Ama kuşçu yuvadan atlayalı 1 hafta 10 falan olmuştur demişti biz alırken yumurtadan çıkalı ise 2 aylık falan olmuştur dediMaşallah. Henüz 6 ay civarı bir yavru gibi geldi bana. Bu süreçte yanılmalar olsa da kuşunuz erkek gibi görünüyor. Bir çok değişken olabiliyor cinsiyet belirlemede sultan papağanlarında.
Kuşcu satabilmek için büyük ihtimal yalan söylemiş size,Kuşunuz en az 6 ile 8 aylık,Türü ise gri sultan papağanı,Cinsiyeti ise ben dişi olarak gözlemledim.Sultan papağanların'da en doğru cinsiyet ayrımı dna testi.Ama kuşçu yuvadan atlayalı 1 hafta 10 falan olmuştur demişti biz alırken yumurtadan çıkalı ise 2 aylık falan olmuştur dedi
Dişi olduğuna dair belirtiler nasıl olur?Yani alalı 4 gün oldu ama elimize omzumuza geliyor.İnternetten baktığıma göre erkekler daha çabuk alışıyormuş.Umarım erkektir.Kuşcu satabilmek için büyük ihtimal yalan söylemiş size,Kuşunuz en az 6 ile 8 aylık,Türü ise gri sultan papağanı,Cinsiyeti ise ben dişi olarak gözlemledim.Sultan papağanların'da en doğru cinsiyet ayrımı dna testi.
TesekkurlerHenüz temiz tüylerini almadığı için ki buda 4-6 ay arası olduğunu gösteriyor.
Bu konu ve altta ki linkte cinsiyet netleştirebileceğiniz konular var.Sultan Papağanları - Sultan Papağanları Cinsiyet Ayrımı
Sultan Papağanları Cinsiyet Ayrımı Sultanların cinsiyetine tanı koyma yöntemi türlere göre farklılık gösterir. Bazı türlerin dış görünüşünden cinsiyet tahmini yapılabilmektedir. Ancak bu tahmini doğru yapabilmek için kuşun görüntüsündeki değişimin cinsiyeti tam olarak belli edecek hale...iyikus.com
Hareket ve ötüşünden cinsiyetini anlayabilirsiniz benceBen erkek diyorum yinede. Yüz maskesi temizleniyor görünüyor. Aynı zamanda tepe tüyleri temiz.
Sultan Papağanları - Sultan Papağanı Cinsiyet Ayrımı
Sultan Papağanlarında cinsiyet ayrımı yapmak oldukça zordur. Bazı türleri için ayırt etmede belirgin özellikler olsa da kimi türlerde (mutasyonlarda) anlamak oldukça güçtür. Ülkemizde son zamanlarda birçok Sultan papağanı mutasyonlarına rastlasak da sıklıkla gördüklerimiz şunlar; Normal Gri...iyikus.com
İnternetten baktım.Sesi tek ses gibi çıkıyor ama daha küçük olduğu için erkek sultan papağanları da tek ses öterlermiş.Pek fazla ötmüyor zaten.Ama aklıma şöyle bir fikir geldi;Eğer erkekse dişi papağan ötüşü açarsam tepkisi ona göre değişir mi?Sizce işe yarar mı?Tüy yenilemeleri değişebiliyor. Anlık değişimlere de girebilirler. Ötüşü tek tip midir? youtube üzerinden erkek sultan papağanı ötüşü, dişi ötüşü gibi videolara erişebilirsiniz.
Yine tekrarlıyorum kuşunuz yüksek olasılıkla dişi,Tüğ dökümü yanağındaki kırmızılık fazla etkilemiyecektir,Tüğ dökümün'de kuşunuzun kanat altın'daki dalgalar daha çok değişebilir ama dediğim gibi sultan papağanların'da en doğru cinsiyet ayrımı dna testidir.Atabiliyorsanız bir de kanat altı resimlerini atarmısınız?Dişi olduğuna dair belirtiler nasıl olur?Yani alalı 4 gün oldu ama elimize omzumuza geliyor.İnternetten baktığıma göre erkekler daha çabuk alışıyormuş.Umarım erkektir.