Merhaba, konu başlıklarında araştırma yaptım ama net bir bilgi bulamadım. Kuşumu yaklaşık bir ay önce aldim, 6 aylık erkek ele alışkın olmayan üretimhanede sadece havuc,yumurta mamasi ve yem ile beslenmiş ama mama ve yeşillik yediremiyorum, yeşilliği kafese astigimda yokmuş gibi hareket ediyor, eşli bir kuşmuş. Aldığımda fark ettiğim ve alışma sürecini bitirmesine rağmen surekli bir gaga açıp kapatma durumu var. Üretimhanede çekilmiş videosunda da bu hareketi yaptığını gördüm. Aldigimdan beri kekik çayı, haftada bir elma sirkesi ve doluvita multivitamin vermeye başladım. Yemi gardenmix kullaniyorum. Herhangi bir ishal durumu yok resim ve videosunu ekleyeceğim. Aslında bekleyip duruma göre hareket etmeyi düşünüyordum fakat bugün gaga hareketiyle birlikte kafasini da salladigini gördüm bir de kuş aşırı durgun ve ötmüyor hiç (yan kafeste surekli öten dişi kuş olduğu hâlde) Kusma ve tüylerini kabartma yok. Gagasını açıp baktım temiz gibi. Beni rahatsız eden tunekte hep sabit bir yerde öne doğru tuneyerek uykulu bir vaziyeti var. Bu kursak mantari gibi herhangi bir hastalığın başlangıcı olabilir mi ? Yem yerken karnını doyurana kadar kalmiyor genellikle yemlikte, mesela akilli yemlige gidiyor bir tane yem yiyor ve ardindan tunege cikip dakikalarca videodaki hareketleri yapiyor. Sindirim ile ilgili bir problemi olabilir mi?