9 yaşındaki muhabbet kuşumun hastalığı hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sude Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sude Ç.

Forum Sakini
Muhabbet Kuşum Kivi’nin Dışkı Problemi Hakkında Yardımınızı Rica Ediyorum

Merhaba,
9 yaşındaki erkek muhabbet kuşum Kivi, yem yerken sürekli su içiyor. Yem yerken gagasını öne uzatıyor ve bugün suyunu değiştirirken fark ettim ki dün koyduğum suyu oldukça fazla içmiş. Ayrıca dışkısında öğütülmemiş yem parçaları gördüm. Dışkısı hem sulu hem de lekeli. Sanki yediği yemleri sindiremiyor, öğütemiyor gibi.

Bu durum yaklaşık 7–8 yaşından beri var. Daha önce bu konuda bir veteriner tavsiyesiyle Baytril kullanmıştım fakat işe yaramamıştı. Burada bana Bactrim ve sonrasında Triflucan önerildi. Limon isimli kursak mantarı olan kuşuma Triflucan verirken, Kivi’ye de önlem amaçlı verdim. Şimdiye kadar uyguladığımız tedavi sürecini aşağıda detaylıca paylaşıyorum:

Tedavi Süreci ve Kullanılan İlaçlar

Nisan 2023

• 20 Nisan: Limon ve Kivi’ye ilk kez Triflucan verdim. Limon’un suluğuna 8 damla, Kivi’ye 4 damla.
  • 28 Nisan: Kivi’ye ikinci kez Triflucan verdim (dışkısındaki öğütülmemiş yem nedeniyle) – 8 damla.
Önlem amaçlı verdiğimi belirtmek için kursak mantarı olan kuşum Limondan da bahsettim. Diğer tarihlerde Limonla uyguladığımız tedavi sürecinden bahsetmedim.

Haziran 2023

• 23–28 Haziran: 5 gün boyunca Kivi’ye Baytril verdim.
Ocak 2024

• 1 Ocak: Kivi’ye 4 damla Triflucan verdim (önlem amaçlı).
  • 2 Ocak: Kivi’yi veterinere götürdüm (solunumda vik vik sesleri ve uçuş sorunu nedeniyle).
    Ancak veteriner yeterince bilgi sahibi değildi. Bana sadece Vitaform ve Forminal önerdi.
    Bu forumda, vikleme sesinin hava kesesi akarlarından kaynaklanabileceğini, bu ilaçların yeterli olmayacağını, doksisiklin etken maddeli ilaçların ve ivermektin içeren ense damlalarının daha etkili olacağını söylendi.
  • Doksisiklin içeren Levadoks temin ettim.
    • 21–22 Ocak: Günde 1 damla ağızdan verdim.
    • 23–25 Ocak: Günde 2 damla ağızdan verdim.
      Bu ilaç sayesinde vikleme sesi belirgin şekilde azaldı. Şu an hâlâ uçarken (çok havada kaldıysa yorulup hafif ses çıkarıyor ve uçarken alçalıyor), ve kendini temizlerken azda olsa o vik sesini çıkartıyor fakat genel olarak hareketli ve keyifli. Dışarı çıkınca da uçuyor.
Şubat 2024

• Forumda taban kağıdının aşırı ıslak olduğunu söyledim. Bunun böbrek sorunlarına işaret edebileceğini söylendi.
  • Kuşun kafes kemirme huyunun olduğunu söyledim. Paslı kafeslerin de organ sorunlarına neden olabileceği uyarısını yapıldı.
  • Baytril %2,5 kullanmam önerildi. Veterinerde bu ilaç olmadığından veteriner Enrocid %20verdi.
    • 18 Şubat: 2 damla suluğa damlattım ve 3 gün kullandım.
      Ancak dışkıdaki lekelenme geçmedi. Bu nedenle başka bir sorun olabileceğinden şüphelendik.
  • 29 Şubat: Koksidiyoz ihtimali değerlendirildi. Sulphamazethine veya Bactrim önerildi.

