Yeni kuşum hasta mı? Yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beyza132
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyza132

iyikus.com Üyesi
Merhaba yaklaşık 1.5-2 hafta kadar önce yeni kuşumuz geldi geldiğinden beri sanki bebek mırıldanması gibi ses çıkarıyordu ama az önce yanına gittiğimde kuyruğunun sallandığını fark ettim biraz izledim birden hırıltılı nefes alır gibi burnunda mukus falan olabilir mi duymadığım sesler çıkartmaya başladı bu sesler normal mi korkuyorum bir hastalığı olabilir mi şuan diğer kuşumla aynı kafeste uyuyorlar videoyu yükleyemedim YouTube attım linkte

IMG_2101.webpKafeste böyle bir dışkı gördüm diğer dışkılardan farklı görünümde hangisine ait bilmiyorum

*diğer kuşum dışkıladı anormal gözükmüyor videodaki dışkılamadı henüz karşılaştıramadım

Son düzenleme:
Bu ürünleri kullanıyorum bugün farklı olarak maydanoz sapı kemirdiler biraz, kızıl dal darı yediler azıcık gerisi her zaman olduğu gibiydi ilk yiyişi de değil bunlardan, hatta 2. Defa kendi kendine gelip benimle temas kurdu bugün ve top oynadık gayet mutlu keyifliydi

Ekli dosyalar

• IMG_2107.webp
    IMG_2107.webp
    44.3 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_2091.webp
    IMG_2091.webp
    104.3 KB · Görüntüleme: 8
Evet üşütmüş ve burun delikleri dolmuş gibi. Ortam ısısını sabitleyip bir kaç derece arttırınız öncelikle. Üst solunum yolu problemi için ilaç başlanabilir.

Evet üşütmüş ve burun delikleri dolmuş gibi. Ortam ısısını sabitleyip bir kaç derece arttırınız öncelikle. Üst solunum yolu problemi için ilaç başlanabilir.
Ortam sıcak normale göre hatta evde terliyoruz desek yeridir termometrem yok ama gece yine üstüne örtü örtüyorum kafesin ne olur ne olmaz diye hava durumu belli olmuyor İstanbul’da malum, fazla pencere açıp ceyran yaptırmıyorum sadece 1-2 saat bulundukları odayı havalandırıyorum gün içinde nasıl üşüttü ki, kafes duvar kenarında acaba ordan mı soğuk aldı?😢 Ya da astım olabilir mi kuş yeni çok vakit de geçiremedim ilk günlerde de garip sesler çıkartıyordu denk geldiğim olmuştu ama böyle hapşuruk görmemiştim ard arda ,nasıl bir ilaç temin etmeliyim isim olarak verebilir misiniz çok hakim değilim ilk defa başıma geliyor hayati tehlike var mıdır ? dağ kekiğim var bugün geldi solunum yolu için faydalıymış diye duydum yemine karıştırdım, bir de kafesi ayırmalı mıyım?

Son düzenleme:
Kuşta solunum yolu enfeksiyonu var. Üşütme kaynaklı değil çıkardığı sesler. Veterinerden doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp başlayın.

Kuşta solunum yolu enfeksiyonu var. Üşütme kaynaklı değil çıkardığı sesler. Veterinerden doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp başlayın.
Merhaba teşekkür ederim peki Kafesini ayırmalı mıyım 1 haftadır birlikteler aslında aynı kafeste, kafes dışı zamanda da ağız ağızalar hep ikisine de tedavi başlamak doğru bir yaklaşım olur mu

çevre veterinerleri aradım hiçbiri kuşa bakmıyor ve ilaç bulunmuyor diyor, bir tanesi sadece ilaç var ama bakmadan yazamayız kuş doktoru yok sürekli burada, fakülteden hekim geliyor bazen 5 den sonra denk gelirseniz ona muayene ettirip ilacı duruma göre alabilirsiniz dedi, önümüzdeki günlerde arayıp orda mı diye sorup ona göre götürücem artık ama hiç denk gelmeyedebilir, elim kolum bağlandı eczaneden temin edebileceğim bir muadil vs olabilir mi

Son düzenleme:
Eczaneden agumentin veya muadili bir boğaz enfeksiyonunda kullanılacak şurup formda bir ilaç alın. Hatta evde antibiyotik varsa hangisi olduğunu yazın belki işe yarar.

