Yeni kuşum hasta mı? Yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beyza132
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyza132

iyikus.com Üyesi
Merhaba yaklaşık 1.5-2 hafta kadar önce yeni kuşumuz geldi geldiğinden beri sanki bebek mırıldanması gibi ses çıkarıyordu ama az önce yanına gittiğimde kuyruğunun sallandığını fark ettim biraz izledim birden hırıltılı nefes alır gibi burnunda mukus falan olabilir mi duymadığım sesler çıkartmaya başladı bu sesler normal mi korkuyorum bir hastalığı olabilir mi şuan diğer kuşumla aynı kafeste uyuyorlar videoyu yükleyemedim YouTube attım linkte

Size önerim eczaneden eczaneden %2 lik iyot damla alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde başlayıp 6 saatte bir yeni iyotlu su hazıtlayıp vermenizdir 2 gün. Gelişmelere göre yol çizeriz.

Fagel Orni genellikle yem premiksi, yem katkısı veya destek ürünü olarak satılır. Yani veteriner ilaçları gibi ruhsatlandırılmış bir antibiyotik veya tedavi edici ilaç statüsünde değildir. Solunum yolu problemi yaşayan kuşlarda rahatlatıcı etkisi olacaktır. Ayrıca bahsedilen doksisiklin etken maddeli bir ilaç mutlaka alınmalı.

Fagel Orni genellikle yem premiksi, yem katkısı veya destek ürünü olarak satılır. Yani veteriner ilaçları gibi ruhsatlandırılmış bir antibiyotik veya tedavi edici ilaç statüsünde değildir. Solunum yolu problemi yaşayan kuşlarda rahatlatıcı etkisi olacaktır. Ayrıca bahsedilen doksisiklin etken maddeli bir ilaç mutlaka alınmalı.
Evet bende bugün baktım antibiyotik bie ürün değilmiş. neanderthalensis hocam solunum yolu enfeksiyonunda kullanıp olumlu sonuç aldım deyince antibiyotiktir diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Sadece semptom azaltabilecek bir ürün tedavi için değil de tedaviye destek için kullanılabilir belki.

Merhabalar uzun uğraşlar sonucu ikisini de edindim şimdi ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim dozlandırmayı nasıl yapmak gerekir süreç hakkında yardım rica ederim
Mg ve % ler umarım doğru değil mi yine bir kontrol edebilir misiniz eczacı kafamı çok karıştırdı da

Ekli dosyalar

• IMG_2352.webp
    IMG_2352.webp
    1,008.4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_2353.webp
    IMG_2353.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 2
  • IMG_2354.webp
    IMG_2354.webp
    737.1 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_2355.webp
    IMG_2355.webp
    886.8 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_2357.webp
    IMG_2357.webp
    1,011.2 KB · Görüntüleme: 3
Akşam yatmadan 2 saat önce suluğunu alın. Sabah yarım suluğa 1 damla iyot katarak verin. 6 daat sonra yeni iyotlu su hazırlayıp verin. 24 saatte hiç düzelme olmazsa yatım suluğa antibiyotik tozundan mercimek tanesi kadar karıştırıp verin. Su hazır su olsun yada kaynamış soğumuş su olsun.

Akşam yatmadan 2 saat önce suluğunu alın. Sabah yarım suluğa 1 damla iyot katarak verin. 6 daat sonra yeni iyotlu su hazırlayıp verin. 24 saatte hiç düzelme olmazsa yatım suluğa antibiyotik tozundan mercimek tanesi kadar karıştırıp verin. Su hazır su olsun yada kaynamış soğumuş su olsun.
Tamamdır hocam çok sağolun. İçerik hakkında bilgi istedim Orni için antibiyotik olarak geçiyor dediler kendileri. düzelmezse iyottan sonra agumentin yorar mı önce biraz probiyotik vs bir destek yapıp sonra mı başlamak lazım

Ekli dosyalar

• IMG_2359.webp
    IMG_2359.webp
    89.1 KB · Görüntüleme: 3
Tamamdır hocam çok sağolun. İçerik hakkında bilgi istedim Orni için antibiyotik olarak geçiyor dediler kendileri. düzelmezse iyottan sonra agumentin yorar mı önce biraz probiyotik vs bir destek yapıp sonra mı başlamak lazım
Hocam antibiyotik içeren bir ürün olmadığı nerdeyse kesin. Ayrıca içeriğini şeffaf biçimde paylaşmayan ütüne ben her zaöan mesafeli durmayı uygun görürüm. Tedavi ediyor olda bile etken maddeyi neden sır gibi saklarlar bunu anlamak öümkün değil.
Hayır iyot 24 saat verin eğer az da olsq iyileşme görürseniz 1 gün daha devam edin. Eğer gr fayfası olmazsa hemen agumentin başlayın. 8 damla Bt amin forte ile bitlikte kullanın.

Bileşimini yazmışlar sol alta. Bu ürünler evet antibiyotik ancak yem premiksi olarak satışı muallakta bırakıyor. Bir ara vitaform içinde bu durum vardı

Bence temiz su bu sıcak aylarda özellikle daha fazla bulunmalı. Programınıza göre sadece 1 gün temiz su var. Tüy döneminde değil ise Bt amin forte bir e düşürülmeli, Kanatlı oil ve sedochol 2 haftalık plan içinde bir güne ayarlanmalı (bence). Probiyotik ise haftada 1 mutlaka eklenmeli tablosuna.
Orni verileceğinde dediğiniz gibi ara verebilirsiniz. Sonrasında tekrar kullanıma başlayabilirsiniz.
Virkon-s kuşlar için oldukça güvenli bir dezenfektan. Ahşaplar için, yem kapları için sorun yok lakin tüneklerin 6 ayda bir en azından yenisiyle değiştirmeye özen gösterelim.

Önermiyorum ancak bir ara suyuna virkon-s ekleyen bir güruh bile vardı :D
Merhabalar tekrar eğer sizi yormayacaksam normal süreçlerde elimdeki bu ürünlerle nasıl bir program hazırlamam doğru olur yardımcı olabilir misiniz? Sağlıklı kuşum için programa göre ilerleyeceğim de. Bu programı forumda bir arkadaşımızın önerisiyle hazırlamıştım zaman geçti mevsim şartları da değişti haliyle duruma göre programı değişmek lazım anladığım kadarıyla (probiyotik de edindim onu da ekleyebiliriz ) dağ kekiği ve kuş kömürüm de var onları da ne sıklıkla vermek gerekir acaba

Hocam Doğanay beyin mesajı üzerine ben de gördüm ve bileşim kısmındaki maddeleri araştırdım. Satıcının iddiası içeriğinde bunların bulunduğu yönünde. Ornide doksisiklin varmış yani 😳 acaba satışı yasakta ondan mı siteye yem premiksi yazmışlar bilemedim. Eğer doğruysa bu içeriklerle düzelmedi kuşum bu da korkutucu geldi açıkçası şuan… Bu bir ilaç değil yem premiksidir. Tedavi amacı ile kullanılamaz diyor sitede attıkları görselde de tedavi sırasında diyorlar vallahi delircem şimdi ne saçma iş bi katakulli var ama çözemedim

• Tylosin: Makrolid grubu bir antibiyotik. Özellikle solunum yolu enfeksiyonlarında ve bazı bakterilere karşı etkili.
  • Danofloxacin: Florokinolon grubu güçlü bir antibiyotik. Daha ciddi bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılır, geniş spektrumlu etkisi vardır.
  • Doxycycline (Doksisiklin): Tetrasiklin grubu antibiyotik. Solunum yolu enfeksiyonları, klamidya gibi hastalıklarda çok yaygın kullanılır.
*suluğu çıkardım, sabah olunca 24 saat boyunca iyotlu olarak 6 saatte bir yeni su koymaya başlayacağım inşallah iyi gelir

Hocam Doğanay beyin mesajı üzerine ben de gördüm ve bileşim kısmındaki maddeleri araştırdım. Satıcının iddiası içeriğinde bunların bulunduğu yönünde. Ornide doksisiklin varmış yani 😳 acaba satışı yasakta ondan mı siteye yem premiksi yazmışlar bilemedim. Eğer doğruysa bu içeriklerle düzelmedi kuşum bu da korkutucu geldi açıkçası şuan… Bu bir ilaç değil yem premiksidir. Tedavi amacı ile kullanılamaz diyor sitede attıkları görselde de tedavi sırasında diyorlar vallahi delircem şimdi ne saçma iş bi katakulli var ama çözemedim

