Tümör

Aslında röntgende karaciğer kısmında değil genel bir farklılık var. Sıvı da olabilir içerisinde. Geniş bir beyazlık görünüyor ki normal değil. Gittiğiniz veteriner kanatlı veterineri mi?
Hassas teraziniz varsa veya ödünç alabilirsiniz birilerinden alın ve ölçün. Kilosu önemli.
Aslında bacak arası yumuşak da değil sert
Sıvı olabilir mi ki

Kuşta yumurta kırılsa makatından akıntı veya kan gelirdi. Öyle bir durum gözlemlediniz mi daha önce?
Tümör olabilir evet ama iyi huylu tümör ise örneğin lipom(yağ bezesi),kilo vermeye bağlı olarak ortadan kaybolurlar. Eğer sorun obezite kaynaklı ise bir an evvel zayıflaması gerekir. Ama kötü huylu tümör ise ameliyat gerekebilir. Eğer sıvı birikmesi varsa,ultrason yardımı ile görülebilir,ve ona göre ne olduğu teşhis edilebilir. Röntgen bazı şeyler için net veri vermez,yetersiz kalır. Ultrason çektirseydiniz daha iyi olurdu.
Öyle bir durumla karşılaşmadım
ve bu obezide den kaynaklanıyor olsa şuan çok zayıf zaten bacak arası neden hala aynı şişlikte
Yanlış anlamayın kuşumdaki gözlemlediklerimi anlatmaya çalışıyorum💕🙈

Öyle bir durumla karşılaşmadım
ve bu obezide den kaynaklanıyor olsa şuan çok zayıf zaten bacak arası neden hala aynı şişlikte
Yanlış anlamayın kuşumdaki gözlemlediklerimi anlatmaya çalışıyorum💕🙈

Zayıflıktan kastınız kaç gram mesela?
Kuşu ölçme imkanınız yok mu?
Kuşun videosunu görelim 👍🏻
Evet sıvı birikmesi olabilir elbette.

Halen video yüklemediniz.. Kuşun güncel videosunu görelim. Ve yeni yaptığı dışkılarını da paylaşın. Ağız içinde boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar, kötü koku var mı?
Dediğim gibi kiloluydu ama röntgen den sonra kilo vermeye başladı göğüs kemiği ele geliyor şuan
Kursak mantarı olma ihtimali de var.
Hızlı davranıp tüm sorulara detaylı cevap vermeniz iyi olur.

Halen video yüklemediniz.. Kuşun güncel videosunu görelim. Ve yeni yaptığı dışkılarını da paylaşın. Ağız içinde boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar, kötü koku var mı?

Kötü koku var burun kısmında
Geçen hafta Kekik suyu içirdim biraz azaldı

Kursak mantarın sadece kursak şişer diye duymuştum ama benimkinin bacak arasında sert şişlik var 😪
Jumbo olduğu için kilolu gibi durmuş ama kemiği normalde ele geliyor

Ağızda kötü koku vardıysa mantardan şüphelenmek gerek. Ve her ihtimale karşı mantar tedavisi başlamak gerek. Bulabilirseniz fungizone, bulamazsanız trifuculan oda olmazsa mikostatin alıp başlayın. Yarım suluğa ilk 2 gün 8 damla geri kalan günler 6 damla 10-14 gün devam edilmeli. Tabi bu şu anlama gelmiyor bu ilaca başlayacaz ve her şey hallolacak diye düşünmeyin hastalıklardan birini egale etmiş olacağız.

Ağızda kötü koku vardıysa mantardan şüphelenmek gerek. Ve her ihtimale karşı mantar tedavisi başlamak gerek. Bulabilirseniz fungizone, bulamazsanız trifuculan oda olmazsa mikostatin alıp başlayın. Yarım suluğa ilk 2 gün 8 damla geri kalan günler 6 damla 10-14 gün devam edilmeli. Tabi bu şu anlama gelmiyor bu ilaca başlayacaz ve her şey hallolacak diye düşünmeyin hastalıklardan birini egale etmiş olacağız.
Teşekkür ederim

Zeolit tozu kullansam
Onun da faydası olur sanırım değil mi

Zeolit tozu sorunu çözmez. Bilimsel çalışma da sınırlı zeolit hakkında. Bu gibi şeyler kullanmak yerine kuşunun gerçekten işine yarayacak tedavi yöntemlerine bir an evvel başlamalısın. Koku geliyor göğüs kemiği de elime geliyor diyorsun,eğer mantar varsa yakın zamanda kuşunu kaybedersin.

Selçuk hocam fungizone çok ağır bir ilaç diye biliyorum
Kurtarayım derken yanlış birşey yapmak istemiyorum kuşa 😔
Yanlış anlamayın sadece mantar olduğuna emin olamadım o yüzden bu ilaçları uygulamaya korkuyorum

Yanlış anlamayın sadece mantar olduğuna emin olamadım o yüzden bu ilaçları uygulamaya korkuyorum
Kullanıp kullanmamak size kalmış.
İlacın ağır olduğunu kim diyorsa ona gidin size kuşunuz için tedavi yöntemlerini anlatsın. Ya da veterinere gidip kursak ve dışkı tahlili yaptırın bir hekim kontrolünde tedaviye başlayın. 👍🏻

Hocam siz, size kum ve zeolit ile tedavi önerenlerin dediğini yapın. Forumlar arası laf taşımak da hoş bir duruş değil.

Son düzenleme:
Önerilenleri zaman kaybetmeden yapmanızda yarar var. Endişeler varsa iyi bir veteriner hekime tetkikler yaptırmanız sağlıklı olacaktır.

Hocam siz, size kum ve zeolit ile tedavi önerenlerin dediğini yapın. Forumlar arası laf taşımak da hoş bir duruş değil.
Şöyle söyleyeyim
Ben İnternetten araştırdım ve ağır enfeksiyon ilacı olduğunu görünce belki bir ihtimal kullanan vardır dedim ve tanıdıklarıma sormak istedim
Ve şimdi derseniz onların dediklerini uygulasaydınız diye
Zaten uyguluyorum ek olarak elimden ne gelir diye de araştırıyorum sadece
Gönül isterdi ki hemen sizin dediğinizi yapayım
Ama ortada bir can var ve ben ona emin olmadan vebaline girmek istemem o yüzden imkanım dahilinde onun için elimden ne geliyorsa yaparım
Yanlış anlamayın karışıklık olsun diye yapmadım amacım bilgi almak ve emin olarak ilerlemekti
Peki pişman mıyım,
Değilim
Tekrar olsa tekrar yaparım
Yine de Teşekkürler

Geri