Eczaneden agumentin veya muadili bir boğaz enfeksiyonunda kullanılacak şurup formda bir ilaç alın. Hatta evde antibiyotik varsa hangisi olduğunu yazın belki işe yarar.
Tekrar merhabalar, nöbetçi bir eczane buldum ama vermedi maalesef reçetesiz alamazsınız antibiyotik dedi aile hekimine gidip rica edicem ama hiç zannetmiyorum yardımcı olacağını biraz ters birisi zaten. Yeni taşındım evimde antibiyotik yok ve çevrede tanıdık sorabileceğim bir komşum falan da yok ne yazık ki… bir kaç veterinerle daha görüştüm bir tanesi doksisiklin çok ağır kuş vakalarında kullanılır kediye köpeğe daha çok kullanılır iyi dozlamak önemli ben veremem muayene ettirmeniz gerekiyor kuş veterinerine siz de başka yerden temin edip kullanmaya çalışmayın dedi şehir dışında bir yerle görüştüm o kuş veterineri duruma kursak mantarı da eşlik ediyor olabilir dedi muayene şart hızlı ilerler kuş hastalıkları dedi. Biraz forumu kurcaladım benzer durumda fagel orni önerildiği bir kaç konuşma gördüm ( @neanderthalensis ) hemen kargoya verilmesi için buraya yazmadan siparişi oluşturdum roni de aldım kursak mantarı içinmiş ne olur ne olmaz diye bir de entrobac probiyotik de aldım. Siz öneriyor musunuz bunu olur da antibiyotik temin edemezsem ki yüksek ihtimal öyle olacak kullanayım mı nasıl vermem gerekir. Bu arada diğer kuşum da daha sık hapşırıyor gibi geliyor bir de sanki kuyrukta ufak sallanma var gibi ben mi kuruyorum bilmiyorum çok endişelendiğim için her şey gözüme batmaya başladı enerjisinde bir anormallik yok keyifli gözüküyor.

(+ (videodaki kuş) bugün kafesin yanında çömeldim baya yaklaştım birden hapşırdı ve yüzüme sanki bir sıvı sıçradı gibi ıslaklık hissettim ama burundan ağızdan sıvı akması veya kötü koku durumu yok- dün çok kısa mesafe uçup konduğunda bile nefes nefese kaldı)

Son düzenleme:
Fagel orni de olur evet. Sipariş etmekle iyi etmişsiniz. Diğer kuşta hastalık belirtisi yoksa ayırıp tedavi başlayın. Orni'yi suluğuna 2-3 damla damlatacaksınız. Bt amin forte de temin edip tedavi sonrasında düzenli kullanın derim. Tedavi 5-7 gün arası sürecek duruma göre.

Fagel orni de olur evet. Sipariş etmekle iyi etmişsiniz. Diğer kuşta hastalık belirtisi yoksa ayırıp tedavi başlayın. Orni'yi suluğuna 2-3 damla damlatacaksınız. Bt amin forte de temin edip tedavi sonrasında düzenli kullanın derim. Tedavi 5-7 gün arası sürecek duruma göre.
Hocam çok teşekkür ederim size Allah razı olsun sizi ve sevdiklerinizi korusun, sizlerin yardımı olmasa çok çaresizdim… amin forte var haftalık rutinde sürekli yer alıyor (tablomu ekledim) Orni gelince bu vitamin düzenini bırakıp tedavi sürecinde hep Orni vericem süreç bitince bir kaç gün amin forte sonra da normal düzene dönücem doğru mu anladım. Probiyotiğim de yolda ondan da vermeli miyim?