• Tylosin: Makrolid grubu bir antibiyotik. Özellikle solunum yolu enfeksiyonlarında ve bazı bakterilere karşı etkili.
  • Danofloxacin: Florokinolon grubu güçlü bir antibiyotik. Daha ciddi bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılır, geniş spektrumlu etkisi vardır.
  • Doxycycline (Doksisiklin): Tetrasiklin grubu antibiyotik. Solunum yolu enfeksiyonları, klamidya gibi hastalıklarda çok yaygın kullanılır.
*suluğu çıkardım, sabah olunca 24 saat boyunca iyotlu olarak 6 saatte bir yeni su koymaya başlayacağım inşallah iyi gelir

Petşoplar ilaç satamaz kanunen.

Merhabalar tekrar eğer sizi yormayacaksam normal süreçlerde elimdeki bu ürünlerle nasıl bir program hazırlamam doğru olur yardımcı olabilir misiniz? Sağlıklı kuşum için programa göre ilerleyeceğim de. Bu programı forumda bir arkadaşımızın önerisiyle hazırlamıştım zaman geçti mevsim şartları da değişti haliyle duruma göre programı değişmek lazım anladığım kadarıyla (probiyotik de edindim onu da ekleyebiliriz ) dağ kekiği ve kuş kömürüm de var onları da ne sıklıkla vermek gerekir acaba
Elinizdeki ürünleri ve şuan nasıl kullanıyorsunuz bunları belirtirseniz yardımcı oluruz elbette.

Doksisiklin içerdiğini hiç sanmıyorum. Ne kadar araştırdıydam içerik bilgisine de ulaşamadım. Demekki içerik üretici firma tarafından saklanıyor. İçeriği şeffaf olmayan ürünü de özellikle tedavi amaçlı kullanmak bence doğru değil.

B3 vitamininin mantarı bir nebze baskılama özelliği var diye B3 vitaminini mantar ilacıymış gibi satmaya çalışan şarlatan şirketler de gördük maalesef..

İlaç kullanım sürecinde Bt amin forte 2 gün verilmesi hoş olur. Normal zamanlarda tek güne düşürebileceği gibi 2 günde kullanımı uygun olacaktır. Yarım dolu suluğa 10-15 damla yeterli.

Gervit içinse haftada 1 kez sadece verilmesi yeterli. 50 ml suluğa 5-7 damla arası yeterli oluyor (firma önerisi).
Probiyotik de haftada 1 gün, tüy döneminde ise 2 gün vermekte yarar var. 50 ml suya en az 5-7 damla eklemelisiniz (firma önerisi).
Sedochol de 10 günde 1 kez verilebilir özel bir durum yoksa.

Ben olsam normal bir zamanda alttaki gibi bir uygulamayla giderim.
Pazartesi, Gervit-v (gün içinde en az 2 kez tazelenmeli)
Salı, temiz su
Çarşamba, temiz su
Perşembe, probiyotik
Cuma, temiz su
Cumartesi, Btamin forte, Sedchol ile birlikte aynı günde de verilebilir. Ayrı olarak vermeyi düşünürseniz bt amin forte ile dönüşümlü yer değiştirebilir haftalık programınızda yahut sabah bt amin forte verildi ise öğleden sonra sedochol e dönebilirsiniz.
Pazar, temiz su,

Merhaba tekrar yardımlarınız tekrar için teşekkür ederim hepinize iyi ki varsınız.
Anlık durum bu şekilde yarım saat sonra 3.kez İyotlu suyu yenileyeceğim

Siz olumlu gelişme olup olmadığını söyleyin. Hiç gelişme olmadıysa ve yarın öğleden sonra saat 14'e kadar da kapı gıcırdamasına benzer ses devam ederse. Suluğunu çıkarıp 3-4 saat sonra antibiyotikli su hazırlayıp verin. Ama gelişme olmadığından emin olmalısınız..

Geri