Suluk Temizleme Aparatı Yapımı
Aa bu aklıma gelmişti demeniz muhtemel ama daha önce yapıp paylaşan olmadığından bunun yapımını göstermek bana kaldı.Suluk temizleme fırçaları piyasada bulmak kolay ama fiyatından dolayı alınması gerekenler içinde pek olmuyor. Bu nedenle dar ve uzun sulukların temizliği için bir şeyler kullanmak gerektiğinden, sizlere kendi yöntemimi paylaşmak isterim.
Diş fırçası kullandım olmadı (zor ve zaman alıcı), bez denedim olmadı, suyu az koyup yaparım dedim işe yaramaz çünkü suyu doldururken o bölgelere bir temas söz konusu vs vs.
Karşınızda tünekli sünger farklı bir açıdan bakarsakda süngerli tünek

Gerekli Malzemeler:
- Bir adet ahşap ya da plastik tünek
- Bir miktar ip
- Makas
- Sünger
Yaklaşık 3-4 cm civarı süngeri kesin. Kesmeden önce ben tüneği geçirmek için bir delik açıyorum makasla ve oraya sabitledikten sonra kesiyorum. Bazen sünger yırtılabiliyor.
Kesim görsellerde ki gibi bittikten sonra çıkmaması için ip ya da türevi bir malzemeyle sıkıca düğüm atın. Fazla kalan ipleri kesin ve çalışmayı tamamlayın.
Sünger ileri geri hareketlerde bazen çıkabildiğinden bunun yerine daireler çizerek temizlerseniz bu tip bir sorun yaşamış olmazsınız.
Süreç sonunda sade su ya da virkon-s gibi ürünler ile temizlediğiniz sulukları durulayıp, taze suyla doldurabilirsiniz. Umarım hoşunuza gitmiştir.