veteriner sonrası geçmeyen kuyruk sallama ve kursak hareketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nilufer s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nilufer s

iyikus.com Üyesi
Merhaba
Zerdali - sarı kuş- birkaç aylıkken pandemi döneminde evimize geldi, bir süre sonra kursak hareketi yapıp boğulur gibi yere düştü. Enrocure ilacını kullanınca iyileşti. şimdiye kadar iyiydi. Bu sıralar videodaki kursak hareketini yapmaya başladı, kuyruğu da hafifçe oynuyor.

Maviş yem yerken ve uçarken vik vik sesler çıkarmaya başlamıştı bir süre. Kapı gıcırtısı sesi de başladı uçarken. Ekim ayının sonuna doğru veterinere götürdük. Toz şeklinde vitamin içerikli bir ilaç verildi - adını malesef bilmiyorum - bir hafta hergün suluğa damlatarak kullandık. Bir hafta sonra geçmeyince tekrar götürdük bu sefer sarı renkli kıvamlı bir antibiyotik verildi -adını malesef bilmiyorum- bir haftadan sonra yine bir değişiklik olmadı.
22.11.2022 tarihinde veteriner fakültesine götürdük şu tedavi uygulandı:
baytril 2.5 günde ikişer damla ağızdan iki kuşa birden
diazyme 256 probiyotik suluğa
aminosol vitamin suluğa
ventolin buhar solutma

bunları 1 hafta uygulayıp kontrole gittik. Daha iyiydi kuşlarım, tedavi sonlandırıldı. Ancak eve dönünce ve şimdiye kadar tekrar semptomlar geri geldi. mavişin kuyruğu çok sallanmaya başladı. Artık ne yapmalıyım bilemiyorum. maviş ve zerdali nin ayrı ayrı videolarını yüklüyorum. videolar dün ve bugünden yeni. çok teşekkür ederim şimdiden

IMG_2569 zerdali

IMG_2560 maviş

ilaçlı su kaç dakika ya da saat suluğunda kalacak hocam anlayamadım tam
bu sefer 12 saatte bir değiştirmek şeklinde değil sanırım önceki yaptığım gibi
kaç gün boyunca devam etmeliyim?
Eğer evdeyseniz 8-10 saat civarı kaldıktan sonra yenilemenizi öneririm. Bu tip ilaçlar minimum 5 gün kullanılmalı

Kuşun durumuna gelirsek, hekimin verdiği antibiyotiği doğru dozda kullanamamış olabilirsiniz veya antibiyotik baştan yanlış olabilir. Kuşunuza detaylı bir şekilde yaklaşılması gerekiliyor enfeksiyon varsa hangi bakteri daha doğrusu hangi etken yüzünden var bunun anlaşılması gerekiyor.
Benim ilk yorumum halen geçerli, o günden bugüne kuştaki durum bunu doğruluyor :(

anlık video pek kotü degil, öncelikle kuşu 5-10 gün dinlendirip izlemenizi öneririm

ardından gerekirse konunun başında da yazdığım gibi tilmikosin ya da tylosin tartarat etken maddeli antibiyotiklerden birisi kullanılabilir

kuşa dışkı laboratuvar analizi ve swap testi yapabilecek veteriner bulabilirseniz elbetteki çok daha iyi olur

Screenshot_20221220-180558_Photos.jpg

anlık video pek kotü degil, öncelikle kuşu 5-10 gün dinlendirip izlemenizi öneririm

ardından gerekirse konunun başında da yazdığım gibi tilmikosin ya da tylosin tartarat etken maddeli antibiyotiklerden birisi kullanılabilir

kuşa dışkı laboratuvar analizi ve swap testi yapabilecek veteriner bulabilirseniz elbetteki çok daha iyi olur

Ekli dosyayı görüntüle 27484
peki hocam, takipte kalacağım

Geri