9 yaşındaki muhabbet kuşumun hastalığı hakkında

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sude Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sude Ç.

Forum Sakini
Katılım
5 May 2023
Mesajlar
205
Yaş
25
Konum
Zonguldak
Muhabbet Kuşum Kivi’nin Dışkı Problemi Hakkında Yardımınızı Rica Ediyorum

Merhaba,
9 yaşındaki erkek muhabbet kuşum Kivi, yem yerken sürekli su içiyor. Yem yerken gagasını öne uzatıyor ve bugün suyunu değiştirirken fark ettim ki dün koyduğum suyu oldukça fazla içmiş. Ayrıca dışkısında öğütülmemiş yem parçaları gördüm. Dışkısı hem sulu hem de lekeli. Sanki yediği yemleri sindiremiyor, öğütemiyor gibi.

Bu durum yaklaşık 7–8 yaşından beri var. Daha önce bu konuda bir veteriner tavsiyesiyle Baytril kullanmıştım fakat işe yaramamıştı. Burada bana Bactrim ve sonrasında Triflucan önerildi. Limon isimli kursak mantarı olan kuşuma Triflucan verirken, Kivi’ye de önlem amaçlı verdim. Şimdiye kadar uyguladığımız tedavi sürecini aşağıda detaylıca paylaşıyorum:

Tedavi Süreci ve Kullanılan İlaçlar

Nisan 2023


  • 20 Nisan: Limon ve Kivi’ye ilk kez Triflucan verdim. Limon’un suluğuna 8 damla, Kivi’ye 4 damla.
  • 28 Nisan: Kivi’ye ikinci kez Triflucan verdim (dışkısındaki öğütülmemiş yem nedeniyle) – 8 damla.
Önlem amaçlı verdiğimi belirtmek için kursak mantarı olan kuşum Limondan da bahsettim. Diğer tarihlerde Limonla uyguladığımız tedavi sürecinden bahsetmedim.

Haziran 2023

  • 23–28 Haziran: 5 gün boyunca Kivi’ye Baytril verdim.
Ocak 2024

  • 1 Ocak: Kivi’ye 4 damla Triflucan verdim (önlem amaçlı).
  • 2 Ocak: Kivi’yi veterinere götürdüm (solunumda vik vik sesleri ve uçuş sorunu nedeniyle).
    Ancak veteriner yeterince bilgi sahibi değildi. Bana sadece Vitaform ve Forminal önerdi.
    Bu forumda, vikleme sesinin hava kesesi akarlarından kaynaklanabileceğini, bu ilaçların yeterli olmayacağını, doksisiklin etken maddeli ilaçların ve ivermektin içeren ense damlalarının daha etkili olacağını söylendi.
  • Doksisiklin içeren Levadoks temin ettim.
    • 21–22 Ocak: Günde 1 damla ağızdan verdim.
    • 23–25 Ocak: Günde 2 damla ağızdan verdim.
      Bu ilaç sayesinde vikleme sesi belirgin şekilde azaldı. Şu an hâlâ uçarken (çok havada kaldıysa yorulup hafif ses çıkarıyor ve uçarken alçalıyor), ve kendini temizlerken azda olsa o vik sesini çıkartıyor fakat genel olarak hareketli ve keyifli. Dışarı çıkınca da uçuyor.
Şubat 2024

  • Forumda taban kağıdının aşırı ıslak olduğunu söyledim. Bunun böbrek sorunlarına işaret edebileceğini söylendi.
  • Kuşun kafes kemirme huyunun olduğunu söyledim. Paslı kafeslerin de organ sorunlarına neden olabileceği uyarısını yapıldı.
  • Baytril %2,5 kullanmam önerildi. Veterinerde bu ilaç olmadığından veteriner Enrocid %20verdi.
    • 18 Şubat: 2 damla suluğa damlattım ve 3 gün kullandım.
      Ancak dışkıdaki lekelenme geçmedi. Bu nedenle başka bir sorun olabileceğinden şüphelendik.
  • 29 Şubat: Koksidiyoz ihtimali değerlendirildi. Sulphamazethine veya Bactrim önerildi.

