Evet, dişi. Uzun zamandır ceresinin dışında kabuk gibi bir şey var. Sanırım kızışmış oluyordu böyle olunca.Kuş dişi mi acaba? Dişi kuşlarda özellikle üstteki gibi bir dışkının çok farklı yorumları var. Üreme kanallarıyla alakalı bir problem bile olabilir.
Uzun zamandır böyle ama. Bu kadar uzun sürmesi doğal mı?Bu tarz bozulmalar üreme kanalini hazirladiginda çok gozlemlenen bir dışkı. Ayni zmaanda yoğun kalamar tuketiminden kaynakli ya da proteinli fazla ürünler tukettiklerinde gozlemledigim bir dışkı. Eşleşme zamani gelmiş. ?
Koksidiyoz olduğundan emin miyiz? Koksidiyoz eğer yoksa ilacı kullandığımızda zararlı olmaz mı?Öncelikle koksidiyozu bitirmeniz çok iyi olur.
Dışkıdaki koksidiyoz kaynaklı bozulmayı büyük ölçüde toparlayacaktır.
Hangi ilacı alacağım, nasıl bir tedavi uygulayacağım ayrıntı yazar mısınız?Koksidiyoz paraziti her hayvanın bünyesinde az da olsa bulunan bir parazit.
Özellikle yavru ve genç kuşları henüz bağışıklıkları gelişmediği için çok fazla etkiliyor.
Bağışıklık düştüğü ve sindirim sitemindeki sayısı arttığı zaman hastalık ortaya çıkıyor.
Koksidiyoz hastalığı ayrıca diğer hastalıklara uygun ortam sağlıyor. (E koli gibi)
Ben her 6 ayda 1 kere koksidiyoz için önleyici tedavi uyguluyorum.
Uyguladıktan sonra kuşların genelinde bir canlılık, neşe ve iştah artışı gözlemliyorum.
Şu ana kadar hiç bir zararını görmedim.
Bu nedenle ben tavsiye ederim.
Kuşum zayıf. Yaklaşık 30 gr. Önceden ne kadar olduğunu bilmiyorum ama sanırım yine de düşük bir değer. Onun dışında iştahında hareketliliğinde uçmasında neşesinde bir sorun yok.Dışkı harici gözünüze takilan başka bir belirti var mi?
Baycox, Netcox vs. bunları nereden bulabilirim. Sanırım internette satılmıyor.Koksidiyoz Hastalığı (Genel Bilgi-Teşhis-Tedavi)
Merhaba arkadaşlar. Tavşan, tavuk, kaz, ördek, sığır, domuz, kedi, köpek, ve tabi ki kafes kuşlarında çok görülen, tedavisi basit olmasına rağmen yanlış teşhis ve dolayısı ile yanlış ilaç uygulamaları yüzünden birçok hayvan kaybına sebep olan ''Koksidiyoz'' hastalığının teşhisi ve tedavisi ile...iyikus.com
Bu yazıyı bir okuyun.Herşey yazıyor burda.
Yulaf vermeyi kesince dışkıları düzelmeye başladığı için kullanmadım. Yem kaynaklı sorun olabilir diye.ilaç kullandınız mı?
Siyahlığın da nedenini buldum. Aspur vermeyi kesince rengi yeşile döndü ama yine bozuk dışkısı.Genelde kurulduğunda yaptığı renkte oluyor. Toparlayacak gibi. Biraz probiyotik orani yüksek besleme yapın