Uçakta yolculuk

Beyzanurr

Forum Sakini
Merhaba, kuşum bir türlü iyilesmedi ben de elimden geleni yapmazsam rahat edemeyeceğim. Uçak yolculuğu sıkıntı olur mu bilmiyorum tabi. Kuşum korkunca heyecanlaninca ve korktuğunda nefes sesi bayağı bir artıyor. Normalde tık tık seklindeyken lambayı yakınca ya da ani bir ses duyunca hemen nefes sesi artıyor. Ben bu yüzden götürmek istemedim uzağa 3 aydır, ama kuşumun sesi arttı iyice. Uçakla götürmemde sıkıntı olmayacaksa götürmek istiyorum İstanbul'a.
Gideceğiz ve ertesi gün geri döneceğiz. Yalnız yolcu kabininde taşımamız için soft kafes olması gerekiyormus. Aradım öyle söylediler. Ben normal kafes düşünüyordum ? farklı taşıma kafesi alırsam ona once bir alistirmam gerekecek. Bu soft kafes nedir? Böyle bir şey mi? Plastik yani çok yumuşak denemez ama bulamadım başka türlü bilgisi olan var mı?

3 tane daha kuşum var ama en çok seslerden korkan kuşum bu maalesef. Uçak iniş yaptiginda yere çarpınca falan korkar muhtemelen ama mecburum götürmeye. Tabi bu kadar fazla korkması sıkıntı olmayacaksa

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-02-24-09-46-01-919_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-02-24-09-46-01-919_com.android.chrome.jpg
    380.9 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Kuştan bi röntgen çektirdim dün. Hiç güzel görünmüyor ama mecbur. İstanbul veteriner e gönderdim. Röntgen çekimi çok basarız ama anladığım kadarıyla karaciğerinde büyüme var dedi. Ne ölçüde olduğunu söyleyememekle beraber hava keselerine baskı yapıyor olabilir dedi. Ve tabi candida da hava keselerine odak yapmış olsa da bunu gözlemleyemedigini söyledi. Candida uremesini durdurmak için elma sirkesi koymami önerdi suyuna. Karaciğer için ne yapabilirim acaba. Ona bir şey yazmadı. Ağzı ve diskisi kokar mi bu yüzden?

Ekli dosyalar

• IMG_20220224_163116.jpg
    IMG_20220224_163116.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2022-02-26-20-24-13-987_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-02-26-20-24-13-987_com.miui.gallery.jpg
    915 KB · Görüntüleme: 6
Kuştan bi röntgen çektirdim dün. Hiç güzel görünmüyor ama mecbur. İstanbul veteriner e gönderdim. Röntgen çekimi çok basarız ama anladığım kadarıyla karaciğerinde büyüme var dedi. Ne ölçüde olduğunu söyleyememekle beraber hava keselerine baskı yapıyor olabilir dedi. Ve tabi candida da hava keselerine odak yapmış olsa da bunu gözlemleyemedigini söyledi. Candida uremesini durdurmak için elma sirkesi koymami önerdi suyuna. Karaciğer için ne yapabilirim acaba. Ona bir şey yazmadı. Ağzı ve diskisi kokar mi bu yüzden?

Yıl olmuş 2022 hala elma sirkesi diyorlar ya:confused: Karaciğer için deve dikeni takviyeleri dışında yapılıcak pek birşey yok. O da bugünden yarına düzelebilecek birşey değil. Ağız ve dışkı kokuları genelde mantar kaynaklı oluyor...

Yıl olmuş 2022 hala elma sirkesi diyorlar ya:confused: Karaciğer için deve dikeni takviyeleri dışında yapılıcak pek birşey yok. O da bugünden yarına düzelebilecek birşey değil. Ağız ve dışkı kokuları genelde mantar kaynaklı oluyor...
Teşekkür ederim ama amfoterisin b de nistatin de duzeltmedi bıraktım artık antibiyotik antifungal kullanmayi. ? Karaciğer için bir şeyler yapayım.

Bugünden yarına düzelebilecek bir şey değil derken aylarca vermem mi gerek bu takviyeyi. Herhangi bir yan etki vs var mı? Ve kuş için tavsiye ettiğiniz bir ürün

Bir de elma sirkesi zararlı mı olur ev yapımı birkaç damla koysam suyuna? Neden böyle dediniz :)

sirkeyi kimi veterinerler öneriyor kimisi önermiyor. ancak işe yarasa bile tedavi değil tedbir amaçlı kullanılır. şahsen ben kullanmıyorum. siz bir sürü antimikotik kullandığıniz için işinize yaramaz

bulunduğunuz ilde doğru düzgun röntgen çekecek birileri mutlaka vardır. sonucu zaten İstanbulvet'e gösterebiliyorsunuz

sirkeyi kimi veterinerler öneriyor kimisi önermiyor. ancak işe yarasa bile tedavi değil tedbir amaçlı kullanılır. şahsen ben kullanmıyorum. siz bir sürü antimikotik kullandığıniz için işinize yaramaz

bulunduğunuz ilde doğru düzgun röntgen çekecek birileri mutlaka vardır. sonucu zaten İstanbulvet'e gösterebiliyorsunuz
Yani bulursam düzgün çekecek bir yer tekrar çektiririm. Teşekkür ederim

Bu tarz candida gibi sorunlarda asidik ürün kullanımı işlevsel olabiliyorken beraberinde sorunlarda doğurabiliyor. Basit bir limon ya da c vitamini katkıları da benzer işlevi görecektir. Düzenli kullanımı sorun oluşturuyor ne yazık ki. Karaciğer koruyucu b kompleks ürünler, deve dikeni ilaveli sağlık ya da yabani tohum karışımı kullanabilirsiniz.
çok geçmiş olsun.
*Dışkı kokması durumlarında genelde ben kür yapıyormuş gibi 3 gün sulfamazethine kullanıyorum. Eğer elinizde varsa değerlendirilebilir. Bir çok açıdan etkisi olacaktır.

Bu tarz candida gibi sorunlarda asidik ürün kullanımı işlevsel olabiliyorken beraberinde sorunlarda doğurabiliyor. Basit bir limon ya da c vitamini katkıları da benzer işlevi görecektir. Düzenli kullanımı sorun oluşturuyor ne yazık ki. Karaciğer koruyucu b kompleks ürünler, deve dikeni ilaveli sağlık ya da yabani tohum karışımı kullanabilirsiniz.
çok geçmiş olsun.
*Dışkı kokması durumlarında genelde ben kür yapıyormuş gibi 3 gün sulfamazethine kullanıyorum. Eğer elinizde varsa değerlendirilebilir. Bir çok açıdan etkisi olacaktır.
teşekkürler ?

Bugün online olarak İzmir Mavişehir veteriner hekimiyle görüştüm. Kendisi kuslarda karton ip halı tüyü gibi şeyler yemesi sonrası onun da ağır bir koku yapabileceğini söyledi. Ama onun için operasyon gerekli tabi dedi. Elle muayene edilmesi lazım dedi. Burdan onun için bir şey diyemem ama şimdilik o yokmuş gibi bir tedavi yapalım dedi. Yine söylediği tedaviyi yapacağım tabi ama böyle olma olasılığı çok yüksek ? çünkü kuşum sürekli karton kemiriyor karton bulamazsa kumaş halı ne gördüyse. ? Yine de şuan enrofloksasini tekrar istediği oranda sulandırarak kullanmamı önerdi. Kendisi yollayacak

Geri