Mart 2024
  • 22 Mart: Sulphamazethine fayda etmedi. Lekeli dışkı devam etti.
Daha önce bahsettiğim minik yavrum ne yazık ki dün melek oldu...Onu sahiplendiğimden beri bağışıklığı düşüktü.Onunla da uzun yıllardır birçok ilaç denedik. Ne yazık ki hiçbir zaman çare olmadı ilaçlar. Onu çok özliycem evladım gibiydi. İnanın öyle çaresiz hissediyor ki insan. Zaman benim için durmuş, kötü bir kabusun içinde sıkışmış gibiydim. Beni en iyi siz kuş severlerin anlayacağını biliyorum. @Doğanay Y. hocam belki hatırlarsınız. Burada soruğum ilk sorumda, kuşlarımla ilgili tedavi sürecimde değerli yorum ve tavsiyelerinizle bana siz destek olmuştunuz. O yüzden sizin desteğiniz çok önemli.

Şimdi sizlere, diğer evladım Kivi için danışmak istiyorum:

  • Hâlâ dışkısında öğütülmemiş yem var.
  • Dışkı sulu ve lekeli.
  • Yem yerken sürekli suluğundan su içiyor. Hatta bence fazla su içiyor.
  • Kuş kumu yemiyor bir türlü alıştıramadım. Mineral blok kafesinde asılı fakat ilgilenmiyor.
  • Neşesi yerinde, uçuyor, dışarı çıkınca keyifli.
  • Fakat bu dışkı problemi bir türlü düzelmedi.
  • Kivi Limona( kursak mantarı olan kuşum) yem kustu ve onunla sürekli temas halindeydi.
  • Az önce dışkısının poposuna yapıştığını fark etttim. Sıvı şekilde değil, olması gerektiği formda gibi. Vefat eden kuşumda da böyle bir problem yaşamıştık😟

    Limon'da yıllardır kursak mantarı var.. Bu yüzden Kivi’ye tekrar Triflucan versem mi? diye düşünüyorum.
    Ama Kivi şu anda tüy döneminde. Bu dönemde Triflucan gibi ilaçlar vermek onu daha da yorar mı, bilmiyorum.
    Alternatif olarak, probiyotik versem mi diye düşündüm. mantar ihtimali varsa ve probiyotik laktoz veya glikoz içeriyorsa, bu durum mantarı artırabilir diye endişeleniyorum. Özellikle Probacın içindeki laktoz ve glikozun mantar varsa arttırabileceğini, entrobacda da maya var yine onunda mantar durumunu etkileyeceğini okudum.
  • Bu bozuk dışkı sorununu nasıl çözebilirim?
  • Probiyotik mi vermeliyim, yoksa tekrar Triflucan’a mı başlamalıyım?
  • Tüy döneminde hangi yol en doğru ve en az yıpratıcı olur?
  • Az önce dışkısının anüsünde kaldığını fark ettim daha önceden vefat eden kuşumda da oluyordu bu. Bu durum Allah korusun Kivide konusunda bize belirti mi veriyor?
  • Ayrıyetten Kivi suluğuyla oynayıp kur yapıyor suluğun içinde genelde yem oluyor. Bu olumsuz bir durum değil demi?
  • Az önce yanına gidip video çektiğimde bir ara kanadının titrediğini fark ettim
Yanına gidip onu çektiğimi fark edince sustu: Watch Kivi 27 Haziran | Streamable 1.11 de kaantları titriyor gibi. neden olabilir
Yakından:
Uzaktan:
konuşurken:

Az önce yanına gidip video çektiğimde bir ara kanadının titrediğini fark ettim :
Watch Kivi kanatta titreem 1.11 - 1.18 arası | Streamable
en sonda da az önce videosunu çekerken bana uçup bıraktığı sürpriz bombayı ekledim. Bu sefer dışkı sıvılı değildi ve öğütülmemiş yem yoktu . Fakat kafeste hep buraya eklediğim fotoğraftaki gibi dışkılıyor.
Az önce fark etmiştim kafesten çıkardığımda hapşırmıştı. Şimdi omzumdayken iki sefer daha hapşırdı. Bu neden olabilir?
Saat 22.49 da elime yemli dışkı yaptı :( fotoğrafı ekledim.
Şimdi yani saat 00.38 de kafesinden çıkıp yanıma gelince kanatları titreyerek dışkıladı. Ne yazık ki yine yem var dışkıda
Şimdiden herkese gönülden teşekkür ederim.
Az önce yem yemesinde az fark ettim düne kadar böyle bir şey yoktu. Normalde iki yemliğinden de iştahla yerde şimdi nedense tek yemlikten yemiş :( (saat00.58)
Hocam normalde burada suluğun yanındaki kafes demirini kemiriyordu sonra su içmeye başladı. Çok su içiyor :/ (1.8)
Birde kızıl dal darı besin değeri açısından nasıldır karaciğer yağlanması açısından veya başka organları olumsuz etkiler mi? her gün minik bir parça vermemde sakıncası var mı? Kivi'nin haricinde iki tane sultan papağanım var yeni katıldılar aramıza. Onlara da aynı şekilde . Dal darı, aspur ve papağanlar için çekirdekler hakkında ne düşünüyorsunuz. Ne kadar sıklıkla verilmeli ve ne ölçüde verilmeli? Ayrıca Zeolit tozu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kivi' ye bu tozdan vermem onun dışkı problemini kökünden çözer mi?
Son olarak Kivi arada sırada ayağında tik varmış, bir şey varmış gibi hızla ayağını hareket ettirmesi neden olabilir? Tek ayağını titretiyor. Bu neden kaynaklanıyor? Her zaman yapmıyor bunu az önce dal darı vermek için kafesine yaklaştığımda yaptı. Neden olabilir? Bu arada takviyeler konusunda bir bilgim yok. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

Kivi için yardımınıza, tecrübelerinize ve yönlendirmelerinize çok ihtiyacım var. Değerli bilgilerinizi, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Evlatlarımızın sağlığı her şeyden önemli... 💚
@Doğanay Y. hocamda bakıp yorumlarsa çok sevinirim.Yorumunuz ve desteğiniz çok önemli.🙏🏻 Diğer kuşumu kaybettikten sonra gerçekten korkmaya başladım. Durumu analiz edip gerekli tedaviyi en kısa sürede uygulayıp yavruma destek olmak en büyük arzum.🙏🏻
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz gelişmeler tedavinin işe yaradığını gösteriyor. Tedavinin ertesi günü probiyotik sonraki gün 50 ml suya 1 damla iyot marka farketmez %2 lik olsun yeter. Toplamda 3 gün probiyotik 3 gün iyot kullandıktan sonra Carnisspeed, sonraki gün powerchol, sonra sedochol şeklinde ilerleyelim. Haftada 2 probiyotik 2 carnispeed 3 powerchol 2 sedochol devam edin uzun bir süre. Takviyelerin ikisinin aynı suya karıştırılması sorun olmaz. Gelişmelere göre düzenlemeler yaparız. Bol bol uçurmayı da ihmal etmeyin.

Yem uyandırma :
Her gün yediği tohumlardan 1 tatlı kaşığı alıp sade suyla süzgeçte yıkayın. ( en küçük delikli süzgeç ) Sonra çay bardağına koyun ve üstüne su çekin. 5-6 saat suda kalmalı. Sudaki 3. Saat süzgece döküp yine yıkayın. 6 saatin sonunda yine süzgece alarak yıkadıktan sonra biraz serin ( yayın ) tohumları sonra üzerine nemli temiz bir bez örtün. 5-6 saatte bir tekrar yıkayın sade suyla . Tohumları süzgeç'e aldıktan 24 saat sonra kuşlara vermeye hazır olur. En son yine yıkar öyle verirsiniz. Hem karaciğer yükünü azaltır, hem harika besleyici olur.

Tohumlar tomurcuklanır tomurcuklanmaz verin hatta öncesinde de verebilirsiniz tomurcuklanmayı beklemek şart değil. Amaç filiz elde etmek değil tohumları uyandırmaktır.

2-3 tatlı kaşığı hazırlayıp yarısını toprağa dikip 7-8 santim boyutuna geldiğinde kesip kuşa verebilirsiniz buda apayrı faydalı olacaktır. Bu yöntem yemin tazeliğini test etmek açısından da iyidir. Çimlenen tohum tazedir.
 
Bahsettiğiniz gelişmeler tedavinin işe yaradığını gösteriyor. Tedavinin ertesi günü probiyotik sonraki gün 50 ml suya 1 damla iyot marka farketmez %2 lik olsun yeter. Toplamda 3 gün probiyotik 3 gün iyot kullandıktan sonra Carnisspeed, sonraki gün powerchol, sonra sedochol şeklinde ilerleyelim. Haftada 2 probiyotik 2 carnispeed 3 powerchol 2 sedochol devam edin uzun bir süre. Takviyelerin ikisinin aynı suya karıştırılması sorun olmaz. Gelişmelere göre düzenlemeler yaparız. Bol bol uçurmayı da ihmal etmeyin.

