu orani öneriyorlar. 6,7 damla oranina çıkmanız lazım ya da ağızda tam 1 damla vermelisiniz. Doksisiklin etken maddeli ilacin çözmesi gerekir sorunu. Tedaviyi mutlaka 7,8 güne çıkartın
doximix işe yaramadı ne önerirsiniz?

vitaform kullanınca biraz düzelir gibi oluyor sonra tekrar başliyordu doğru mu anladım?

doksimix dediğiniz ilaç aşağıdaki doksimis mi? (isim benzerliği olan merdivenaltı bi marka olabilir emin olmak için soruyorum)

Screenshot_20220501-144753_Samsung Internet.jpg

vitaform kullanınca biraz düzelir gibi oluyor sonra tekrar başliyordu doğru mu anladım?

doksimix dediğiniz ilaç aşağıdaki doksimis mi? (isim benzerliği olan merdivenaltı bi marka olabilir emin olmak için soruyorum)

Ekli dosyayı görüntüle 23763
vitaform kullanıyoruz, geçiyor. sonra yine olmasın diye her şeyine dikkat ettim. yemi suyu vitamini probiyotiği temizliği odanın sıcaklığı havalandırılması. hiçbir sebep yokken tıkanması tekrarlardı.
bunu kullandık veterinerden almıştık

Ekli dosyalar

• 14F90443-CB84-4C45-B8C8-BB73FDC74320.jpeg
    14F90443-CB84-4C45-B8C8-BB73FDC74320.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 8
vitaform kullanıyoruz, geçiyor. sonra yine olmasın diye her şeyine dikkat ettim. yemi suyu vitamini probiyotiği temizliği odanın sıcaklığı havalandırılması. hiçbir sebep yokken tıkanması tekrarlardı.
bunu kullandık veterinerden almıştık

tamamdır bu da resmi veteriner ilacı, ancak vitaform ve bunun etki açısından çok büyük farkı yok. tavsiyeden öte kendi yapacağımı yazayim

kuşu min 1 hafta kadar dinlendirip tylosin tartarat ya da tilmikosin etken maddeli antibiyotik kullanırım. bunun ardından flagyl şurup ve triflucan şurup gerekebilir dolapta bunlar da hazir bulunmalı, özellikle triflucan bu kadar antibiyotigin üstüne mutlaka gerekli

not: doxymix bağırsak florasını bozar ve karaciğeri yorar. kuşu dinlendirirken probiyotik ve multivitamin takviyesi önemli

tamamdır bu da resmi veteriner ilacı, ancak vitaform ve bunun etki açısından çok büyük farkı yok. tavsiyeden öte kendi yapacağımı yazayim

kuşu min 1 hafta kadar dinlendirip tylosin tartarat ya da tilmikosin etken maddeli antibiyotik kullanırım. bunun ardından flagyl şurup ve triflucan şurup gerekebilir dolapta bunlar da hazir bulunmalı, özellikle triflucan bu kadar antibiyotigin üstüne mutlaka gerekli
şu anda çok fazla sıkıntısı yok normalden daha fazla uyuyor ve biraz iştahsız. gün içerisinde arada bir ötüyor ama daha sık tıkanmaya başladı. doxymixi cuma günü kestik. ne zaman başlayalım dediklerinize?
elimdeki takviyeleri ekliyorum bunları hafta içerisinde nasıl kullanmalıyım? bir de kötüleşirse ilaca daha erken başlayayım mı? çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 8DBD622E-16DE-46D8-B567-176EF348D616.jpeg
    8DBD622E-16DE-46D8-B567-176EF348D616.jpeg
    96.8 KB · Görüntüleme: 7
Geri