Bu söylediğime biraz kızacaksınız belki ama diğer kuşum da bir sorun olup olmadığını tam olarak çözemiyorum ben biraz pimpirikli birisiyim gözlemlerime de güvenemiyorum bu noktada çünkü diğer kuşum da da sürekli bir sorun arıyor gibi her şeyi bir şeye yormaya çalışıyorum galiba, psikolojik açıdan iyi olmadığım kesin 🥹 kafes içinde ve kafes dışında sürekli birlikteler aynı kaptan yiyor aynı sudan içiyor ve sürekli ağız ağıza duruyorlar diğer kuşum da hafif kuyruk sallaması gördüm ve hapşırıkların arttığını düşünüyorum ama nefes nefese kalma veya burnunun dolu olması gibi problemler görmüyorum kişiliğinde de bir değişiklik yok sürekli beraber olmalarından kaynaklı hastalığın bulaşmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum sizce öyle mi? Kafesleri ayırıp sadece diğer kuşağa tedavi uygulasam , hastalık bulaştıysa diğer kuşun durumu birden kötüleşmeye başlarsa diye önceden ona da tedaviye başlamak önleyici olmaz mı diye düşünceler var kafamda. Öte yandan eğer bir hastalığı yoksa ve ona da tedaviye başlarsam zarar verir miyim diye düşünüyorum yani iki ucu da kötü bir değnek gibi. Ne yapsam bilemedim. sağlıklı bir kafayla düşünemiyorum onu çok seviyorum ve korkuyorum, sizin öneriniz nedir siz olsaydınız ne yapardınız?
İkisinin de videosunu çektim kuyruklarını

Bir de şimdi virkon s ile dezenfekte edeceğim kafesi daha önce kullanmadım o yüzden biraz endişeleniyorum doğrusu tahta tünekler ve yem kabında kullanmak doğru mu? Tahta suyu çekiyor ya sıkıp bekletmek sakıncalı olabilir mi? Yem kabında eser miktarda kalabilir ne kadar durulasam da gibi bir ihtimal de kafamı kurcalıyor doğrusu.

Ekli dosyalar

• IMG_2107.webp
    IMG_2107.webp
    44.3 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_2157.webp
    IMG_2157.webp
    580.2 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Bence temiz su bu sıcak aylarda özellikle daha fazla bulunmalı. Programınıza göre sadece 1 gün temiz su var. Tüy döneminde değil ise Bt amin forte bir e düşürülmeli, Kanatlı oil ve sedochol 2 haftalık plan içinde bir güne ayarlanmalı (bence). Probiyotik ise haftada 1 mutlaka eklenmeli tablosuna.
Orni verileceğinde dediğiniz gibi ara verebilirsiniz. Sonrasında tekrar kullanıma başlayabilirsiniz.
Virkon-s kuşlar için oldukça güvenli bir dezenfektan. Ahşaplar için, yem kapları için sorun yok lakin tüneklerin 6 ayda bir en azından yenisiyle değiştirmeye özen gösterelim.

Önermiyorum ancak bir ara suyuna virkon-s ekleyen bir güruh bile vardı :D

Diğer kuşa hemen ilaç başlamayın. Bulaşmış olma ihtimali tabiki var ama emin olduktan sonra başlamak çok daha mantıklı.

Bence de tedavi süreci başlangıcından itibaren suyuna suyuna her gün bt amin forte katın. Tefavi bitiminde Bt amin forteye ek olarak 3 gün üstüste Enterobac da katın. Tedavi sırasında ve sonrasında toplam 15 gün 10 damla Bt amin forte katın. Normal süreçte haftada 3 gün 10 damla bt devam edin. Bt amin karaciğeri yormaz bilakis karaciğere destektir. Hele dozu önerilenden bir tık az tutup, verme sıklığını arttırmak çok daha efektiftir.

Hocam merhabalar, belki merak edersiniz diye güncellemek istedim.

Hasta kuşumla tedavinin 5. Günündeyiz, 100ml suluğa 2 damla Orni ve 5 damla bt amin forte katıyorum. 2 gün sonra probiyotik ve amin forte olarak devam edeceğim söylediğiniz gibi. Henüz büyük bir değişim fark edemedim ama sanki kuyruğu daha az sallanıyor gibi geliyor.

Bu süreçte kafesleri ayırdım ayrıca kalamar kemiği gaga taşı sebze vb şeyleri vermedim sadece yem ve tadımlık kızıl dal darı.

Diğer kuşuma da 3 günlük koruma tedavisi uyguladım. Fagel ile iletişime geçtim gönderdikle broşürde de kapsamlı bilgisi mevcuttu zaten ayda 1 koruma amaçlı uygulanabilirmiş. Ben de şüphe olduğundan koruma olsun diye uyguladım 3 gün sonrasında 3 gün de mercimek tanesi kadar probiyotik ve 10 damla bt amin forte verdim yarın da Gervit-w katacağım suyuna ve normal düzene devam edeceğim. Kuşlarım birbirine hasret kalması dışında sorun yok birbirlerini çok özlediler sadece. :))

Son düzenleme:
Geri