Yem uyandırma :
Her gün yediği tohumlardan 1 tatlı kaşığı alıp sade suyla süzgeçte yıkayın. ( en küçük delikli süzgeç ) Sonra çay bardağına koyun ve üstüne su çekin. 5-6 saat suda kalmalı. Sudaki 3. Saat süzgece döküp yine yıkayın. 6 saatin sonunda yine süzgece alarak yıkadıktan sonra biraz serin ( yayın ) tohumları sonra üzerine nemli temiz bir bez örtün. 5-6 saatte bir tekrar yıkayın sade suyla . Tohumları süzgeç'e aldıktan 24 saat sonra kuşlara vermeye hazır olur. En son yine yıkar öyle verirsiniz. Hem karaciğer yükünü azaltır, hem harika besleyici olur.

Tohumlar tomurcuklanır tomurcuklanmaz verin hatta öncesinde de verebilirsiniz tomurcuklanmayı beklemek şart değil. Amaç filiz elde etmek değil tohumları uyandırmaktır.

2-3 tatlı kaşığı hazırlayıp yarısını toprağa dikip 7-8 santim boyutuna geldiğinde kesip kuşa verebilirsiniz buda apayrı faydalı olacaktır. Bu yöntem yemin tazeliğini test etmek açısından da iyidir. Çimlenen tohum tazedir.
tamamdır hocam çok teşekkür edrim sağolun varolun.😊🤲🙏 Hepsini kaydediyorum uygulayacağım .
Bactrim tedavisi sonrasında durumları güncelleyeceğim .
Hocam aklıma takılan bir şey olursa sorabilirim demi? İyot vs edinince ve kullanım zamanı gelince ve de çimlendirme olayında da.
Ve de hocam vilmectin ve nilverm uygulamalarına gerk var mı? Eğer var derseniz ne zaman ve nasıl bir kere mi uygulama yapmalıyım?
 
tamamdır hocam çok teşekkür edrim sağolun varolun.😊🤲🙏 Hepsini kaydediyorum uygulayacağım .
Bactrim tedavisi sonrasında durumları güncelleyeceğim .
Hocam aklıma takılan bir şey olursa sorabilirim demi? İyot vs edinince ve kullanım zamanı gelince ve de çimlendirme olayında da.
Ve de hocam vilmectin ve nilverm uygulamalarına gerk var mı? Eğer var derseniz ne zaman ve nasıl bir kere mi uygulama yapmalıyım?
Tabi sorabilirsiniz. İlk etapta çimlenmiş tohumu yemeyebilir. İstikrarlılıkla alıştırın mutlaka. Gerekirse normal tohumu çekin yemek zorunda kalsın. Günde 7-8 saat sadece çimlenmiş tohum olsun önünde mesela.
Şimdilik iç parazit için ilaç kullanmaya gerek yok. Kuş düzeldi zaten. Şuan önemli olan bağışıklığını ve karaciğerini desteklemek. Dediğim şeyleri harfiyen yaparsanız olumlu sonuç alma ihtimalimiz çok yüksek.
 
Tabi sorabilirsiniz. İlk etapta çimlenmiş tohumu yemeyebilir. İstikrarlılıkla alıştırın mutlaka. Gerekirse normal tohumu çekin yemek zorunda kalsın. Günde 7-8 saat sadece çimlenmiş tohum olsun önünde mesela.
Şimdilik iç parazit için ilaç kullanmaya gerek yok. Kuş düzeldi zaten. Şuan önemli olan bağışıklığını ve karaciğerini desteklemek. Dediğim şeyleri harfiyen yaparsanız olumlu sonuç alma ihtimalimiz çok yüksek.
Tamam teşekkür ederim hocam
Söylemeyi unutmuşum. Fırsatınız oldukça her gün uyandırılmış tohum verin. Mutlaka keten tohumu, yulaf ve kenevir de olsun karışımda.
Hocam bunu yaşadığım yerde bulamam sanırım. Nereden sipariş verebilirim?
 
