O da olabilir ama en erken salı günü elimde olacağı için 4 günlük süre kuşun durumunu kötüleştirebilir. İlk seçeneğim bugün ya da yarın İstanbul'dan temin etmek. Eğer bulamazsam mecbur öyle yaparım.
Etken madde olarak belirtilmiş genelde, direkt ilaç ismi verebilir misiniz kolay bulabileceğim?Hiç bişey bulamazsanız eczaneden bactrim şurup alıp kullanın işinizi görür..
Etken madde olarak belirtmiş herkes, direkt ilaç ismi verebilir misiniz?
Başka kafeste bir kuşum daha var. Sabahları farklı odadalar, akşamları uyumaları için aynı odaya alıyorum. Birbirlerini görmüyorlar. Aynı yere temas etmiyorlar kesinlikle. Hastalığın havadan vs. bulaşma ihtimali var mı?
O zaman farkı odalara almam gerekiyor.stafilokok daha çok temasla bulaşır ancak hava yoluyla bulaşma ihtimali az da olsa var. insandan hayvana ve hayvandan insana da bulaşır. özellikle insan burnunun içindeki mukozada doğal olarak bulunabilen bir bakteridir, kuşlara temas ederken temiz olmak ve ağzımızı/burnumuzu öptürmemek vs bu nedenle önemli
Nerede yaptırmıştınız? Bir de dışkı analizi miydi gerçekten yoksa dışkı analizi denip sadece mikroskop incelemesi vb. yapıldı? Ayrıyeten koksidiyoz mikroskop incelemesinde ortaya çıkıyor. Önce çıkmayıp sonra çıktıysa bence bu test acaba yanlış mı diye düşünmek pek mantıklı değil. Dediğim gibi mikroskop incelemesinde gözüktüğü için bunu ayırt eden göz ayırt edemeyen gözden daha güvenilirdir. Ya önceki testte yoktu yeni oluştu ya da önceki testte patojen olmasına rağmen tespit edilemedi ve şimdi tespit edildi.O zaman farkı odalara almam gerekiyor.
Ben bir dışkı analizi daha yaptırmıştım 2-3 ay önce. O zaman parazit çıkmamıştı. Ama başka yerde yaptırdım. Sanırım koksidiyoz olsaydı o zaman çıkardı tahlilde.
Sanırım mikroskop incelemesi yapıldı.Nerede yaptırmıştınız? Bir de dışkı analizi miydi gerçekten yoksa dışkı analizi denip sadece mikroskop incelemesi vb. yapıldı? Ayrıyeten koksidiyoz mikroskop incelemesinde ortaya çıkıyor. Önce çıkmayıp sonra çıktıysa bence bu test acaba yanlış mı diye düşünmek pek mantıklı değil. Dediğim gibi mikroskop incelemesinde gözüktüğü için bunu ayırt eden göz ayırt edemeyen gözden daha güvenilirdir. Ya önceki testte yoktu yeni oluştu ya da önceki testte patojen olmasına rağmen tespit edilemedi ve şimdi tespit edildi.
enrofloksasin'i, toltrazuril tedavisinden hemen sonra mı uygulayacağım?Bactrim şurubun etken maddesi sulfa + trimetoprim dir. Yani en kötü ihtimalle ilaç bulamazsanız bunuda kullanabilirsiniz. Ama birinci tercihiniz enrofloksasin (enromis, enrocid, enrocure) ve toltrazuril (baycox, netcox) olsun. Parantez içindekiler ilaç ismi..
Hastalığı tanımanız açısından aşağıya linkini eklediğim makaleyi okumanızı tavsiye ederim.Mantar sonuçları çıktı. Megabakteri çıkmamış. Aspergillus için ne gibi bir tedavi uygulayabilirim? @Doğanay Y.
Koksidiyoz tedavisinden sonra mı bu tedaviye başlamalıyım, önce mi?
Ekli dosyayı görüntüle 20923
hırıltılı soluması ve nefes nefese kalması gibi belirtiler yok.Hastalığı tanımanız açısından aşağıya linkini eklediğim makaleyi okumanızı tavsiye ederim.
Kuşlarda Mantar Enfeksiyonları
Kuşlarda Mantar Enfeksiyonları ASPERGİLİYOZ Bu, genellikle ekmek veya peynir gibi çürüyen yiyeceklerde görülen ve aflatoksin mantarından kaynaklanan bir küftür. Büyük kuş kafesinde, nemi emmiş ağzı açık bir kapta bulunan tohumda, çok uzun süre oturmuş yumuşak veya ıslak yiyeceklerde, kafes...iyikus.com
Hayır. Benim daha önce yaptığım gibi araştırıp bir şekilde bölünmüş olarak uygun fiyata alabilirsiniz. Bölünmüş ürüne karşısınız ama yapacak bir şey yok artık.hırıltılı soluması ve nefes nefese kalması gibi belirtiler yok.
Tedavide kullanılan ilacın çok pahalı olmasından ve tedavinin garanti olmadığından bahsedilmiş. Elim kolum bağlı bekleyecek miyim?
İlacın fiyatını bilmiyorum ama aşırı pahalıysa mecbur o şekilde yapacağım.Hayır. Benim daha önce yaptığım gibi araştırıp bir şekilde bölünmüş olarak uygun fiyata alabilirsiniz. Bölünmüş ürüne karşısınız ama yapacak bir şey yok artık.
Her ne kadar bariz belirtileri olsa da sizin kuşta olmaması sevindirici.hırıltılı soluması ve nefes nefese kalması gibi belirtiler yok.
Amphotericin-B evet pahalıdır. Ama bir o kadar da güçlü bir etken maddedir. Yalnız o makalede antifungal ilaçların da etki ettiğinden bahsedilmemiş. Fluconazole & Itraconazole, Flucytosine yahut Nystatin gibi erişimi oldukça kolay etken maddelere sahip ilaçlar ile de tedavi edilebilir. En basitinden Triflucan...Tedavide kullanılan ilacın çok pahalı olmasından ve tedavinin garanti olmadığından bahsedilmiş. Elim kolum bağlı bekleyecek miyim?