Selam Beyza,öncelikle geçmiş olsun elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Bu tür tüyleri çıkmayan kuşlar için hemen hemen hepimizin aklına gelen kaliteli bir B vitamini komleksi.Bana kalırsa sadece b vitamini değil de B vitamini ağırlıklı özellikle içerisinde Biotin(B7) bulunduran bir multivitamin alman olacak.Elindeki ürün olan Care 4 Birds Multivit-Mix güzel üründür.Ama eğer bitmeye yakınsa yukarıda dediğim özelliklere sahip olan Quiko Bio,Nekton Biotin, ve Versele Laga Muta-Vit alman daha iyi olacaktır.
Yine
@Ümit T. hocanın dediği gibi iz elemet içeren bir multimineral takviyesi yapman fayda sağlayacaktır.Mineral takviyesi olarak Natural’ın Vitamineral ürünü var toz halinde ama muhabbet kuşları güvercinler gibi çok sık tüketmiyor.Kuş kumu gibi bir kaba da konulabiliyor mamaya da katılıyor ama dediğim gibi çok tüketim olmuyor.
@Doğanay Y. hocam halihazırda kullanıyor diye biliyorum.Versele Laga'nın Colombine Vita ürünü,Quiko'nun Vitaminkalk ürünü ve eğer likit bir ürün istersen Tecnomin Kanatlı Sıvı Mineral Premiksi alabilirsin.
Ayhan Otçuoğlu’nun bir videosu var tüy sorunları ile alakalı izlemenizi tavsiye ederim.Özellikle ÇİNKO içeren bir mineral takviyesinin işe yaradığını söylüyor.Onun kullandığı ürün Depomino ama piyasada bulunmuyor.Muadili olan BAVİMİX DEPOMİNO var içerikler tıpa tıp aynı.Bununla alakalı da bir konu açılmıştı forumda onu eklerim nasıl kullanılacağı detaylı bir şekilde yazıyor.
Ayhan hocadan faydalı bir video iyi seyirler...
iyikus.com
Merhaba arkadaşlar size birkaç sorum olacaktı. Belki biliyorsunuzdur benim bir tane beyaz kuşum vardı ve tüy sorunu vardı onun için internetten bu ürünü sipariş ettim içinde mineral ve iz element(özellikle çinko) olduğu için bu ürünü seçtim. Ama maalesef ürünün geldiği gün kuşum hayatını...
iyikus.com
Probiyotik veriyorum demiştin markasını bilmiyorum ama Röhnfried Entrobac,Versele Laga Oro-Digest,Versele Laga Probi-Zyme,Deli Nature Flora+,DR. Brockamp Probac iyi ürünlerdir.
Ve gelelim en önemli konulardan bir tanesi olan Proteinin yapı taşı olan Amino Asit'e.Yani protein içeren besinler amino asitte içeriyor.Aklına hemen ne geliyor yumurta evet evet gerçekten yumurta.Mamalarında eksik etme yumurtayı.Haftada iki kere mama verebilirsin mamanın içeriği nasıl olacak dersen de
- Bir parça havuç (rendelendikten sonra bıçakla ince ince doğranmış, mamanızda mutlaka olsun çok faydalıdır),
- Bir parça kırmızı pancar,
- İnce ince doğranmış yeşillikler (nane, roka, maydanoz, kıvırcık, semiz otu, dere otu, taze kekik vs. elinizde ne varsa),
- Bir parça amasya elması,
- Az miktarda muz içeriğinde doğal sindirim enzimleri vardır, vitaminleri mineralleri söylemiyorum bile, çok faydalıdır tabi ölçüyü kaçırmamak koşuluyla),
- Bir çay kaşığı buğday ruşeymi (çok faydalı ve besin değeri oldukça yüksek olan bir besindir, mamanızda mutlaka olsun),
- 2-3 adet arı poleni,
- Çay kaşığının ucuyla spirulina
- Bir adet kabuklu fındık yada badem (havanda dövülmüş),
- Varsa hazır mama yoksa da Yumurta
bu şekilde olabilir Ümit abiden alıntıladım.
Muhabbet Kuşları için Proteinler ve Enerji ile İlişkileri Protein Nedir? Proteinler aslında; karbon, hidrojen, oksijen, azotun, diğer eser elementlerin bileşimi ve peptit bağlarının uzun zincirine bağlanan amino asitlerin farklı bir kombinasyonudur. 22 farklı amino asiti vardır, bunların 12 si...
iyikus.com
Muhabbet Kuşlarında proteinin önemi Hayvanların vücudundaki kasların yapı taşı proteindir. Ancak hayvanlar için proteinin önemi bundan çok ötedir. İç organların çok ciddi kısmı proteinden oluşmaktadır. Ayrıca vücuttaki tüm reaksiyonlar, protein yapıdaki hormon ve enzimlerin kontrolünde...
iyikus.com
Evet nerede kalmıştık,Amino asitteydik en son.Yine içerisinde bolca aminoasit içeren kuru maya kullanabilirsin aynı zamanda prebiyotiktir de aşağıya foruma zamanında açılmış olan konu linkini bırakırım.
