Yem Kırmaya Başlayan Yavrular Ne Zaman Yemlikten Yem Yiyebilir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Yavrulardan 2 tanesi yeme düştü şuanlık ☺️ Şuan mama kabına yem ve dal darı koyuyorum az miktarda, ara ara yiyorlar. Ne zaman yemlikten yemeye başlarlar belli bir süresi var mı? Kısacası Tabandaki yemleri ne zaman tabandan alıp yemliğe koyabilirim?Screenshot_2021-04-02-10-27-17-203_com.google.android.apps.photos~2.jpgScreenshot_2021-04-02-10-27-51-266_com.google.android.apps.photos~2.jpgScreenshot_2021-04-02-10-27-03-140_com.google.android.apps.photos~2.jpgScreenshot_2021-04-02-10-27-38-655_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Çözüm
Kuşlar çok çabuk gözlemler ve taklit ederler. Biri zeminde kabın içinden yiyince hepsi yemeye başlar. Zemine temiz kapta su da koyun ıslansınlar çok sorun olmaz. Ortamınız sıcak ve hava akımı yoksa sorun teşkil etmeyecektir. Şu an tek sorun her şeyi zeminde arıyor olmalarıdır ama iki hafta sonunda tüneklerden tellerden inmeyecekleri için yukarıdaki yemlikleri sulukları keşfederler.

Zemine yayvan genişçe bir tabağa yemleri koyun yesinler. Bir köşede de temiz su yine olsun. Su içine dışkılama yapabilirler; takip edip sık sık değiştirirseniz; suya ara sıra vitamin/biyotin damlatırsanız uygun olur.

Maşallah çok tatlılar güle güle büyütün.
Oyla 0
Toplamda 4 yavrumu aldın akif benimde kuşlarımın ilk kuluçkası bugün baktıgımda 5. Yavru cıkmıstı hala 4 yumurta var bi yumurtada ufaktan çatlamış sizce kaç yavru cıkar

Oyla 0
anaçlar tecrübeliyse ilk yavru, tecrübesizse 2. yavru daha iyi beslenir. kendine ayıracağın yavruları ona göre seçmeni öneririm
Anaçlar evet gerçekten çok tecrübeli ve uyumlu, bir kere kavga ettiklerini görmedim nazar değmesin? Galiba 6 veya 7. kuluçkalarıymış bu.
6 yumurtanın hepsi doluydu, fakat biri bozuldu, biri kırıldı ? Şuan elimde ilk çıkan yavru ve 3. çıkan yavru var ayrılmamış. İlkini ayırayım o hâlde ☺️
Ek olaraktan bir soru sorayım; bu anaçlar 3-4 yaş arasındalar. Bu yüzden onları hiç yormamaya çalışıyorum ve kuluçka sonrası 1 ay dinlendireceğim. Yavru verimleri ne zaman düşmeye başlıyor, verimli oldukları süreçteler mi şuan acaba bilginiz var mı?

Oyla 0
Toplamda 4 yavrumu aldın akif benimde kuşlarımın ilk kuluçkası bugün baktıgımda 5. Yavru cıkmıstı hala 4 yumurta var bi yumurtada ufaktan çatlamış sizce kaç yavru cıkar
Evet bu kuluçkada 6 yumurtadan 4 tanesi çıkabildi maalesef :confused: Hey maşallah 9 yumurta çok iyi bir rakam. Bence 7 tane yavru garanti çıkar diyorum tabi bu sadece tahminim?

Oyla 0
Oyla 0
İnşallah bakalım gördüğüm kadarıyla 5 yavru var anne kuş yavruları çok sakınıyor inşallah 7 hatta hepsi cıkar biraz büyüsünler fotograf paylasacagım ilk yavru suan 7 günlük ve baya büyümüş çok sasırdım ?

Oyla 0
İnşallah bakalım gördüğüm kadarıyla 5 yavru var anne kuş yavruları çok sakınıyor inşallah 7 hatta hepsi cıkar biraz büyüsünler fotograf paylasacagım ilk yavru suan 7 günlük ve baya büyümüş çok sasırdım ?
El besleme maması vardır elinizde umarım ? İnşallah yavru ölümü yaşamadan atlatırsınız kuluçka sürecini?

Oyla 0
El besleme maması vardır elinizde umarım ? İnşallah yavru ölümü yaşamadan atlatırsınız kuluçka süreciniannn

El besleme maması vardır elinizde umarım ? İnşallah yavru ölümü yaşamadan atlatırsınız kuluçka sürecini?
Anne baba besliyor onların işine karışmak gibi oluyor bence elle besleme maması olayı ben suan anne ile baba kuşu mükemmel bir şekilde besliyorum zaten herşeyiyle

Oyla 0
Tamamdır o zaman şuana kadar ne yaptıysanız aynen devam edin o hâlde. Belki de işi akışına bırakmak en doğrusu olacaktır ☺️

Oyla 0
Geri