Sultan papağanım ötmeyi bıraktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeynep y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeynep y

Yeni Üye
Bir ay önce erkek sultan papağanı aldım ilk geldiğinde hiç durmadan ötüyordu üç dört gündür hiç ötmeden kafesin bir köşesinde duruyor sadece çok üzülüyorum bu haline ne yapmalıyım

Biraz kanatları bozuk gibi bu nedenle uçmuyor olabilir. Dışkılar fena değil lakin minik bir ilaç kürü gerekebilir. Eczaneden sitraks ve triflucan-mikostatin-flagy üçlüsünden herhangi birini edinin.

Kafesinden çıkarıyorum ama sadece yürüyüp kanat çırpıyor hiç uçmadı . Vitaminle probiyotik de kullanıyorum

Bana strese girmiş gibi geldi. Kuşla daha fazla ilgilenin. İyi yıkanmış kıvırcık, nane, roka, taze kekik vb. gibi yeşilliklerden verin. Sevdiği sebze meyveleri keşfedip onları verin ara sıra. Bunun dışında kuş cereyanda kalmış üşütmüş olabilir..

Bana strese girmiş gibi geldi. Kuşla daha fazla ilgilenin. İyi yıkanmış kıvırcık, nane, roka, taze kekik vb. gibi yeşilliklerden verin. Sevdiği sebze meyveleri keşfedip onları verin ara sıra. Bunun dışında kuş cereyanda kalmış üşütmüş olabilir..
Dal darı aldım korktu hiç rağbet göstermedi oyuncak salıncak top filan aldım kafesine koyduktan sonra daha bi durgunlaştı acaba oyuncaklardan mı korktu

Sultan papağanlarına yeni bir şey alındığında tanıtılmadan sunulmamalı. Temel kural gibi görmelisiniz. Son günlerde eklenen her şeyi çıkartınız. Kafes çevresine de gelen bir şey tedirgin ediyor olabilir.

Geri