Böyle uyuyanı da ilk defa görüyorumMaşallah çokta şeker bir kuş. Orası kafesin en üst yeri ve bence kuşunuz yukarıda uyumayı daha güvenli bulduğu için yukarıya tünüyor. Dikdörtgen kafeste böyle bir imkanı olmadığı için husursuz oldu büyük ihtimalle. Kafesinizdeki tüneklerin yerini değiştirmeyi denemenizi öneririm.Kendisine uygun tüneği bulduktan sonra bir daha sorun çıkartacağını sanmıyorum. Mesela benim kafeste hep bir tünek en üstte oluyor genelde onu da uyku için kullanıyor benimki. Sanırım doğaları gereği yukarda uyumayı daha güvenli buluyorlar
Mesela şuanki düzeniniz nasıl bilmiyorum ama buraya attığınız resimde suluğun yanına astığınız tünek tellere çok yakın. Yani kuş arkasını döndüğü zaman kuyruğunun yandaki tellere...
karakteristik bir durum. Kafesle alakalımı bilemedim doğrusu. Uçtan uca uzanan bir tünekle değiştirip durumu gözlemler misiniz?Hocam benim kuşun kafesi yuvarlak 1 buçuk senedir benle yaşıyor kuşum ve bu kafes kuşuma göre oldukça büyük bende büyük kafeste rahat eder diye düşündüm değiştirmedim ama son zamanlarda bu hareketi yapmaya başladı aklıma bu konu geldi acaba yuvarlak diye mi? Bu boyutta büyük kafes bulamıyorum fiyatları çok uçuk. Bu hareketi yapıyor
Hocam durum aynı oldu bir de son zamanlarda yemliğide devirmeye başladı yemliği alıp atıyo içindeki tüm yemler ziyan oluyor kaç kez döktü, bölmeli üretim kafesi sipariş ettim bende sever inşallah kuşlarım yeni kafesinikarakteristik bir durum. Kafesle alakalımı bilemedim doğrusu. Uçtan uca uzanan bir tünekle değiştirip durumu gözlemler misiniz?
kızgınlık davranışları sergiliyor muhtemelen dişi kuşunuzHocam durum aynı oldu bir de son zamanlarda yemliğide devirmeye başladı yemliği alıp atıyo içindeki tüm yemler ziyan oluyor kaç kez döktü, bölmeli üretim kafesi sipariş ettim bende sever inşallah kuşlarım yeni kafesini
Eyvah kızgınlık yumurtası bırakır mı? Bir de benim dişi kuşum bu zamana kadar hiç yumurtlamadı yaşı 1 yıl 7 aykızgınlık davranışları sergiliyor muhtemelen dişi kuşunuz
Hayırlı olsun şimdiden kafesiniz
Hiç yapmayabilir ama bu davranışlar yoğunlaşırsa (saldırganlık, agresiflik dahil) yumurta oluşturma ihtimali yükseliyor. Bir köşeye sürtünme belirtileri var mı (sanki poposunu kaşıyormuş gibi)?Eyvah kızgınlık yumurtası bırakır mı? Bir de benim dişi kuşum bu zamana kadar hiç yumurtlamadı yaşı 1 yıl 7 ay
Yok hiç görmedim ama kafasını sürtüyorHiç yapmayabilir ama bu davranışlar yoğunlaşırsa (saldırganlık, agresiflik dahil) yumurta oluşturma ihtimali yükseliyor. Bir köşeye sürtünme belirtileri var mı (sanki poposunu kaşıyormuş gibi)?
Hocam kafes geldi ama demir kokuyor anlamadım hiç bir şey balkona da çıkarttım hava alsın diye yine aynı üretim kafesleri böyle mi yoksa bana gelen üründe mi bir şey varHiç yapmayabilir ama bu davranışlar yoğunlaşırsa (saldırganlık, agresiflik dahil) yumurta oluşturma ihtimali yükseliyor. Bir köşeye sürtünme belirtileri var mı (sanki poposunu kaşıyormuş gibi)?
kokmaması lazım. Bugüne kadar kullandığım kafesler öyle bir koku yaymıyor. Görsel ekler misiniz?Hocam kafes geldi ama demir kokuyor anlamadım hiç bir şey balkona da çıkarttım hava alsın diye yine aynı üretim kafesleri böyle mi yoksa bana gelen üründe mi bir şey var
Bende anlamadım ilk defa böyle bir şey başıma geldi, alt taban ağır bir plastik kokuyor. Önce ıslak mendille temizledim 1 gün balkonda beklettim yarın oldu dalinle yıkadım hala plastik kokuyor.kokmaması lazım. Bugüne kadar kullandığım kafesler öyle bir koku yaymıyor. Görsel ekler misiniz?
bu kafesin biraz kokusu var evet ama öyle çok yakından alınabilecek bir kokuydu sanki. Bana plastiği kokuyor gibi gelmişti :/Bende anlamadım ilk defa böyle bir şey başıma geldi, alt taban ağır bir plastik kokuyor. Önce ıslak mendille temizledim 1 gün balkonda beklettim yarın oldu dalinle yıkadım hala plastik kokuyor.
Kullanmaya devam ettiniz mi hocam yoksa attınız mı? Bu plastik kokusu kuşlarımı zehirler mi korktum ve altını tahta ile değiştim böylebu kafesin biraz kokusu var evet ama öyle çok yakından alınabilecek bir kokuydu sanki. Bana plastiği kokuyor gibi gelmişti :/
bir yıl civarı kullandım ama alalı çok oldu. Belki sizin ürünle alakalı bir sıkıntınızda olabilirKullanmaya devam ettiniz mi hocam yoksa attınız mı? Bu plastik kokusu kuşlarımı zehirler mi korktum ve altını tahta ile değiştim böyle
Aynen yıkadım ama altlığı plastik kokuyor. Bir de kafese neden plastik altlık takarlar anlamadım bana saçma geldi plastik kullanımı.Önceki yuvarlak kafesimin altlığı plastik değildi. Plastik miydi sizin ki de hocambir yıl civarı kullandım ama alalı çok oldu. Belki sizin ürünle alakalı bir sıkıntınızda olabilirGüzelce yıkadınız değil mi? Çok rahatsız etmiyorsa telaş etmeyiniz.
İnşallah şuan balkonda havalandırıyorumKafes araştırması yaparken yorumlarda koku olduğunu söylemişlerdi
Geçici bir durum olabilir
Altına biraz talaş ekleyin
Zamanla geçer muhtemelen
Hmm onu bilmiyorum ben çekmeceli kafes hiç kullanmadım. Beni rahatsız eden plastik kokusuAynı bu modeldi. Hiç kullanışlı bir kafes değil. Özellikle temizliğini yapmak zor çünkü çekmeceli değil