Mart 2024
  • 22 Mart: Sulphamazethine fayda etmedi. Lekeli dışkı devam etti.
Daha önce bahsettiğim minik yavrum ne yazık ki dün melek oldu...Onu sahiplendiğimden beri bağışıklığı düşüktü.Onunla da uzun yıllardır birçok ilaç denedik. Ne yazık ki hiçbir zaman çare olmadı ilaçlar. Onu çok özliycem evladım gibiydi. İnanın öyle çaresiz hissediyor ki insan. Zaman benim için durmuş, kötü bir kabusun içinde sıkışmış gibiydim. Beni en iyi siz kuş severlerin anlayacağını biliyorum. @Doğanay Y. hocam belki hatırlarsınız. Burada soruğum ilk sorumda, kuşlarımla ilgili tedavi sürecimde değerli yorum ve tavsiyelerinizle bana siz destek olmuştunuz. O yüzden sizin desteğiniz çok önemli.

Şimdi sizlere, diğer evladım Kivi için danışmak istiyorum:

• Hâlâ dışkısında öğütülmemiş yem var.
  • Dışkı sulu ve lekeli.
  • Yem yerken sürekli suluğundan su içiyor. Hatta bence fazla su içiyor.
  • Kuş kumu yemiyor bir türlü alıştıramadım. Mineral blok kafesinde asılı fakat ilgilenmiyor.
  • Neşesi yerinde, uçuyor, dışarı çıkınca keyifli.
  • Fakat bu dışkı problemi bir türlü düzelmedi.
  • Kivi Limona( kursak mantarı olan kuşum) yem kustu ve onunla sürekli temas halindeydi.
  • Az önce dışkısının poposuna yapıştığını fark etttim. Sıvı şekilde değil, olması gerektiği formda gibi. Vefat eden kuşumda da böyle bir problem yaşamıştık😟

Limon'da yıllardır kursak mantarı var.. Bu yüzden Kivi’ye tekrar Triflucan versem mi? diye düşünüyorum.
    Ama Kivi şu anda tüy döneminde. Bu dönemde Triflucan gibi ilaçlar vermek onu daha da yorar mı, bilmiyorum.
    Alternatif olarak, probiyotik versem mi diye düşündüm. mantar ihtimali varsa ve probiyotik laktoz veya glikoz içeriyorsa, bu durum mantarı artırabilir diye endişeleniyorum. Özellikle Probacın içindeki laktoz ve glikozun mantar varsa arttırabileceğini, entrobacda da maya var yine onunda mantar durumunu etkileyeceğini okudum.
  • Bu bozuk dışkı sorununu nasıl çözebilirim?
  • Probiyotik mi vermeliyim, yoksa tekrar Triflucan’a mı başlamalıyım?
  • Tüy döneminde hangi yol en doğru ve en az yıpratıcı olur?
  • Az önce dışkısının anüsünde kaldığını fark ettim daha önceden vefat eden kuşumda da oluyordu bu. Bu durum Allah korusun Kivide konusunda bize belirti mi veriyor?
  • Ayrıyetten Kivi suluğuyla oynayıp kur yapıyor suluğun içinde genelde yem oluyor. Bu olumsuz bir durum değil demi?
  • Az önce yanına gidip video çektiğimde bir ara kanadının titrediğini fark ettim
Yanına gidip onu çektiğimi fark edince sustu: Watch Kivi 27 Haziran | Streamable 1.11 de kaantları titriyor gibi. neden olabilir
Yakından:
Uzaktan:
konuşurken:

Az önce yanına gidip video çektiğimde bir ara kanadının titrediğini fark ettim :
Watch Kivi kanatta titreem 1.11 - 1.18 arası | Streamable
en sonda da az önce videosunu çekerken bana uçup bıraktığı sürpriz bombayı ekledim. Bu sefer dışkı sıvılı değildi ve öğütülmemiş yem yoktu . Fakat kafeste hep buraya eklediğim fotoğraftaki gibi dışkılıyor.
Az önce fark etmiştim kafesten çıkardığımda hapşırmıştı. Şimdi omzumdayken iki sefer daha hapşırdı. Bu neden olabilir?
Saat 22.49 da elime yemli dışkı yaptı :( fotoğrafı ekledim.
Şimdi yani saat 00.38 de kafesinden çıkıp yanıma gelince kanatları titreyerek dışkıladı. Ne yazık ki yine yem var dışkıda
Şimdiden herkese gönülden teşekkür ederim.
Az önce yem yemesinde az fark ettim düne kadar böyle bir şey yoktu. Normalde iki yemliğinden de iştahla yerde şimdi nedense tek yemlikten yemiş :( (saat00.58)
Hocam normalde burada suluğun yanındaki kafes demirini kemiriyordu sonra su içmeye başladı. Çok su içiyor :/ (1.8)
Birde kızıl dal darı besin değeri açısından nasıldır karaciğer yağlanması açısından veya başka organları olumsuz etkiler mi? her gün minik bir parça vermemde sakıncası var mı? Kivi'nin haricinde iki tane sultan papağanım var yeni katıldılar aramıza. Onlara da aynı şekilde . Dal darı, aspur ve papağanlar için çekirdekler hakkında ne düşünüyorsunuz. Ne kadar sıklıkla verilmeli ve ne ölçüde verilmeli? Ayrıca Zeolit tozu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kivi' ye bu tozdan vermem onun dışkı problemini kökünden çözer mi?
Son olarak Kivi arada sırada ayağında tik varmış, bir şey varmış gibi hızla ayağını hareket ettirmesi neden olabilir? Tek ayağını titretiyor. Bu neden kaynaklanıyor? Her zaman yapmıyor bunu az önce dal darı vermek için kafesine yaklaştığımda yaptı. Neden olabilir? Bu arada takviyeler konusunda bir bilgim yok. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

Kivi için yardımınıza, tecrübelerinize ve yönlendirmelerinize çok ihtiyacım var. Değerli bilgilerinizi, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Evlatlarımızın sağlığı her şeyden önemli... 💚
@Doğanay Y. hocamda bakıp yorumlarsa çok sevinirim.Yorumunuz ve desteğiniz çok önemli.🙏🏻 Diğer kuşumu kaybettikten sonra gerçekten korkmaya başladım. Durumu analiz edip gerekli tedaviyi en kısa sürede uygulayıp yavruma destek olmak en büyük arzum.🙏🏻

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
O zaman iyot denemeden antibiyotik başlayın. Elinizde bactrim var madem onu başlayın.
Hocam tam videoları ekledim ki siz yazdınız
Iyot kullanmadım hocam ne eczaneye ne veterinere henüz gitmeye fırsatım olmadı. Hastamiz var bende öğrenciyim gundemimiz yoğun o bakımdan. Ailemde kuşlarımın tedavisi konusunda cok destekleyici degil bu gerginliklerden. Bu süreçler çok yıpratıcı geçiyor hem hayvanlarimiz hem bizler açısından bilirsiniz. Videosunu hem kafeste hemde dışarıda cekip buraya ekleyeceğim . Haklısınız pardon panikten aklıma gelmemis hocam.
*Videolar

*Güncel Dışkısı: 40048w3.jpg - Hızlı Resim
Fakat az önce dışarı çıkardığımda, dışarıdaki videolarını çekerken dışkı formu nispeten düzgün tabiri caize top formatında dışkıladı. Dışkısı değişiyor. Birde odadan çıkmıştım girdiğimde yemliğindeymiş hemen gidip tüneğe geçti. Yem yiyip sonra koşup ileri doğru kursak hareketi yapıp tekrar yeme dönme durumu gibi yani. Fakat sonra yeme gitmedi

