Elif.
Yeni Üye
Yaklaşık 6 aylık bir sultan papağanım var. 1,5 aylıkken almıştım. 5 aylıkken il dışına çıkmam gerekti ve 1 ay boyunca yanında yoktum. Geri geldiğimde kafeste kanatlarının düşük olduğunu ve tüneğin belli bir yerinde sürekli durup tüylerini kabarttığını gördüm (durum hala devam ediyor). Dışarı çıkarınca da belli bi zaman sonra halsizleşiyor ve uyukluyor. Ayrıca hala devam eden bi iştahsızlık problemi de var. Dışkısı normal gibi duruyor. Bunların nedeninin tüy dökümü olabileceğini düşündüm ama ben geri geleli 2 hafta oluyor ve hala durum aynı. Ayrıca omzumdayken fark ettim gagasıyla yapmadığı, durduk yere çıkan gıcırtılı bir ses duyuyorum. Kendisini kaşırken veya ben onu kaşırken de bazen canı yanmış gibi ses çıkarıyor. Suluğunda da akşam değiştiriyorum sabah kalkana kadar baya bi pislendiğini ve içinin küçük taş parçası gibi şeylerle dolduğunu görüyorum. Dünde kanadında yara gibi bir şey fark ettim. Nasıl yara olduğuna anlam veremedim. Başka kuşlarla yaşamıyor. Sizce ne gibi bir problemi olabilir?