Evet arkadaşlar çayımı demledim ve sizler için yeni bir konu hazırladım :) Bu konuda kuru mayadan bahsediyorum. Benim sıklıkla kullandığım bir ürün. Her mamaya az miktarda katarım. Tüy zamanı suluklara da eklerim. Peki bu ürünü ne için kullanıcaz derseniz onuda yazımın devamında anlatıyorum...
iyikus.com
Amino asiti doğal yollarla nerelerden karşılayabileceğini söylediğime göre gelelim piyasadaki ürünlere.En basitinden Med Tollyamin Forte var.Ama ben bir amino asit katkısı alacak olsam almazdım çünkü yetersiz.Çok daha güzel ürünler var piyasada örneğin Versele Laga Omniform ya da Vetasupra Depolife var. İçeriğinde bolca amino asit burunduruyor aynı zamanda mineralde içeriyor yani üstte bahsettiğim mineral takviyelerinden birini almayıp burada hem aminoasit hem de mineral takviyesi olan Vetasupra Depolife alabilirsin.
Kanaryalar için Vitamin, Aminoasit ve Proteinin önemi Bir canlı besliyorsak ve onları kafese kapatıyorsak bütün ihtiyaçlarını karşılayabildiğimizden emin olmamız gerekir. Bu nedenle bu yola baş koyup kuş sahiplenmişseniz, mutlaka temiz tohumlar, vitaminler, aminoasit ve protein destekli bir...
iyikus.com
Merhabalar son günlerde birkaç postta okudum kuşlara aminoasitler düzenli olarak verilmelidir diye. Aminoasitlerden kastınız nedir? Ne gibi faydaları vardır? Ve önerdiğiniz marka varmıdır?
iyikus.com
Bunun haricinde bolca E vitamini barındıran ve faydaları say say bitmeyen Buğday Çimlendirmesi kullanabilirsin.Tüy dönemlerinde hiçbir katkı kullanmayıp sadece çimlendirme ile destekleyenleri biliyorum yetersiz kalır elbet ama çok faydası olduğu da aşikar.Yine forumda hem benim hem de Sargun hocanın açmış olduğu konuların linkini aşağıya bırakayım.Sadece buğday da değil Maş fasulyesi vs de çimlendirebilirsin.Versele Laga'nın böyle bir ürünü var içeriğinde birden fazla tohum var ben kullanmıştım zamanında tavsiye ederim.Akyolkardeşlerde var şuan.Fotoğrafını ekliyorum yinede..
Kendi tekniğimi kısaca paylaşmak istiyorum 1. Çimlendirilecek kadar buğdayı süzgeçli bir kaba koyup musluk altında iyice yıkıyorum. Amacım ilk etapta toz vb artık malzemelerin gitmesi 2. İhtiyacım kadar suyu kaynatıyorum. Kaynadıktan sonra suyu biraz sıcak halde iken (kaynar değil - çok ılık...
iyikus.com
ÇİMLENDİRME NASIL YAPILIR Çimlendirme yapımı konusunda bir çok metot vardır,,hatta o kadar çoktur ki herkez bu konu üzerine yorumlar yapabilir..Biz kendi yaptığımız şekliyle anlatalım.. 1.Çimlendirilecek buğday ılık suda bolca yıkanıp içindeki toz pislikten arındırılmalıdır.. 2.Buğdayı bir gün...
iyikus.com
www.akyolkardesler.net
Ve son olarak yine Ümit abinin dediği gibi Bakır Sülfat.Ben de kullandım bakır sülfatı her ne kadar aynı amaç için olmasa da ama faydasını gördüm diyebilirim.Dozajını Ümit abi belirtmiş o şekilde ayarlayıp pamuk yardımıyla Minnoş'un vücuduna sürebilirsin.Yakın zamanda Hamza hocanın açmış olduğu çok faydalı bir yazıyı da paylaşayım o da nasıl aşamalardan gidileceğini teker teker yazmış.
Stres, sultan papağanlarında alışılmışın dışında gelen sebepler de dahil, dikkat edilmediğinde sık karşılaşılan bir problemdir. •Tek beslenen bir kuşun zamanla eş istemesi ama hala tek kalması •Çok gürültülü bir ortamda bulunması •Yanında sık sigara içilmesi •İlgiden mahrum bırakılması...
iyikus.com
Tabi bunları bir anda vermeye kalkma belirli bir programın olsun zamanla düzelecek inşAllah...