Bu dışkı nasıl toplanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Beyzagül G.

Çevirmen
Boncuk kızımın dışkıları bir süredir bu şekilde. İlk kızgınlık yumurtası zamanı fark etmiştim buna benzer olduğunu ve yumurtaları aldıktan sonra bir mantar kürü yapmıştım(mikostatinle) hafiflemişti bayağı. Sonradan ilerlemiş durumu sanırım ki dışkılar bu hale gelmiş ve kötü bi kokusu var. Ayrı odada kaldıkları için kokuyu fark etmem uzun sürdü. Boncuk'ta da hiç hastalık belirtisi yok; yemesi, içmesi, uçması düzgün. Kabarıklığı yok, kuyruk atması vs.de yok. Ama bir sorunu olduğu kesin. Bu dışkılara karşı ne yapmam gerekir?
WhatsApp Image 2021-07-13 at 10.15.53.jpeg

Koksidiyoz ile ilgili kuşta var veya yok bir uygulama yapmanız faydanıza olacaktır.
Çünkü koksidiyoz uygulaması koksidiyoza bağışıklıkda kazandıran bir uygulama.6 ayda 1 kez yaparsanız çok iyi olur.
Yan etkisi olan ilaçlar da değil koksidiyoz için kullanılan ilaçlar.

Hee 6 ayda bir koksidiyoz ilacı kullansın ney toltrazurilmi?

Oyla 0
Hee 6 ayda bir koksidiyoz ilacı kullansın ney toltrazurilmi?
evet.
İlla hasta olmasını beklemeye gerek yok.6 ayda bir uygulanırsa koksidiyozdan emin olur.
Kanatlı üreticileri yavru doğduğunda belli bir süre sonra uzun süreler boyunca kullanırlar.
Amprolyum ile de uzun süreki önleyici koruyucu tedavi yapılabilir.Ya da her 6 ayda bir 2 gün uygularsan,koksidiyozdan emin olursun.

Oyla 0
Beyler yapmayın Allah aşkına. :(
Özel mesajlaşma ile bir sorununuz varsa tartışınız. Bir çok farklı görüş olabilir ancak süreç sonunda ortak bir paydada buluştuğumuzda güzeliz. Bugüne kadar hep öyle oldu. Bence, bana göre böyle uygulanmalı/ yapılmalı denildiği sürece daima ılımlı yaklaşmalıyız. Ancak geçenlerde denk geldiğimiz bir arkadaşta olduğu gibi doğrudan bu şöyle yapınlı konuşmalara fırsat tanımayalım. Eğer bu tip önerilerle alakalı farklı görüşler varsa "tartışalım" kategorisinde konu için görüşler alalım. Bu tip destek konularında böyle yapmayalım lütfen :(
Seviliyorsunuz :whistle:

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri