Sultan Papağanım Sürekli Halsiz ve Uyukluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elif.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elif.

Yeni Üye
Yaklaşık 6 aylık bir sultan papağanım var. 1,5 aylıkken almıştım. 5 aylıkken il dışına çıkmam gerekti ve 1 ay boyunca yanında yoktum. Geri geldiğimde kafeste kanatlarının düşük olduğunu ve tüneğin belli bir yerinde sürekli durup tüylerini kabarttığını gördüm (durum hala devam ediyor). Dışarı çıkarınca da belli bi zaman sonra halsizleşiyor ve uyukluyor. Ayrıca hala devam eden bi iştahsızlık problemi de var. Dışkısı normal gibi duruyor. Bunların nedeninin tüy dökümü olabileceğini düşündüm ama ben geri geleli 2 hafta oluyor ve hala durum aynı. Ayrıca omzumdayken fark ettim gagasıyla yapmadığı, durduk yere çıkan gıcırtılı bir ses duyuyorum. Kendisini kaşırken veya ben onu kaşırken de bazen canı yanmış gibi ses çıkarıyor. Suluğunda da akşam değiştiriyorum sabah kalkana kadar baya bi pislendiğini ve içinin küçük taş parçası gibi şeylerle dolduğunu görüyorum. Dünde kanadında yara gibi bir şey fark ettim. Nasıl yara olduğuna anlam veremedim. Başka kuşlarla yaşamıyor. Sizce ne gibi bir problemi olabilir?

Ekli dosyalar

• jpg.jpg
    jpg.jpg
    74.7 KB · Görüntüleme: 7
  • jpg1.jpg
    jpg1.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 7
  • jpg2.jpg
    jpg2.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 7
Sulukta bir şeyleri yumuşatma çabası genelde sindirim sorunları yaşadığını gösteren en belirgin işaret. Yem olsun veya olmasın bunu yapıyor olması bile yeterli bir belirti. Ek olarak dışkısı da kabızlığa yakın bir görüntü sunuyor. Fotoğraftaki kanlanmış tüy bölgesinde ise tüy kökü kırılmış olabilir. Bir kontrol etmekte yarar var. Tüy kökü kırılmadıysa eğer kanlı bir tüy kökü olması olası. Alta ki linke bakarak kontrol ediniz.

Sulukta bir şeyleri yumuşatma çabası genelde sindirim sorunları yaşadığını gösteren en belirgin işaret. Yem olsun veya olmasın bunu yapıyor olması bile yeterli bir belirti. Ek olarak dışkısı da kabızlığa yakın bir görüntü sunuyor. Fotoğraftaki kanlanmış tüy bölgesinde ise tüy kökü kırılmış olabilir. Bir kontrol etmekte yarar var. Tüy kökü kırılmadıysa eğer kanlı bir tüy kökü olması olası. Alta ki linke bakarak kontrol ediniz.
tüy kökü kırılması değilde sanki o bölge yolunmuş gibi duruyor ayrıca dışkısı da kahverengi gibi çıkmış yeni bir görsel ekledim ayrıca eklemeyi unutmuşum kuşum ilk aldığımdan beri dışkısını yiyor

Ekli dosyalar

• jpg3.jpg
    jpg3.jpg
    90.8 KB · Görüntüleme: 4
  • jpg4.jpg
    jpg4.jpg
    101.5 KB · Görüntüleme: 4
Dışkı yeme sorunları huy olabileceği gibi mineral eksikliklerinden de kaynaklanıyor olabilir.
DEdiğiniz gibi daha çok yolmuş gibi. Stres nedenli olabileceği gibi dış parazit durumu veya kendini tımar edişiyle de alakalı olabilir

Dışkı yeme sorunları huy olabileceği gibi mineral eksikliklerinden de kaynaklanıyor olabilir.
DEdiğiniz gibi daha çok yolmuş gibi. Stres nedenli olabileceği gibi dış parazit durumu veya kendini tımar edişiyle de alakalı olabilir
İstanbul/Küçükçekmecede yaşıyorum önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir veteriner var mıdır peki?

İstanbul/Küçükçekmecede yaşıyorum önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir veteriner var mıdır peki?

İstanbulda önerebileceğim bi tane veteriner var oda floryada istanbulvet ama pahalı.. Uygun fiyatlı pek kuşlardan anlayan yok..

Yinede çevrenizdeki veterinerleri telefonla arayıp sorun yardımcı olurlar belki. Kuşun ensesine ivermektin damlatılabilir dış parazit için. Suluktanda sulphamezathine kullanılabilir 5-7 gün kadar..

Ama bütçenizi ayarlayabilirseniz istanbulveti tavsiye ederim kesinlikle.. Dışkı tahlili, röntgen vs. detaylı bakılır kuşa..

Geri