Kuşun durumu nasıl hocam ? Merak ettim.
Merhaba hocam nasılsınız? Bende buraya yazmak istiyordm.
Size daha önce en son 22 Eylül civarı yazışmıştık; o dönemde önerdiğiniz Baktrim gerçekten iyi gelmişti. Sonrasında size düzenli rapor vermek istedim fakat önerdiğiniz iyotu bulunduğum ilçede uzun süre bulamadık (Ekim ortası civarında Sakaryaya gittiğimde oradan aldım) ve yem uyandırma/filizlendirme ve dış parazit uygulamaları gibi bazı önerileri uygulayamadım ailevi sebeplerden şehir dışına çıktığım için. Bu süre zarfında bulunduğum yerden sürekli ara ara gitmek durumunda kaldım. Ve o zamanlar Kivi ve diğer kuşlarımla annem ilgilendi. Ne yazık ki ben hariç hiç kimse kuşlarımla yem ve su vermek dışında yeterince kapsamlı ilgilenmeye çalışmıyor. Ve hatta ben ilgilenince kızıyorlar. Zaten bu bakımdan işimi zorlaştırıyorlar diyebilrim. Bu sıralar Kivide bir sessizlik baktrim ilacı sonrası olduğu gibi bir hareketlilik yok. Aksine suskun duruyor ve şuan uyuyor mesela uçmaya yarayan büyük kanatlarını düşürmüş. Eve geldiğim günler zarfında gözlemlediğim kadarıyla onda olan değişimleri gün belirterek size aktarmak istiyorum.
Kivi Gözlem (27 Eylül – 8 Kasım)

18–23 Eylül:

  • Bactrim kullandım, ardından probiyotik verdim.
  • Bactrim tedavisi sonrası Kivi’nin neşesi yerine geldi, ötüyor ve hareketliydi.
Evde bulundığum süre zarfı boyunca ara ara probiyotk verdim. Burada belirtmediğim fakat ilerleyen günlerde kullandığım zamanlar oldu.

27 Eylül:
  • Kivi gayet neşeliydi, ötüyor ve hareket ediyordu.
29 Eylül (Pazartesi):
  • Hâlâ neşeliydi, ötüyordu.
13 Ekim:
  • Kilosunu her gün ya da iki günde bir tartıyorum.
  • Açken 41 gr, yem yedikten sonra 42 gr civarında.
  • O gün tartımda bir terazide 43 gr, diğerinde 41–42 gr çıktı.
  • Genel olarak keyfi yerindeydi.
15 Ekim:
  • Kividen “vikleme” benzeri, gıcırdama tarzı bir ses duydum.
  • Omzumdayken de aynı sesi çıkardı; bu ses keyif sesi gibi değil, farklı bir tondaydı.
Ne yazık ki bunu yakalayamadım. Fakat bu ses her zmaan olmuyor. Bu arada dediğim gibi iyotu zorda olsa temin ettim şuan tüy dökümü olduğu için veremedim. Aynı şekilde tüy dökümü olduğu için vilmectinde yapamıyorum onu henüz temin edemedim fakat veterinerde vardır diye düşünüyorum.

25 Ekim:
  • Uçmaya yarayan kuyruk tüyleri döküldü.
Watch Kivinin uçmaya yarayan kuyruk tüyü düşmüş | Streamable

https://streamable.com/ckk2pr
  • Bu yüzden dışarı çıktığında yüksek uçamıyor, dengesini kaybedip çarpıyor.
27 Ekim:
  • Suyuna 8 damla Med Toliamin Forte (B vitamini) damlattım.
2 Kasım:
  • Burun çevresi ıslak göründü (birkaç kez sulu hapşırmıştı).
  • Suyuna 3 damla Gervit W ekledim.
  • Su içip içmediğinden emin değilim.
https://hizliresim.com/g25z8qb

fkdx6bh.jpg - Hızlı Resim

5 Kasım:
  • Kilosu 42 gram.
  • Kanat tüyleri dökülmeye devam ediyor.
6 Kasım:
  • Kanatlarında belirgin titreme fark ettim.
  • Bir uçma tüyü daha düştü.
  • Hâlâ tüy dökümünde; kafes tabanında tüy dip tozları var.
  • Arada keyiflenip ötüyor, dışarı çıkınca biraz hareketleniyor ama genel olarak hâlsiz.
  • Kafasının üstünde hâlâ tüpçükler (yeni tüy kılıfları) var.
Watch 6 kasım | Streamable

7 Kasım (10:26):
  • Kivi biraz gergin duruyor, neşesiz.
  • Çığlık atıyor, ötme sesi azaldı.
  • Dışarı çıkarınca kısa süreli uçabiliyor, iki kez elime ve kafese kondu, üçüncü denemede duvara çarpmadan durdu.
  • Dışarıdan dinlediğimde ara ara konuşuyor (“aşkım, Kivito” gibi).
Video
https://hizliresim.com/7nebww3

