Yuvalığın Yerini Değiştirmeli miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MorTilki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MorTilki

iyikus.com Üyesi
Merhaba kuşlarım 1 haftadır çiftleşiyorlar. Dişi kuşumun poposu şişti bir kaç gün içinde yumurtlayacak. daha önce kızgınlık yumurtası yapmıştı ancak yanına aldığımız erkek ile ilk kuluçkası olacak. Maalesef daha önce düşünmem gereken bir şeyi bugün fark ettim. yuvalığı açmak istediğimde kafesin çatısına çarptığı için açılmıyor. sadece 1-2 cm kadar açılıyor. bu şekilde gözle kontrol yapabilirim ancak yumurta kontrolü veya yuvalık temizliği yapacağım zaman, yuvalığı komple çıkartıp geri takmam gerekecek. dişi kuşum bize alışık ve arsız bir kuş kolay kolay değişikliklerden etkilenmiyor. Ama ilk kuluçkası olduğu için de emin olamıyorum. şu aşamada yumurtlamasına birkaç gün varken yuvalığı oradan çıkartıp kafesin ön kısmına takmalı mıyım yoksa hiç ellemeyeyim mi? WhatsApp Görsel 2024-06-23 saat 20.49.13_3c4d493d.jpg

Yumurta yapmadan önce değiştirmenizde sorun olmaz diye düşünüyorum size alışık bir kuş olduğu için
Kuluçka sürecinde etkilenen çok az kuş oluyor birinci kuluçkadqn sonra huyunu öğrenmiş oluyoruz aslında yumurta geldikten sonra sorun olabilir belki ama diğer tarafta aynı yuvalık değişiminde birşey fark etmeyecek gibi duruyor

Yumurta yapmadan önce değiştirmenizde sorun olmaz diye düşünüyorum size alışık bir kuş olduğu için
Kuluçka sürecinde etkilenen çok az kuş oluyor birinci kuluçkadqn sonra huyunu öğrenmiş oluyoruz aslında yumurta geldikten sonra sorun olabilir belki ama diğer tarafta aynı yuvalık değişiminde birşey fark etmeyecek gibi duruyor
kuşum 5 dakika önce yumurtlamış

Ayrıca size şöyle bir kafes öneririm. Değiştirmeyi düşünürseniz aklınızda bulunsun.. Bende bunu kullanıyorum güzel kafes..

Buda inceleme konusu👇

Ayrıca size şöyle bir kafes öneririm. Değiştirmeyi düşünürseniz aklınızda bulunsun.. Bende bunu kullanıyorum güzel kafes..

Buda inceleme konusu👇

bu kuluçka sonrası kesinlikle kafesi değiştireceğim. şu anki kafesle çok zorlanıyorum çünkü. öneriniz için de teşekkür ederim

bu kuluçka sonrası kesinlikle kafesi değiştireceğim. şu anki kafesle çok zorlanıyorum çünkü. öneriniz için de teşekkür ederim
Bence şimdiden alın. Bebişler geldiğinde bir kafes ihtiyacı doğuyor. Anne babayı yeni kafese transfer edip bebekler bir süre şuan ki kafeste beslenmeyi öğrenebilirler.

Geri