Rüştü Okumuş
Çevirmen
Bu yemden alan forum sakinlerimiz vardı. Yemi herhangi bir teste tabi tutan var mı? Yani bardakta suyla testtir, kuşun yeme testidir. Bu tür?
Bu tür durumların birçok sebebi olabilir. Bu söylediğiniz de buna dahildir. Bu sebeple tüketici olarak durumu bildirmelisiniz. Bu hem sizin hemde ileride doğacak benzer durumların önüne geçecektir. Bizi de bilgilendirirseniz bu konuda seviniriz5 kgden 1'er kgye aktarırken mı oldu acaba :/
Sanki biz değişmiş gibi söylemen komik olmuş Ümit hocam. Herkesin yöntemi farklı olabilir ve her yöntemin kendi açısından eksileri var. Çok nemli ve sıcak hava şartlarının olduğu bir bölgede yaşıyorsanız dolap önerisi çok uygun olabilir. Bursa bu konuda arada kalmış bir şehir ki bizlerin nem oranı yoğun akdeniz ikliminin yaşandığı yerler ve karadeniz bölgesi hariç 40-60 bandındadır. Benim tercih ettiğim yöntem tahmin edebileceğiniz gibi uygun çuvalar ya da 5kg lık kaplara bölerek sıkıca saklamak. Ayda bir mutlaka yeni yem çıkışı yaptığımda yemi havalandırırım. Asla içine çabuk bozulan ya da kötü tat yayan yağlı tohumları ilave etmemeye çalışırım. Keten tohumu gibi, nijer gibi. Aslında çoğu kişinin yaptığını tercih ediyorum ben. Mutlaka ev içinde serin bir yer vardır oda sıcaklığının biraz altında ve ışık görmeyen. O bölgeler en uygunu oluyor kanımca. Bu güne kadar herhangi bir sorunla da karşılaşmadım. Bir tek hobinin bir yeminde sorun yaşadım oda denemek için almıştım 5 kglık bir üründü. Tohum kalitesizliğini o gün gördüm ürünlerinin.
Sizin kendi tercihinize bağlı dolaba koyup koymama durumu. Benim serüvenim bu şekilde
Bozulmuş bence. Benimkiler böyle değil çünkü.8BB3D6B2-649D-43DE-8EC6-5839351A6E28 - Hızlı Resim aspurun böyle olması normal mi? az önce önlerinden çektim, önceki kullandığım yemden koydum. aydınlatırsanız çok sevinirim @Doğanay Y. @Ümit T. @Rüştü Okumuş @Muratsani
halbuki dün koydum plastik kaba, serin ve kuru bir yere koymuştum. Güneş almıyordu :/Bozulmuş bence. Benimkiler böyle değil çünkü.
Benim yemimde de benzer bir görüntü yok. Sanırım tohumlar yağlarını bırakmış ya da nem almış gibi. İade edin derim fotoğrafları gönderin yardımcı olacaklardır. Neden böyle olmuş sizin yem anlayamadım.8BB3D6B2-649D-43DE-8EC6-5839351A6E28 - Hızlı Resim aspurun böyle olması normal mi? az önce önlerinden çektim, önceki kullandığım yemden koydum. aydınlatırsanız çok sevinirim @Doğanay Y. @Ümit T. @Rüştü Okumuş @Muratsani
Daha dün vakumlu poşetinden çıkarıp kuru bir plastik kaba koydum. Bugün yediler, bir sıkıntı yaratır mı acabaBenim yemimde de benzer bir görüntü yok. Sanırım tohumlar yağlarını bırakmış ya da nem almış gibi. İade edin derim fotoğrafları gönderin yardımcı olacaklardır. Neden böyle olmuş sizin yem anlayamadım.
Yemi iade edin kusunuz için biraz ayırın bikac gün yetecek kadar. Aspurlarınıda ayırın öyle verin. Yenisini gönderirler umarım..Daha dün vakumlu poşetinden çıkarıp kuru bir plastik kaba koydum. Bugün yediler, bir sıkıntı yaratır mı acaba
Kuşlara bir şey olur mu onu merak ediyorum, daha bugün koymuştum. Yememişler zaten bozuk çıkanı.Yemi iade edin kusunuz için biraz ayırın bikac gün yetecek kadar. Aspurlarınıda ayırın öyle verin. Yenisini gönderirler umarım..
Aslında bayılırdı aspura abi, arada sırada ayrı koyardım. Almaya çalışsam bile izin vermezdiHayır bir şey olmayacaktır. Aspurda bazen böyle tam yemeyebiliyor kuşlar ama senin kuşun neredeyse aspuru tam tüketmemiş :/
Yok ne aç bırakması. İştahlılar maşallah. Kuşunuzun en sevdiği markayı bulmak lazım. O bulunduğunda görüntü bu oluyor.Hocam doğruyu söyleyin! Günlerce aç bırakmadınız değil mi
Görüntü, hepimizin arzu ettiği eylem sonucu barındırıyor, çok iyi