Dışarı çıkarınca bu şekilde yaptı. Kafes tabanıda minik tüyler vardı.
Hocam ayrıca şuan kafesinde mineral blok yerine kum var. Pet shoptaki minersl bloklar çok sertti ve astığımda kuş malzemelerini aldığım sitelerdeki bloklar kadar rahat parçalayamadıklarını fark ettim kuşlarımın. Şuanda siteden de toplu alışveriş yapmak maksadıyla alamadım. Onun yerine kum koydum fakat Kivi özelinde konuşmam gerekirse kumla ilgilenmiyor ancak ben elimde verince yemeye çalıştı fakat yinede alışamadı kuma :/ Papağanlarımda kumu sürekli döküyor.

8 Kasım:
  • Sabah ötüşü var ama herzamanki kadar değil.
  • Dışarı çıkınca konacağı yeri ayarlayamadı ve duvara çarptı.
  • Sürekli tüylerini kaşıyor, kafes tellerine sürtüyor. Kanatları çok titriyor.
Genel halinin videoları:

Watch bugün kivi 1 | Streamable

Watch bugün kivi2 | Streamable

dışkı : 604m8u4.jpg - Hızlı Resim

Watch bugün kivi3 | Streamable

Watch bugün kivi4 | Streamable

Watch bugün kivi 5 | Streamable

bu da kanatlarının duruşu ☹ :

Watch bugün kivi6 | Streamable

Muz vermiştim az önce onu görünce tellere kondu ve biraz yedi gibi

Watch bugün kivi7 | Streamable

Bu şekilde kafasını tellere sürüyor :

Watch Bugün kivi8 kafasını tellere sürüyor | Streamable

dışkı : kiu4aqa.jpg - Hızlı Resim
dışkı : rrs5f0g.jpg - Hızlı Resim

bu son attığımda şimdiki çektiğim video hocam.

Hocam inşallah kendimi anllatabilmişimdir biraz boşluklu olduğu için uzun olmuş olabilir o bakımdan beni maruz görün. Düzenli olması bakımından bu şekilde yaptım. Umarım anlaşılabilrim. Desteğiniz için çok teşekkür ederim🙏🏻
 
Son düzenleme:
Tüydeyken iyot başlayamamak neden ? İyot ilaç değil ki olsa da farkeymez. Şimdiden suluğunu alıp yatın yatım suluğa 1 damla iyot katarak verin. 2 gün bu şekilde 2 gün de tam suluğa 1 damla şeklinde toplan 4 gün iyot verin. İyot ertesi prozim plus ve Carnisspeed verin. Sonra da eski önerdiğim takviyelere devam edin.
 
Şimdiden suluğunu alıp yatın yatım suluğa 1 damla iyot katarak verin. 2 gün bu şekilde 2 gün de tam suluğa 1 damla şeklinde toplan 4 gün iyot verin. İyot ertesi prozim plus ve Carnisspeed verin. Sonra da eski önerdiğim takviyelere devam edin.
Tamamdır, peki dış parazit uygulamasını tüy döküm durumu durduktan sonra mı yapmalıyım?
Hocam videolarda genel durumu nasıl sizce ? Kanadı düştüğünden beri bir kanadı aşağıda gibi görünüyor ve çok titriyor kanatları
Şuanda kafesinde ötüyor ama her zamanki neşesi yok.
Hocam prozim plus ve carnispeedi aynı anda mı vereceğim?
 
Evet aynı suya katacaksınız. Biraz keyifsiz görünüyor ama tüyde olduğu için olabilir. Powerchol var mıydı almış mıydınız ?
Hocam kaçar damla katmalıyım onları?
Hocam bu tüy durumu ne kadar sürer daha? Bu süreçte dışarı pek çıkarmamaya çalışıyorum genelde uçamıyorlar diye fakat bunalıyor birde annem de korktuğu için çıkarmamış hiç kuzularımı
Evet hocam powerchol var aldım.
Birde hocam iyotlu suyu gün içerisinde ilaçlar gibi tazelenecek mi yoksa 1 damla iyot koyduğum suluk 24 saat olmak üzere tünekte duracak mı?
 
