Yemi yiyor ve sonra yere döküyor sadeceKeşke dışkı görseli olsaydı elinizde mantar ihtimali var çünkü. Yemi kırıp yemlikte bırakma davranışı var mı ? Veya tohumları öğütür gibi yapıp yemliğe toz bırakıyor mu ?
Aslında bacak arası yumuşak da değil sertAslında röntgende karaciğer kısmında değil genel bir farklılık var. Sıvı da olabilir içerisinde. Geniş bir beyazlık görünüyor ki normal değil. Gittiğiniz veteriner kanatlı veterineri mi?
Hassas teraziniz varsa veya ödünç alabilirsiniz birilerinden alın ve ölçün. Kilosu önemli.
Öyle bir durumla karşılaşmadımKuşta yumurta kırılsa makatından akıntı veya kan gelirdi. Öyle bir durum gözlemlediniz mi daha önce?
Tümör olabilir evet ama iyi huylu tümör ise örneğin lipom(yağ bezesi),kilo vermeye bağlı olarak ortadan kaybolurlar. Eğer sorun obezite kaynaklı ise bir an evvel zayıflaması gerekir. Ama kötü huylu tümör ise ameliyat gerekebilir. Eğer sıvı birikmesi varsa,ultrason yardımı ile görülebilir,ve ona göre ne olduğu teşhis edilebilir. Röntgen bazı şeyler için net veri vermez,yetersiz kalır. Ultrason çektirseydiniz daha iyi olurdu.
Öyle bir durumla karşılaşmadım
ve bu obezide den kaynaklanıyor olsa şuan çok zayıf zaten bacak arası neden hala aynı şişlikte
Yanlış anlamayın kuşumdaki gözlemlediklerimi anlatmaya çalışıyorum![]()
Kursak mantarı olma ihtimali de var.Dediğim gibi kiloluydu ama röntgen den sonra kilo vermeye başladı göğüs kemiği ele geliyor şuan
Kötü koku var burun kısmındaHalen video yüklemediniz.. Kuşun güncel videosunu görelim. Ve yeni yaptığı dışkılarını da paylaşın. Ağız içinde boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar, kötü koku var mı?
Kursak mantarı olma ihtimali de var.
Hızlı davranıp tüm sorulara detaylı cevap vermeniz iyi olur.
Kursak mantarın sadece kursak şişer diye duymuştum ama benimkinin bacak arasında sert şişlik varHalen video yüklemediniz.. Kuşun güncel videosunu görelim. Ve yeni yaptığı dışkılarını da paylaşın. Ağız içinde boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar, kötü koku var mı?
Kursak mantarı olma ihtimali de var.
Hızlı davranıp tüm sorulara detaylı cevap vermeniz iyi olur.
Teşekkür ederimAğızda kötü koku vardıysa mantardan şüphelenmek gerek. Ve her ihtimale karşı mantar tedavisi başlamak gerek. Bulabilirseniz fungizone, bulamazsanız trifuculan oda olmazsa mikostatin alıp başlayın. Yarım suluğa ilk 2 gün 8 damla geri kalan günler 6 damla 10-14 gün devam edilmeli. Tabi bu şu anlama gelmiyor bu ilaca başlayacaz ve her şey hallolacak diye düşünmeyin hastalıklardan birini egale etmiş olacağız.
Zeolit tozu kullansam
Onun da faydası olur sanırım değil mi
Selçuk hocam fungizone çok ağır bir ilaç diye biliyorumAğızda kötü koku vardıysa mantardan şüphelenmek gerek. Ve her ihtimale karşı mantar tedavisi başlamak gerek. Bulabilirseniz fungizone, bulamazsanız trifuculan oda olmazsa mikostatin alıp başlayın. Yarım suluğa ilk 2 gün 8 damla geri kalan günler 6 damla 10-14 gün devam edilmeli. Tabi bu şu anlama gelmiyor bu ilaca başlayacaz ve her şey hallolacak diye düşünmeyin hastalıklardan birini egale etmiş olacağız.
Kullanıp kullanmamak size kalmış.Selçuk hocam fungizone çok ağır bir ilaç diye biliyorum
Kurtarayım derken yanlış birşey yapmak istemiyorum kuşa
Yanlış anlamayın sadece mantar olduğuna emin olamadım o yüzden bu ilaçları uygulamaya korkuyorum
Hocam siz, size kum ve zeolit ile tedavi önerenlerin dediğini yapın. Forumlar arası laf taşımak da hoş bir duruş değil.Selçuk hocam fungizone çok ağır bir ilaç diye biliyorum
Kurtarayım derken yanlış birşey yapmak istemiyorum kuşa
Yanlış anlamayın sadece mantar olduğuna emin olamadım o yüzden bu ilaçları uygulamaya korkuyorum
Şöyle söyleyeyimHocam siz, size kum ve zeolit ile tedavi önerenlerin dediğini yapın. Forumlar arası laf taşımak da hoş bir duruş değil.
Teşekkür ederim hocamÖnerilenleri zaman kaybetmeden yapmanızda yarar var. Endişeler varsa iyi bir veteriner hekime tetkikler yaptırmanız sağlıklı olacaktır.