Triflucan Kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Merhaba,

Kuşum uzun süredir ishaldi. Ben de veterinere gidip parazit tahlili yaptırdım dışkısından ve temiz çıktı. Ama ishali devam ediyor. İştahı azaldı ve arada bir kusma hareketi yapıyor.

Kursak mantarı sanırım. Çünkü probiyotik de kullandım vitamin de kullandım dışkısını pek düzeltemedim.

Triflucan şurup aldım. Onu kullanacağım ama kuşun ağzına damlatamıyorum. Hem çok çırpınıyor hem de damlattığım zaman hemen kusmaya başlıyor. Önceden başıma geldiği için ilacı içme suluğuna (100 ml) damla olarak damlatsam ve 12 saatte bir yenilesem sorun olur mu?

Merhaba geçmiş olsun.
Triflucan ishal için toplayıcı olmayabilir. Probiyotik yerine elektrolit ishal için daha etkili kesicidir.

Yine de kullanımı hakkında burada bilgiye yer verdim.

Oyla 0
Merhaba geçmiş olsun.
Triflucan ishal için toplayıcı olmayabilir. Probiyotik yerine elektrolit ishal için daha etkili kesicidir.

Teşekkür ederim.

Elektrolit uyguladım 2 gün boyunca. Benim asıl amacım olası kursak mantarını tedavi etmek.

Oyla 0
Merhaba geçmiş olsun.

Bir şey daha soracağım. Kuşta eğer mantar yoksa bu ilacın farklı bir yan etkisi görülür mü?

Oyla 0
Genelde gözlemlenmez bir yan etki. Bir süre en fazla kusma gözlemlenebilir diye düşünüyorum

Oyla 0
dışkıların net fotosunu ve kuşun min. 15 saniye videosunu paylaşırsanız daha iyi olur

veteriner tahlili mikroskopla kendisi mi yaptı yoksa başka bir laboratuvara mı gönderdi? yani parazit, protozoa, mantar, bakteriye yönelik genel bir laboratuvar analizi yapıldı mı?

Oyla 0
dışkıların net fotosunu ve kuşun min. 15 saniye videosunu paylaşırsanız daha iyi olur

veteriner tahlili mikroskopla kendisi mi yaptı yoksa başka bir laboratuvara mı gönderdi? yani parazit, protozoa, mantar, bakteriye yönelik genel bir laboratuvar analizi yapıldı mı?
Başka bir laboratuvara gönderdi. Parazit testi yapıldı.

Yarın paylaşırım. Şimdi uyuyor.

Oyla 0
test sonucu pdf olarak vardir onu isteyin ve mümkünse burada paylaşırsanız iyi olur. bu kadar masraf yapmıssınız elinizde bulunsun

Sonuçlar:

IMG_20210813_073339.jpg

Dışkıların fotoğrafları, yeni çektim (üstteki gece boyunca yaptığı, alttaki sabah yaptığı):

Bu arada, fotoğraftaki dal darı kabukları dışkıda yok. Kafesin üstünde asılı olduğu için oradan yedikleri direkt aşağı düşüyor. Normalde dışkıda yem yok.

IMG_20210813_071909.jpg
IMG_20210813_072945.jpg

Ve kuşun sabah çektiğim videosu:

Oyla 0
evet sadece basit helmit (solucan) ve protozoa testi yapılmış. tabi bu protozoal inceleme koksidiyoz'u da içeriyor mu bilmiyorum

triflucan için market ya da damacana suyu yeterlidir, kaynatmanıza gerek yok. bu ilaçla düzelme olmazsa duruma göre 3-5 gün tedbir amaçlı sulphamezathine kullanımı düşünülebilir

ilaveten gündüz dışkıları pek sorunlu değil. kuşunuz da gayet hareketli ve neşeli maşallah

Son düzenleme:
Oyla 0
evet sadece basit helmit (solucan) ve protozoa testi yapılmış. tabi bu protozoal inceleme koksidiyoz'u da içeriyor mu bilmiyorum

triflucan için market ya da damacana suyu yeterlidir, kaynatmanıza gerek yok. bu ilaçla düzelme olmazsa duruma göre 3-5 gün tedbir amaçlı sulphamezathine kullanımı düşünülebilir

ilaveten gündüz dışkıları pek sorunlu değil. kuşunuz da gayet hareketli ve neşeli maşallah
Cevap için teşekkürler. Sulphamezathine'i bu tedavi bittikten sonra probiyotik takviyesi sonrasında mı vereyim öncesinde mi?

Bu test e-coli, salmonella vb. saptamak için kullanılıyor mu? Yoksa onun için de farklı bir test mi yaptırmam gerekiyor? Tedaviden sonra dışkısı değişmezse diye soruyorum.

Oyla 0
Cevap için teşekkürler. Sulphamezathine'i bu tedavi bittikten sonra probiyotik takviyesi sonrasında mı vereyim öncesinde mi?

Bu test e-coli, salmonella vb. saptamak için kullanılıyor mu? Yoksa onun için de farklı bir test mi yaptırmam gerekiyor? Tedaviden sonra dışkısı değişmezse diye soruyorum.

sulphamezathine'i ileriye dönük aklınızda bulunsun diye yazdım, düzelme olmazsa duruma göre kullanımı düşünülebilir. gündüz dışkısı kötü değil ancak gece dışkıları özellikle yaz mevsiminde değişkenlik gösterdiği için yanıltıcı olabiliyor.

bahsettiğiniz rahatsızlıklar için dışkıya laboratuvar analizi yapılır, size yapılan ise basit mikroskobik inceleme. ancak video ve fotolarda salmonella tarzı ağır bakteriyel enfeksiyon belirtisi yok

triflucan sonrası bi kaç gün kekik takviyesi vermenizi öneririm

Oyla 0
sulphamezathine'i ileriye dönük aklınızda bulunsun diye yazdım, düzelme olmazsa duruma göre kullanımı düşünülebilir. gündüz dışkısı kötü değil ancak gece dışkıları özellikle yaz mevsiminde değişkenlik gösterdiği için yanıltıcı olabiliyor.

bahsettiğiniz rahatsızlıklar için dışkıya laboratuvar analizi yapılır, size yapılan ise basit mikroskobik inceleme. ancak video ve fotolarda salmonella tarzı ağır bakteriyel enfeksiyon belirtisi yok

triflucan sonrası bi kaç gün kekik takviyesi vermenizi öneririm
Bugün tedavinin 4. günü. İlaçtan sonra dışkısı kendini biraz toplamıştı. Bu sabah yumurta maması verdim ve böyle oldu dışkısı. Mamadan mı oldu acaba?

IMG_20210816_161449.jpg

Oyla 0
5 güne tamamladım tedaviyi. Güncel dışkısı:

IMG_20210818_104800.jpg

Probiyotik vereceğim 3 gün. Sonrasında 2 gün multi vitamin takviyesi yapacağım.

Oyla 0
Geri