Son düzenleme:
Hocam kaçar damla katmalıyım onları?
Hocam bu tüy durumu ne kadar sürer daha? Bu süreçte dışarı pek çıkarmamaya çalışıyorum genelde uçamıyorlar diye fakat bunalıyor birde annem de korktuğu için çıkarmamış hiç kuzularımı
Evet hocam powerchol var aldım.
Birde hocam iyotlu suyu gün içerisinde ilaçlar gibi tazelenecek mi yoksa 1 damla iyot koyduğum suluk 24 saat olmak üzere tünekte duracak mı?
İyotu da günde iki kez tazeleyin. Akşam suluğu alıp sabah takın saat 13-14 gibi tazeleyin.
50 ml suya 5 damla prozim 12 damla carnispeed
 
İyotu da günde iki kez tazeleyin. Akşam suluğu alıp sabah takın saat 13-14 gibi tazeleyin.
50 ml suya 5 damla prozim 12 damla carnispeed
Merhaha @Selçuk YÜKSEL hocam dediklerinizi yapmaya çalıştım. Çimlendirme tohum yapamadim alacagım karadeniz petten. Iyotu dediğiniz gibi verdim masallah diyim işe yaradı. Çok teşekkür ederim size🙏
Hocam bugün farklı bir durum fark ettim. Her zaman takipteyim zaten, yeni olmuş. Kivinin sol gözünde kabarcık gibi şişlik gibi yumrumsu bir şey fark ettim diğer gözünde yok şükür. Napmalıyım hocam ne olabilir bu ?
Video
Bu da diğer gözü onda bir şey görünmüyor:
 
Muhtemelen bağışıklığı düşük. Bt amin forte ve probiyotik desteği verin dozu abartmadan her gün destekleyin. Gözünde akınkı kızarıklık vs başlarsa hemen antibiyotik damla başlayın günde 3 kez.
 
Muhtemelen bağışıklığı düşük. Bt amin forte ve probiyotik desteği verin dozu abartmadan her gün destekleyin. Gözünde akınkı kızarıklık vs başlarsa hemen antibiyotik damla başlayın günde 3 kez.
Merhaba hocam🙏, probiyotik ve bt amin forteyi damlalıkla kaçar damla kullanırsam dozunda vermiş olurum. Yani maksimum kaçar damla ve hangi günlerde vermeliyim? Atıyorum pazartesi 5 damla bt, salı normal su, carsamba 6 damla probiyotik gibi mi nasıl bir kullanım ve doz olabilir? Siz nasıl.bir formül uygulardınız?
Elimde şuanda açılmış med tolyamin forte var hocam bt amin forte yok diye onu almıştım. Bu temmuzda sona eriyor son kullanma tarihi. Ondan 8 damla kattım suyuna uygun mudur Bt amin fortenin yerini tutar mı?
Birde hocam Antibiyotik damla ne olabilir? Tedbir amaçlı soruyorum.
 
Son düzenleme:
Med tolyamin ile bt amin aynı zaten. Hatta med bir tık daha iyi. 15 gün kadar her gün. Yarım suluğa 5 damla med, 4 damla probiyotik ( tozsa mercimek tanesi kadar )
Probiyotiğin enzim içerikli olması önemli. Ayrıca yemini uyandırarak veriseniz iyi olur. Sitede tarifim var.
 
Med tolyamin ile bt amin aynı zaten. Hatta med bir tık daha iyi. 15 gün kadar her gün. Yarım suluğa 5 damla med, 4 damla probiyotik ( tozsa mercimek tanesi kadar )
Probiyotiğin enzim içerikli olması önemli. Ayrıca yemini uyandırarak veriseniz iyi olur. Sitede tarifim var.
- Elimde kanatlı oil prozim plus probiyotik var ikisini birlikte vereceğim öyleyse demi?
-Tarifinizı müsait zamanda uygulamaya çalışacağım.Versele laga çimlendirme tohumu siparişi vermiştim. Bununla yapılır mı?
-Hocam yakın zamanda göz doktoruna gitmeyi düşünüyodum bende. Göz için antibiyotik damla ne olabilir? Ona göre onuda rica edeceğim. Tedbir amacıyla ne olur ne olmaz alacağım.

Hocam birde bu tohum gibi bitki tarzı şeyleri cam kavanozda muhafaza edeceğim değil mi? Ben yemleri bu şekilde muhafaza etmeye çalışıyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Nemli bölge olduğu için ekstra dikkat etmem gerekiyor.
 
Geri
Üst