Evet. Son 3 gündür Diayzme 256 kullanıyorum. Onun ertesi günü bu şekilde oldu dışkısı. Son birkaç haftadır siyah tonlarda dışkılıyor.Dışkılar sizin düşündüğünüz kadar kötü değil.
Probiyotik var mı elinizde?
Salatalık,yeşillik vs vermeyin bu dönem.Sadece yem ve su içeserse, durumu daha net anlarız.Merhaba,
Normalde kuşumun dışkısı 1 haftadır şu şekilde oluyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 20153
Dün salatalık verdim. Bayağı da yedi. Ve bu sabah şu şekilde oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 20154
Salatalık yedi diye bu derece bozulur mu dışkısı? Yoksa bir hastalıktan şüphelenmeli miyim?
Haftada 2 kere probiyotik, 1 kere Multivitamin ve 2-3 kere mama veriyorum.
Bence endişelenecek bir durum yok.Evet. Son 3 gündür Diayzme 256 kullanıyorum. Onun ertesi günü bu şekilde oldu dışkısı. Son birkaç haftadır siyah tonlarda dışkılıyor.
Yemleri taze, suyunu günde 2 kere değiştiriyorum. Cereyanda filan bırakmıyorum. Arada bir elektrolik, multi vitamin ve probiyotik takviyesi veriyorum ama yine dışkısı normal halde değil.
Artık kronik bir hastalıktan şüphelenmeye başladım. Normal durumda çoktan düzelmesi gerekirdi dışkısı.
Sizce durumu nasıl?
Aynısını 2 gün elektrolit sonrasında 3 gün probiyotik şeklinde yapmıştım, daha bugün 5. günüydü. Tekrar mı yapayım aynı şekilde?Daldarı dışkıyı toparlar belli ölçüde.
Şöyle yapalım;
-Normal yemini koyalım, varsa aspur ekleyelim.
-Önüne her gün ufak bir parça dal darı koyalım.
-Yarın suyuna elektrolit koyalım,1 gün yeterli olacaktır bu durumda
-Arkasından 3 gün 12 saatte bir değiştirecek şekilde probiyotikli su koyalım.
ve gözlemleyelim.
Dışkı fotoğraflarını sabah akşam buraya yükleyelim.
Ne tür bir ilaç?ilaç var mı elinizde?
"Dutch 4 Care Bird Intestinal Koksiyos Icin" var.Antikoksidiyel.
İnterstinal iyidir.
Dozajı 1 litreye göre ayarlayıp kalanını dökmeniz gerekecek.
5 gün uygulayalım.
Aslında gayet de iyi yiyor. Yemi de taze yeni aldım sayılır. Diğerlerinin tespiti sanırım dışkı analizi ile mümkün.Beslenme eksikliklerinde dışkı devamlı bozuk olabilir. Nedeni bir çok şeyden olabilir. Kötü yem, sindirim sorunlari, kursak problemleri ve dolayisiyla az ama sık yeme ihtiyacı, kurtlar...
Paylaşmıştım konu başında.Gece dışkılarının ve gündüz dışkılarının bir mrneğini gönderirseniz yorumlayalım.