Daha önce yavru kuş deneyimim olmadığı için çıkan ses normal mi yoksa bir sorunu mu var inanın bende bilmiyorum. Bana çok sorun varmış gibi gelmedi ama
@Doğanay Y. hocam bu konularda daha tecrübeli, çevrimiçi olduğunda size daha detaylı bilgi verecektir. Eğer düzenli olarak çıkartıyorsa yemek vermeniz ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Siz şimdilik karnını doyurmaya odaklanın. Karnı tok olursa çok daha iyi olur. Önceden nasıl besliyorsanız şuan da öyle beslemeye çalışın. Eğer ağzını açmayıp sizi yine zorluyorsa tatlı kaşığı gibi bir kaşığa eğim verip yaptığınız mamayı kaşığın içine dökün sonrada gagasına, gaga ucundan yukarıya doğru ittirirseniz gagasını istemsizce açacaktır. Bu sırada da ufaktan ufaktan kaşığın içindeki mamayı ağzına dökün. Zaten kaşıkta mama olduğunu anlayınca kendisi de yutmaya çalışacaktır. İlk başta sizi zorlasa da alıştıktan sonra işiniz çok daha kolay olur. Aşağıya eklediğim konuyu da inceleyebilirsiniz. Orda daha detaylı anlatılıyor
Kaşık ile yavru kuşları beslemek Eğer bir kuşu elle beslemek zorunda kalıyorsak ya hasta ya da yem tüketme konusunda sorunlar yaşıyordur. Bu gibi durumlarda öncelikle yöneldiğimiz hazır elle besleme mamaları ve aparatları oluyor. Diğer türlü kuşları beslemek hem zor hem de kabul...
iyikus.com
Birde mamanızı nasıl hazırlıyorsunuz? Mama ne çok sıvı nede çok katı olmalı. Ayrıca soğuk yada çok sıcakta olmamalı. Mama yapacağınız suyu önceden ısıtıp su ılıyınca mamanızı yapıp yavrunuza vermeniz daha iyi olur. Çünkü mama soğuk olursa sindirimi zorlaştırıyor diye biliyorum.