Merhaba arkadaşlar 2.5 ay önce bir kuluçka yapmıştık fakat yumurtaları kuşlarım ses ve gürültüden dolayı kırmıştır.Tekrar kuluçka başladı fakat ilk yumurtanın çıkmasına 5-6 gün kala yine 2 yumurtayı ikiye ayırmışlar.Gördüğüm kadarı ile sadece sarı idi damarlanma vb. Göremedim.Sanırım boştu.En az 9-10 günlük olması lazım yumurtanın damarlanma olması gerekliydi doluysa ama sapsarı akışkan şekildeydi.Folluğun içine akan yumurtayı büyük ölçüde temizledim.Önce rahatsız etmek istemedim fakat mecbur kaldım çok fazla yayılmış yani yumurta koyma çukuru yumurta sarısıyla dolmuştu.Peçeteyle hemen temizledim yumurtalar da birbirine yapışmış sıvı yüzünden sağlam olanlar onları birbirinden ayırıp hemen yerine koydum.Üstlerine biraz sıvı bulaşmış.Sorum şu neden bu sorun başıma geliyor kuşların yanına kimse girmiyor.Sürekli sessiz bir ortamdalar ve rahatsız edilmiyorlar.Bunu nasıl çözebilirim.Diğer sorum ise yumurtaların üstüne bulaşan sıvı yumurtayı bozabilir mi?Daha fazla rahatsız etmek istemiyorum açıkcası.Zaten girdiğimde dışarı olmalarından süphelendim ve yuvalığa baktım kırık olduğunu gördüm sonra da 1-2 saat geçti yatmıyor hala yumurtalar a ne kadar süre de bozulur yumurtalar.Bu kuluçkanın da boşuna gitmesini istemiyorum.Kendi Emeğimden ziyade kuşlar a üzülüyorum o kadar emek harcayıp yumurtaya bakıyorlar son 5 günde böyle bir olay oldu.