*Hocam bu kerata bu videolarda beni yalancı çıkarmış fakat şuan uyuyor
Watch Kivitom uyuyor | Streamable Biraz sallanıyor gibi çıkmış hem elimin titremesi hem papağanların hareketlerinin titretme durumu var fakat kuş da sanki hareket ediyor gibi anlayamadım.
Hocam bu arada belirtmeyi unutmuşum dün gece uyurken (belkide benden korktu bilmiyorum) sinek falan gördüğündeki gibi kanat çırptığını ve salıncağından tüneğine hızla bir kanat çırpışıyla indiğini duydum. Işıklar kapalıydı üstü de videoda gördüğünüz örtü ile örtüktü (iki taraftan açık bırakıyorum beni gördüğü bir taraf da var yem yediği taraf) b vitamini veriyorum kas durumu değilidr diye düşünüyorum galiba ya benden korktu ya da sinek vs bir şeyden ürktü tabii sonra o hareketi yapmadı bende hareketime dikkat ettim genel olarak. Zaten kafese yaklaştığımı karanlıkta bile sezip kızıyor paşam. Yoksa hayvanlar da rüya görme gibi bir şey söz konusu mudur hocam biliyor musunuz?
Birde bu aralar Mineral blok kalamar kemiği ve gaga taşı üçlüsüne ilgisi arttı. Neden olabilir?
Hocam gece hali bu şekildeydi. Gün içerisindeki hareketleri daha farklıydı genelde uyuyor gibi. Yarın gün içindeki hallerini daha uzak ve aydınlıkta daha net çekeceğim.

Videolarda solunum problemi göremedim. İç parazit için en son ne zaman ilaç kullandınız ?
Hocam Haziranda başka bir muhabbet kuşumun hastalığı ve kaybı sonrası Kivi’ye önlem amaçlı flagyl ve triflucan kullanmıştım sizin önerinizle. Dışkılar düzelmemiş ama mantar ihtimalini o zaman elemiştik sizinle. Yıllar önce ( o zamanlar uçarken vs viklemesi oluyordu bariz bir şekilde ) levadoks kullanmıştık Doğanay beyin önerisiyle ve o ses durumu nefes nefese gibi durumu geçmişti . O ilaçtan memnun kalmıştım. Onun haricinde dışkı problemleri için baytril aramıştım enrocid %20 idi yanlış hatırlamıyorsam vet bunu vermişti. Kursak mantarı olan kuşumdan bir bulaşma söz konusu ise diye triflucan kullanmışlığımız var birde Doğanay beyin yönlendirmesiyle sulplamezathine kullandırmıştım bu da koksidiyoz sıkıntısı mı acaba diye düşündüpümüzde yaptığımız bir tedaviydi. Hocam yanlış anlaşılmasın bunların hiçbirini birbiri ardına kullanmadım tabiikide her daim buraya adım adım danıştım zaten 2023 yılından beri mudavimiyim buranın. Birde dediğim gibi yıllar içerisinde denediğimiz tedaviler bunlar. Sitedeki yoğunluktan ötürü hatırlatmak maksadıyla yazdım. Tedavi geçmişimiz bu şekilde
Şayet iç parazit olarak bana önerdiğiniz nilvermi kullanıp kullanmadığımı soruyorsanız, hayır hocam dediğim gibi henüz alamadım fırsatım olmadı.
Kanadı titremiyor demi

Kuşta genel bir keyifsizlik var. Muhtemelen ateşi de var. Ayakları soğuk muydu son günlerde hiç dikkat ettiniz mi ?
Evet hocam soğuktu. Genel olarak uyumadiginda kabarık ve tek ayagini icine cekip duruyo tunekte. Keyifsiz dediginiz gibi. Sinirli oluyo sabahlari falan gece benden rahatsız oluyo desem bile öncesinde böyle degildi yani .Sabah disari cikarmam için öterdi sinirli sesler cikarirdi. Dışarı cikarirdim uçardı neselenirdi şimdi daha sessiz. Öyle dışarı cikmak icin uzun uzun çığlık gibi ötmuyo sabahlari ve de kapisini acinca da elimi isirip kiziyo. Kendisi cikacsk mi diye geri cekiliyorum cikiyo genelde. Fakst dediginiz gibi keyifsizlesti son gunlerde

Şuan suluğunu alın. Sabah 50 ml suya 6-7 damla bactrim katarak başlayın. Tedavi 7 gün sürecek. Aynı suya probiyotik de katın
Hocam bir sorun olmaz demi. Yıllar içerisinde çeşitli tedaviler denedik ve en son hazirandada flagyl+ triflucan sizin onerinizle mantar tedbiri için kullanmıştık. Cok şükür mantar ihtimalini elemiştik fakat suan yeniden bir ilac kullanımı agir gelmez demi bünyesine yaşi da var ya. Ve de Durgunlasir mi bu sure zarfinda, diski kontrolünü kacininci gun buraya güncelliyim?

