Atak geçiriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Afatsumi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çözüm
Uzun süre sonra komşumla görüştüm o zaman ki görüşmemizde o cuma günü kontrolü var ama hava soğuk götürmeyi düşünmüyorum kuş iyi olduğu için demişti bunun üzerine şimdi görüştük meğer o cuma günü götürmüş doktor kuşu görünce çok şaşırmış bu sinirsel olan kuş mu bir mucize demiş☺️ bu doktor başka bir doktormuş muhtemelen kayda sinirsel vaka olarak geçmişler, şu anda da iyiymiş kuş hep dışarı çıkmak istiyormuş, şırıngada verilen ilacı öğrenebildin mi diye sordum, fazla ücret çıkmaması için kayda almamışlar ilaçları o yüzden bilememişler (keşke öğrenebilseydik) yalnız ilacı kullanmaya devam etmelerini söylemiş şırıngadaki ilaç daha varmış 6 saatte bir damla şeklinde, anlayabildigim aktarabildigim bu kadar inşallah benzer durumlarda fayda...
Bu sefer de eski komşumuzun kuşu bu şekilde olmuş😔 arayip benden yardim istedi, tek yaşayan bir kuş bakteriyel ya da viral hastalığının olduğunu düşünerek antibiyotik bulmasını söyledim, komsudan bulmuş, mısır unu yumurta sarısı ve bebe bisküvisini mama haline getir iki damla augmentin bulmuş iki damla damlatip siringayla vermesini söyledim, iki şırınga yedirmiş, dün bir başka üyenin yavru kuşu da buna benzerdi ama öldü, durum çaresiz veteriner yok çevrelerinde,

Ne demişler geri dönüş oldu mu acaba
Veteriner yabanci imiş bir tek konuşmalarinin arasinda antibiyotik dedigini anladim diyor, üç tane ilacı karıştırıp şiringa ile vermiş resmini atarim 3 saate bir iki üç damla verin demiş, dışkısı hâlâ beyaz degil iyi demiş, mama almalarini tavsiye etmiş doktor, ceryanda kalmış olabilir demiş, augmentin verdik demiş doktor da iyi demiş, kuş orda yem yemiş görüntülü konuştuk kuşta düzenli olarak kafa atme hareketi var bir bacağı açık duruyor ballı krakerin başında takiliyordu inşallah dedikleri gibi yiyordur, mamayi nemlendirip önüne koymalarini söyledim, kendi fazla yiyemeyebilir siz de şırınga ile Mısır unu yumurta sarisi ve bebe biskuvisi ile destekleyin dedim, eğer kurtulursa bir mucize olacak,
Yanina kuş almamışlar, suyunu iki üç gunde bir degistiriyorduk diyor, kafesin altındaki pislikten olabilir ya da üşüttüğü için salmonella newcastle coli gibi etkenler ortaya çıktığını düşünüyorum

İşte veteriner fakültesi diyoruz ne bilim bir diski analizi röntgen felan beklerdim ilaçlarla muayeneye hepsi 23 tl almışlar, ille de dışkı bozulunca mi bakılmalı ki ünlü veteriner var kanatli hekimi diyor ki hastalik esnasinda dışkı en son bakilan şey demişti, kuş zayifliyor ya da tüy dokuyorsa hastaliktan şuphelenilebilir demişti ama bu tür hızlı gelişen hastalıklar için söylediğini sanmıyorum, şu bir gerçek ki tıpatıp bu şekilde belirtiler ( düzenli tik şeklinde ayak atmasi, bir ayağın tutmaması, kanatlar açık şekilde) çok karsilasiyorum meragimdan dolayı, demek ki hepsinin sıkıntısı aynı, sorunun kaynağı bulunduğu zaman inaniyorum ki birçok kuşun erken teşhisle kurtulmasina vesile olabiliriz, bu konuda ümidim var, işin sizler tarafindan zorluğu da şu yeterince bilgi verilmiyor yardımcı olmaya calisiyorsunuz gördüğüm kadariyla ama bakiyorum bazi hasta kuş sahipleri sizler kadar derdine düşmüyor ya da tedavi sonucunu paylaşmıyor, detay olarak görülen şeyler bazi sorunlarin cevabı olabilir🧐

aslında felç geçiriyor kuş :( özellikle aminoasit eksiklikleri, dengesiz beslenmeler ve elbette var olan enfeksiyonların son evrelerinden. Şanslıysa düzeliyor ancak değilse ya anlık ya da 2-3 güne hayatını kaybediyorlar :(

Screenshot_20221119_143253.jpg
Haberler güzel görüntülü konuştuk artık tünek üzerinde durabiliyor☺️ ayrica kafa atma hareketini de yapmıyor, mama yiyor, ilaç bitene kadar devam edecekler, dışkısı yesil- koyuyesil ve beyazı var, ilaçtan sonra 3 gün karaciğer destekleyici ve 3 gün probiyotik vermelerini söyledim, ha bir de arastirmacı kimliğimle neden hastalanmis olduğu konusunda bir ipucu yakaladim😄 suyunu iki üç gunde bir degistiriyorlarmis ama kuş hep sulugun içine de diskiliyormuş sulugun yerini degistirmesini söyledim. Umarim kuş tamamen iyileşir ve hepimiz için faydalanilabilecek bir tecrübe olmuş olur🙏

Ekli dosyayı görüntüle 27111
Haberler güzel görüntülü konuştuk artık tünek üzerinde durabiliyor☺️ ayrica kafa atma hareketini de yapmıyor, mama yiyor, ilaç bitene kadar devam edecekler, dışkısı yesil- koyuyesil ve beyazı var, ilaçtan sonra 3 gün karaciğer destekleyici ve 3 gün probiyotik vermelerini söyledim, ha bir de arastirmacı kimliğimle neden hastalanmis olduğu konusunda bir ipucu yakaladim😄 suyunu iki üç gunde bir degistiriyorlarmis ama kuş hep sulugun içine de diskiliyormuş sulugun yerini degistirmesini söyledim. Umarim kuş tamamen iyileşir ve hepimiz için faydalanilabilecek bir tecrübe olmuş olur🙏
İyi olmasına çok sevindim ballı krekeri çıkarmasını söyleyin
Kuş kusmus zehirlenme durumu da olabilir kuşa ne olduğu konusunda en iyi cevabı bakıcısı verir hergun rutin bir gözlem bu yüzden gerekli geçmiş olsun

İyi olmasına çok sevindim ballı krekeri çıkarmasını söyleyin
Kuş kusmus zehirlenme durumu da olabilir kuşa ne olduğu konusunda en iyi cevabı bakıcısı verir hergun rutin bir gözlem bu yüzden gerekli geçmiş olsun
Evet balli krakeri bir iki gün sonra çıkarmalarını söyledim, kuşta kusma yok dün şırınga ile mama vermişlerdi ve ağızdan ilaç vermeye devam ediyorlar, teşekkürler

Geri