Tollisan kombi mix bulamıyorum var mı bir çözümü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Huenny
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Huenny

iyikus.com Üyesi
Başlıkta belirttiğim gibi 1 buçuk ay oldu belki siteleri takipteyim bulamıyorum. Bir bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi gelecek mi yoksa belirsiz mi

Yavru bakan takımlarda ilaç kullanmanın çok riskleri var. Kür olarak ise iç paraziti (Sitraks) üretim öncesi yapıp yola devam etmekte yarar var. Diğer komplikasyonlarda her bir ebeveyni ayrı ayrı tedavi etmek gerekebiliyor. Yavrulara ilaç geçmesi iyi olmaz. Çok fazla antibiyotik gerçekten bir süre sonra direnç yaratacağı ve kuşlara çok ağır geldiği için iyi düşünülmesi gereken bir madde. Bazı üreticilerin çok kür adı altında kuşlarına çokca ilaç yüklediği yavrulardan bazen belli oluyor. Çabuk hastalanan, neşesiz ve depresif kuşlar maalesef çok dikkatli incelenirse benzer süreçleri çok görmüş kuşların yavruları olabiliyor. Tercihler önemli.

Bazı üreticiler Combi Mix tadının kötü olduğunu ve kuşların kolay kolay içmediğini de belirtiyor bazı videolarda. Sezon içinde Quiko MED tavsiye ederim. Doğal bir koruyucu kıvamında.
Teşekkürler hocam bu quiko Med sularına karıştırabilir muyum birde bunu düzenli kullanabilir miyim 2 ayda 1 seklinde

Oyla 0
Kuşlara mamayı kararında vermek gerekir. Yavru bakanlara iki tatlı kaşığı, iki kuşa bir tatlı kaşığı yeterlidir. Düzenli kullanım sürekli vermek olmamalıdır. Mevsim geçişleri ve yavru bakım süreçlerinde haftada bir verilse yeterli olur. Tüm yıl boyunca 52 hafta vermek uygun olmaz. Her şeyin fazlası zarar.

Oyla 0
Kuşlara mamayı kararında vermek gerekir. Yavru bakanlara iki tatlı kaşığı, iki kuşa bir tatlı kaşığı yeterlidir. Düzenli kullanım sürekli vermek olmamalıdır. Mevsim geçişleri ve yavru bakım süreçlerinde haftada bir verilse yeterli olur. Tüm yıl boyunca 52 hafta vermek uygun olmaz. Her şeyin fazlası zarar.
Hocam biliyorum başınızı çok agrittim ama sitrax dozu ne olmalı sezon baslangicinda

Oyla 0
Hocam biliyorum başınızı çok agrittim ama sitrax dozu ne olmalı sezon baslangicinda
Rica ederim Hiç de öyle değil. Bu forumun amacı paylaşmak, yapıcı tartışmak ve yardımcı olmak. Bir göz atın:

Ağızdan bir damla 10-14 gün sonra bir damla daha ağızdan : 1nci KÜR tamam
Sonra 6 ayda bir sadece tek damla ağızdan tekrar edin. İç parazitten şüphe duyarsanız 1nci KÜR'den tekrar başlayın. Her 6 ayda bir tek doz (yavru yok iken) tekrar edin

Oyla 0
Geri