Hocam bir sorun olmaz demi. Yıllar içerisinde çeşitli tedaviler denedik ve en son hazirandada flagyl+ triflucan sizin onerinizle mantar tedbiri için kullanmıştık. Cok şükür mantar ihtimalini elemiştik fakat suan yeniden ilac agir gelmez demi bünyesine yaşi da var ya. Durgunlasir mi bu sure zarfinda ve diski kontrolünü kacininci gun buraya güncelliyim?
Hocam 9 yaşındaki kuşun ilaç kullansın veya kullanmasın her günü risklidir zaten. Dikkat ederseniz kuşu gördükten sonra ilaca hemen başlayın dedim. Evet İlaç başlayınca kötü birşey olabilir. Ama başlamazsanız çok daha erken olacaktır. Ateşi varsa enfeksiyon da vardır ve acaba ağır gelir mi diye korkmak manasız olur.
Genç kuşlara bile gerekmedikçe antibiyotik önermem.

Hocam 9 yaşındaki kuşun ilaç kullansın veya kullanmasın her günü risklidir zaten. Dikkat ederseniz kuşu gördükten sonra ilaca hemen başlayın dedim. Evet İlaç başlayınca kötü birşey olabilir. Ama başlamazsanız çok daha erken olacaktır. Ateşi varsa enfeksiyon da vardır ve acaba ağır gelir mi diye korkmak manasız olur.
Genç kuşlara bile gerekmedikçe antibiyotik önermem.
O neselenen halleri falan peki. Videolarda görmussunuzdur . Tamamen ateşlense hic hareketsiz olmaz mıydi? Bu durumda kafami karıştırıyor işte.
Katılıyorum bir sey yapmak yapmamaktan çaresiz beklemekten daha mantıklı en azindan erken aksiyon almis oluyorum. Peki probiyotigi kac damla öneriyorsunuz. Yarim suluga 6 damla bactrim atacagim .

Valla hocam bunca yıllık tecrübem bana kuşun hasta olduğunu söylüyor. Sizin tecrübeniz neşeli ve hasta değil diyorsa ilaca başlamayın.
Yok hocam estağfurullah ben size cok güveniyorum. Ben sayet baska mesajlarda varsa birde gece vakti karışmasin diye arada hatirlatmak bakımından bilgi olmasi icin yazdim. Yoksa genel halindan belli kesinlikle rahatsız olusu . Benim tecrübem yok hocsm. Ben buradan sizlerden öğreniyorum her seyi Allah razi olsun sizden . Başlayacağım tabiiki yarın. Birde ben biraz merakli biriyim neden ve nasilini inceliyorum. Bu konularda sizlerden cok sey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum burada. Bos vakitlerimde bile bazen buradaki diger arkadaslarimin mesajlarini ve sizlerin yorumlarını okuyorum. Teşekkür ederim cevabınız icin. Ilaclari verince diski durumlarini vs güncellerim.
-Hocam probiyotik kac damla katayim peki?

Şuan suluğunu alın. Sabah 50 ml suya 6-7 damla bactrim katarak başlayın. Tedavi 7 gün sürecek. Aynı suya probiyotik de katın

Merhaba hocam Kiviye 17 eylül çarşamba günü bactrim başlamıştık. İlaç sonrası durum güncellemelerimiz şu şekilde:
17 Eylül Çarşamba Bacrim sonrası:

18 Eylül Perşembe dışarıdaki dışkısı:

19 Eylül Cuma: ( kafes içi ve dışındaki genel hal ve durumları )

20 Eylül Cumartesi (kafes içi ve dışındaki dışkıları)
Gün içerisinde arada ötüyor sanki daha canlı gibi

21 eylül pazar şuanki güncel durum

Genel hali bu şekilde hocam. Devam edeyim mi ilaca? Sizce nasıl görünüyor?
Bu arada ağırlığı stabil duruyor 42 -43 gram arası. Artma veya azalma yok. Her zamanki ağırlığına. Ve İki yemliğinden de yem yemiş.
Kuşta genel bir keyifsizlik var. Muhtemelen ateşi de var. Ayakları soğuk muydu son günlerde hiç dikkat ettiniz mi ?
hocam bu arada ayakları hala soğuk, dinlendirmek için kaldırdığı ayağı sıcak duruyo. Fakat öyle buz gibi de değil dışarı çıkarıp uçurunca biraz ısınıyo.

Son düzenleme:
Merhaba hocam şuan için çok şükür uçarken çok yorulmadığı müddetçe ses gelme durumu gibi bir durum olmuyor. Önceden tüylerini temizlerken ve tek bir tur uçuşunda bile oluyordu. Sizin öneriniz ile levadoks kullandım. Ve çok memnun kaldım o ilaçtan. Şuan çok şükür kafesin içerisinde tüy temizliğini yaparken bu ses yok hareketi gayet güzel maşşallah diyelim. Sadece yaşlı bir kuş olduğu için kendini yorduğunda gözlemledim. Sanırım yaşlı birinin nefes nefese kalma durumu gibi. Şayet ses durumu tekrar yaşanırsa burayı güncelleyip sizleri hemen haberdar edeceğim.
Hocam dışkılar için Ümit hocam ve Selçuk hocam yaşından dolayı olduğunu söylediler. Çünkü diğer genç muhabbet kuşum gaga mantarından vefat ettikten sonra hemen önlemimi alıp ne olur ne olmaz diye bana flagly ve triflucan ilaçları önerildi ve bende kullandım. Ve probiyotik ve diğer takviyeleri kullanmaya çalışıyorum.
Ve de önceki yıllarda da birçok kez bu lekeli ve bozuk dışkı için size danışıp çeşitli tedaviler uygulanmıştım. Baytrıl, bactrim ilaçlarını kullandım. Ne yazık ki lekeli, bozuk ve yemli dışkı sorunu geçmedi. Fakat önceden kokuluydu şuan dışkıları kokusuz ve formları daha düzgün. Hocalarım yaşından kaynaklı olduğunu söyleyince rahatladım. Bende öyle olduğunu düşünüyorum. Şuanda takviyeleri vermeye, onu bol bol uçurmaya, çalışıyorum. Şuan maşallah diyelim keyfi falan yerinde.
Ve en son 47 grama çıkmıştı kilosu. Karaciğer durumu için endişeliydim. Şuan güncel olarak 44 grama düşmesini sağladım karaciğer desteği ürünlerinden verdim ve birkaç gündür kilosu 44 gram. Önceden 47 gramken olan göğüs şişliği gitmiş duruyor. Bu kiloyu korumasını, mümkünse 43 grama, yani her zamanki kilosunda olmasını sağlamaya çalışacağım.
Fakat yinede sormak istiyorum hocam karaciğer desteği olarak bana powerchol, sedachol önerildi ve de carnispeed önerildi. Bunları ve diğer takviyeleri nasıl bir sırayla kullanmalıyım? Kilo vermesi için kullandım. Fakat daha doğru yol almak adına ve karaciğer desteği biraz daha ağır olabileceği için onu yormadan bir formül oluşturmaya çalışıyorum hocam. Şuan probiyotiği sık sık veriyorum. Birde bacak seğirme gibi bir problem fark ettim. Ne yazık ki videosunu yakalayamadım çok nadir yapıyor. Elimde med tolyamin forte vardı. Fark ettiğim gibi hemen med tolyamin forte verdim. Kaslar için iyi geldiği yazıyordu. Doğru mudur onu vermem? Med tolyamin forte b vitamini içerikli bir takviye mi? Aynı şekilde onu nasıl kullanabilirim?
Dışkı görseli:
Bu mesajınızda paylaştığınız dışkıyla şimdikini karşılaştırırsanız arada dağlar kadar fark var. Bayağı ilerleme kaydetmiş. 2 gün daha devam edin ilaca ve sonra kesin. Videolardaki halleri de çok enerjik canavar gibi hatta 😀 tedavi bitiminde 3 gün üstüste probiyotik devam edin. Ayrıca yemini uyandırarak ( çimlenme öncesi ) verin.

