Bu dışkı nasıl toplanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Beyzagül G.

Çevirmen
Boncuk kızımın dışkıları bir süredir bu şekilde. İlk kızgınlık yumurtası zamanı fark etmiştim buna benzer olduğunu ve yumurtaları aldıktan sonra bir mantar kürü yapmıştım(mikostatinle) hafiflemişti bayağı. Sonradan ilerlemiş durumu sanırım ki dışkılar bu hale gelmiş ve kötü bi kokusu var. Ayrı odada kaldıkları için kokuyu fark etmem uzun sürdü. Boncuk'ta da hiç hastalık belirtisi yok; yemesi, içmesi, uçması düzgün. Kabarıklığı yok, kuyruk atması vs.de yok. Ama bir sorunu olduğu kesin. Bu dışkılara karşı ne yapmam gerekir?
WhatsApp Image 2021-07-13 at 10.15.53.jpeg

Yüksek ihtimalle iç mantar sorunu var. Bu sefer de flukonazol ile kür uygulanabilir. Daha tecrübeli kişiler de yorum yapacaktır.

Oyla 0
sade yem verebilirsiniz 30 dk da düzeltiyor sade yem mamalığına ayrı koyarak devamlı verebilirsiniz.
Aylardır olan bir sorunun aspurla 30 dakikada geçeceğini düşünmüyorum. Ki mubişlerimin beslenme sorunu da yok. Yemleri ve suları her zaman taze, sık sık sebze, meyve ve et de veriyorum. Mamalarını da, içeriği hafif eksik olsa da, veriyor; eksikliklerimizi de probiyotik ve vitaminlerle tamamlıyoruz zaten.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla 0
Yem markan nedir? Ve yemin sıcakta kalmış olabilir mi? Kuşta başka gözlemlediğin bir problem varmı?

Oyla 0
Yem markan nedir? Ve yemin sıcakta kalmış olabilir mi? Kuşta başka gözlemlediğin bir problem varmı?

Açık yem alıyorum şimdilerde, az az aldığımdan sıcakta kalmakla bozulacağını sanmıyorum her hafta yeniliyorum çünkü. Hem gardenmix kullanırken de böyleydi. Bir de 4 mubişim var, yemde sorun olsa diğerlerinin dışkılarında da belli eden bir şeyler olmaz mıydı?

Çok sık kanatlarını titrerken görüyordum ama bugün bir iki saat gözlemlememe rağmen o durumu görmedim. Ayrıca azıcık çok tüy döküyor gibime geliyor. Bazen tüyde mi değil mi anlayamıyorum.

Oyla 0
Hayır iştahı da yerinde, önüne ne koysam yiyor. Ekstra tek gözlemim eşine hafiften soğuk yapmaya başlaması. Araları hala normal, sabahları da kurlaşıyorlar bol bol ama artık geceleri salıncağa çıkartmıyor eşini :rolleyes: . Bir de son zamanlarda eşiyle yem değiş tokuşu yaptıklarını görmedim pek o kadar. Normalde Limon iki kişilik yer sonra gider onunla da paylaşırdı. Boncuk günde bir defa yem yiyorsa Limon 4 defa yerdi. Şimdi daha sık kendi yediğini görüyorum ama sanmıyorum bu durumun hastalığıyla ilişkisi olduğunu.

Oyla 0
Bazen cift düzenleri bozulabilir. Daima kusma eğilimi gitmeyebilir ya da bir rahatsizlik söz konusuysa uzak duruyor olabilirler.

Oyla 0
Şimdilik Mustafa Bey'in de dediği gibi flukonazol bir ilaç alayım diyorum. Ama gördüğüm tüm flukonazol ilaçlar haptı, şurup olarak bildiğiniz bir ilaç var mı acaba?

Oyla 0
Benim bir çift kuşumda da yakın zamana kadar dışkı böyleydi,yeşil boyama yapıyordu, 3 gün üst üste probiyotikle düzeldi.
Eğer kuşta bir iştahsızlık, ciddi bir sıkıntı yoksa, önce 3 probiyotik yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Oyla 0
@Beyzagül G. öncelikle kapalı paket yemlere devam etmeni tavsiye eedrim. Açık yem alıyorsan da buzdolabında muhafaza etmeni öneririm veyahut dışarıda durucaksa da yemin ağzını kapalı tutma açık kalsın hava alsın mutlaka..

Yemle alakası olsa diğer kuşlarda da olması gerekmezmi diye sormuşsun hayır gerekmez! Çünkü her kuşun bağışıklığı aynı değil..

Bu kısa önerilerden sonra asıl konuya geleyim. Bende mantardan şüpheleniyorum. Dışkıların kokması şekli şemali mantara işaret ediyor. Kuşunda iştahlı olduğunu söylüyorsun. Mantar sorunu olan kuşlar zaten çok yem yer. Sebebide besinlerden faydalanamadığı için ister istemez fazla yem yeme eğiliminde olurlar..

İlaç olarak illa flukanazol kullanmana gerek yok nistatinde kullanabilirsin. Fungostatin yada flucan ile tedaviye başlayabilrsin. Benim tavsiyem iki kuşada ilacı uygula mutlaka..

Oyla 0
@Taha Aktaş hapları ezmek vs gerektiğinden doz ayarlamak zor oluyor diye şurup sormuştum. Zira damlalıkla çok rahat dozu ayarlanıyor.

@Atilla Algansoy mantar küründen önce vitamin ve probiyotikle 4 gün destekleyerek durumunu gözlemlemiştim zaten. Maalesef durumu aynı. Keşke öyle kolay geçseydi.

@Ümit T. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Tedavi esnasında da kuşları ayırmayı düşünüyordum, dediğiniz gibi ikisine bir vereyim o vakit.

Oyla 0
Merhabalar tekrardan. Bir durum güncellemesi yapmak istiyorum. Maalesef yoğunluğumdan dolayı tedaviye ancak geçen hafta fungostatinle başlayabildim. Tam dolu suluğa 6 damla katarak sadece akşamları veriyordum ilacı. Bir gün atladığım için dün 3 kez değiştirerek tüm gün verdim. Dışkının şekli bayağı toparlandı (tedaviye başlamama yakın bozulmuştu.). Kızımda arada bir gözlenen titreme durumu vardı onu bile görmez olmuştum bu sabaha kadar. Hatta etrafına bıraktığı renk normale dönmek üzereydi lakin bugün bu manzaraya uyandım. İki gün daha ilacı sadece akşamları vererek uygulayacağım ama sonrasında ilacın kullanım süresi bittiyor. Ayrıca dışkıların etrafına bıraktığı renk çok yoğun gözüküyor gözüme ama fikir yürütemiyorum; size danışmak istedim. İki gün sonra da bir güncelleme yaparım ama dışkılar düzelmezse nasıl bir yol izlemeliyim?

Ekli dosyalar

• 20210829_083844.jpg
    20210829_083844.jpg
    801.4 KB · Görüntüleme: 13
Oyla 0
Boyamasi çok yoğun değil ancak form olarak bozuklar. İlaç dozu 2 kez verilmeye baslandiysa düşmemek gerekir.

Oyla 0
Boyamasi çok yoğun değil ancak form olarak bozuklar. İlaç dozu 2 kez verilmeye baslandiysa düşmemek gerekir.
Günde 12 saat duruyor ilaçlı su sadece sıcaklıktan dolayı değiştiriyorum arada o kadar. Sadece bir gün vermediğimden 24 saate çıkarmıştım dün için, bugün 12 saat vereceğim yine. Nasıl ilerleyeyim?

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri