Arkadaşlar tozsuz yemmi var? Eğer bir yem tozsuzsa asıl ozaman şüphelenin doğal değildir. Bunun basit bir çözümü var. Yem paketini açtığınızda mutfağınızdaki elek ile 30 saniyede tozunu eleyebilirsiniz. Bu kadar basit
Bunu büyük üreticiler bile yapıyorlar adamlar yarım saatte 2 çuval yemin tozunu eliyorlar...
Her ne kadar yemler fabrikada elensede illaki toz kalıyor. Bazı yem üreticileri efendim bizim yemimiz 6 kez elenerek tozundan tamamen arındırılmış desede yemlerde toz kesinlikle oluyor. Dediğim gibi bunun çözümü basit yemi aldığınızda evinizde bir kezde siz eliyeceksiniz toz moz kalmıyor. Birde bazı yurtdışı yem fabrikalarında yemler elek harici birde büyük banyolarda yıkanır ve ardından kurutulup paketlenir. Mesela belçika malı olan natural yem böyledir yıkanmış yemdir. Onun haricinde bizim normal piyasadaki yemler yıkanmaz sadece elenir. Ve bu eleme tozundan tamamen arındırmaya yetmez.
Recai bu yem kötü mötü değil. Şuan piyasada alabileceğiniz en iyi yemdir. Size göre bir yem hangi kriterlere göre iyi veya kötü onu bir açıklarsan merakımı giderirsin. Benim kriterlerim şu; garden mix yem ufak taneli olması güzel (ufak taneli yemler kolay sindiriliyor tecrübeyle sabittir) ikincisi yemin rengi canlı ve parlak (buda taze olduğunu gösteriyor) aynı zamanda kokusuda doğal kokuyor. Çoğu yemde bu kokuyu alamazsınız bunun sebebide ya katkılıdır yada bayattır. Onun dışında içeriğinde
ak darı, sarı darı, kızıl darı, siyah darı, aspur, yulaf, nijer, kenevir, aspir çekirdeği var vede bunların oranı ideal. Şuan yem elimde bakıyorum ve sarı darıyla ak darının oranı eşit. Bu hiç bir yemde yoktur yani genelde sarı fazla olur. Bunların dışında eski karışımıda şöyleydi yukarıda saydığım tohumlara ek olarak; keten, kanola ve ismini hatırlamadığım bir tohum daha vardı. Kaldıki kanola falan versela da bile yok!
Size nasıl orantısız geliyor onuda anlamadım ben 1,5 senedir kullanıyorum dediğim gibi tohum çeşitliliğini azalttılar bir ara ama ben orantısızlık görmedim hiç. Demekki bana denk gelmiyor. Garden mixe tozlu diyorsun ama vivide güzel diyorsun. Tamam güzelde o daha çok tozlu
Şimdi sen bu karışımı mı yapıcaksın? Yani karışım demek bile kelime israfı gibi geliyor
Neyse siz bildiğiniz gibi yapın arkadaşlar. Şunuda belirtiyim ben garden mix yem ile powermax mamanın kar ortağı falan değilim. İster kullanın ister kullanmayın