Bu mesajınızda paylaştığınız dışkıyla şimdikini karşılaştırırsanız arada dağlar kadar fark var. Bayağı ilerleme kaydetmiş. 2 gün daha devam edin ilaca ve sonra kesin. Videolardaki halleri de çok enerjik canavar gibi hatta 😀 tedavi bitiminde 3 gün üstüste probiyotik devam edin. Ayrıca yemini uyandırarak ( çimlenme öncesi ) verin.
Ayy çok sevindim hocam böyle düşünmenize maşallah diyelim 😊. Allah razı olsun hocam çok teşekkür ederimmm yardımınız için tekrar🙏🥹
Üç gün üst üse probiyotik kullanımı yapacağım tamamdır.
Hocam yem uyandırma nedir ?
Birde ben bulunduğu odayı değiştirip daha sıcak olan bir odaya geçirmeyi düşünüyorum fakat kuşları bilirsiniz bir yabancılıyorlar ve de şimdi ilaç kullanıyor ya ilaç kullanımı sırasındaki ve ilaç bitimndeki gözlemlerimde kafa karışıklığı yaratır oda değişikliği diye sormak sitedim size napmalıyım? Bir süre daha şuan bulunduğu odada mı kalsa?
Bu arada siz tedavi öncesi ve sonrası değişimleri yazın. Bariz iyileşme var ama sizin gözlemleriniz de önemli.
İlaç kullanmadan önce enerjisi azdı gergindi, gün içerisinde kafes içindeyken ötmüyordu son zamanlarda . Kabarık gibi ve keyifsizdi, kafasını sırtına gömüyordu. İlaçtan beri fark edilir derecede eskisi gibi ötüyor kafeste meraklı bir şekilde etrafa bakıyor tellere tırmanıp, çıkmak istiyor. Ha gün içinde hala uyuduğu oluyor fakat o da yaşından sanırım. Ayrıca okuduğuma göre kuşlar abartılı ve uzun süreli olmadığı müddetçe gün içersinde biraz kestiriyorlarmış tabii siz daha iyi bilirsiniz hocam.
Olumlu gelişmeler beni çok mutlu etti fakat yinede benim gözüm onun üzerinde hocam. Tedbiri elden bırakmayacağım. Daha önceki mesajlarımda vik viklemeye benzer gibi bir durum fark etmiştim ve bu durumu yıllar öncede yaşadık demiştim. Ve crd için bir süre ilaç kullanmıştım geçmişti. Bu sıralar yani şuanki bactrim tedavisinden önce bu sesi yem yerken kafeste kendini temizlerken ve geceleri birer defa duymuştum. İlaç kullanalı yani bactrim kullanalı gece bu sesi duymadım fakat ben mi gözden kaçırdım emin değilim. Yani eskiden 1-2 yıl önceki kadar bariz bir durum yok şükür ki . Yalnızca kendini temizlerken yaptı birkaç sefer. Ve çektiğim videolarda hiç yok . Hatta sizde demiştiniz vik vikleme göremedim diye. Bu kayıtlarda da yok. Çok bariz yoğun bir durum yok hocam şükür ki . Genelde kafesin içinde kendini temizlerken oluyor çok yoğun olmuyor . Şayet yine görürsem videoya kaydetmeye çalışacağım. Onun haricinde dediğinşz gibi maşşallah durumu iyiye gidiyor hocam ve çok mutlu ediyor bu durum.
Hocam bu ilaç bakterileri yok ediyorsa şayet parazit vs varsa iyi gelir mi? Yoksa ben tedavi sonrası vilmectin ve nilvermi edineyim mi ? ve de iyot da vereyim mi? iyot için marka öneriz var mı?

Son düzenleme:
Geri