Bu dışkı nasıl toplanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Beyzagül G.

Çevirmen
Boncuk kızımın dışkıları bir süredir bu şekilde. İlk kızgınlık yumurtası zamanı fark etmiştim buna benzer olduğunu ve yumurtaları aldıktan sonra bir mantar kürü yapmıştım(mikostatinle) hafiflemişti bayağı. Sonradan ilerlemiş durumu sanırım ki dışkılar bu hale gelmiş ve kötü bi kokusu var. Ayrı odada kaldıkları için kokuyu fark etmem uzun sürdü. Boncuk'ta da hiç hastalık belirtisi yok; yemesi, içmesi, uçması düzgün. Kabarıklığı yok, kuyruk atması vs.de yok. Ama bir sorunu olduğu kesin. Bu dışkılara karşı ne yapmam gerekir?
WhatsApp Image 2021-07-13 at 10.15.53.jpeg

Siz ne önerirsiniz peki? Kötü değil durumu. Titremesi de pek sürmedi anlık kendisi yaptı belkide diye bile düşünüyorum. Yeni ilaç da önerebilirsiniz.

ilaçlı su günde 2-3 kere değiştirilerek 24 saat kullanılmalı. siz ilacı sadece gece vermişsiniz, bu kullanım şeklinin pek faydası olmaz

Oyla 0
siz daha önce de mikostatin kullanmışsıniz ve iyi gelmis, bu durumda mantar olma ihtimali yüksek. aşağıdaki videoyu dikkatle izlemenizi öneririm

Oyla 0
siz daha önce de mikostatin kullanmışsıniz ve iyi gelmis, bu durumda mantar olma ihtimali yüksek. aşağıdaki videoyu dikkatle izlemenizi öneririm

Çok teşekkür ederim anca inceleyebildim :oops:. Hekimin dediklerinden yola çıkarak öncelikle iç paratiz uygulaması yapmayı sonrasındaysa triflucan + mikostatini birlikte kullanmayı düşünüyorum. İç parazit için de sitraks veya levapar -artık hangisini temin edebilirsem- kullanacağım. Bu hafta bitmeden ilaçları temin etmeye çalışacağım. Lakin tam olarak üç sorum var uygulamaya dair: İç paratiz uygulaması ne kadar sürmeli? ( Bir hafta kesintisiz düşünüyorum, tam dolu suluğa 6 damla şeklinde) Mantar tedavisi için de kesintisiz 30 35 gün tedavi ederiz demiş hekimimiz. Fazla gelmez mi kuşların bünyesine? Özellikle iki ilacı da karıştıracağımızı hesap edersek. İlaçları hangi oranda, nasıl karıştırmalıyım? (Evdeki tüm kuşlara uygulayacağımdan her gece ağızdan 3 damla vermekle hem ben uğraşamam hem de 30 günlük elle tutulup zorla ilaç içirilmeli bir tedavi onların psikolojisini çok yıpratır. Elle tutulmayı sevmiyorlar sonuçta. ) Son olarak iki uygulama arasında ne kadar süre koymalı kuşları ne kadar ve nasıl dinlendirmeliyim?

Bu şekilde tedavi uygulamaya karar vermemin nedeni de asıl hasta kuşum geldiğinden beri bu halde - dışkılarını paylaştığım- merakında, oynamasında, iştahında genelde hiç sorun yok. Ve onu hiç veterinere götürme fırsatım olmadığından aldığım şahıs yapmadıysa hiç iç parazit tedavisi olmamıştır diye düşünüyorum. Diğerleri de veterinere gideli çok olduğundan önce parazit tedavisiyle başlayayım dedim. Sonrasında mantara geçeceğim ki bu daha çok bir başka kuşumun sorunu. Sindirim sorunları çok sık yaşanıyor ve çok sık kusma durumu oluyor. (Birkaç ayda bir oluyor; yemini değiştirip avidiare kullanınca veya mikostatin ile tedavi uygulayınca normale dönüyor.) Bu nedenle sağlam bir mantar tedavisi görmesini istiyorum, ayrıca bir şekilde sindirim sistemini güçlendirebilsem çok güzel olurdu.

Oyla 0
İlk mantar tedavisiyle de başlayabilirim aslında. Çünkü gözlemlediğim kadarıyla Boncuk'un hastalığı bulaşıcı (ondan ayrı duran iki kuşta da dışkıda sorunlar gözlemlemeye başladım). Bir aylık süreçten sonra iç parazit tedavisine geçebilirim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Oyla 0
İlk mantar tedavisiyle de başlayabilirim aslında. Çünkü gözlemlediğim kadarıyla Boncuk'un hastalığı bulaşıcı (ondan ayrı duran iki kuşta da dışkıda sorunlar gözlemlemeye başladım). Bir aylık süreçten sonra iç parazit tedavisine geçebilirim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

detay yazışırız ancak o videodaki dozlama güvercinler için geçerli , aman diyeyim.

Oyla 0
iç parazit uygulayacaksanız önce onu aradan çıkarın, sadece 1 gün kullanılacak, 1 hafta sonra 1 gün daha kullanılacak. bulabilirseniz eczaneden sitrax alın, yoksa veterinerden levamizol etken maddeli antihelmintik ilaç isteyin. temin ederseniz dozu yazarız

o video mantar hastalığı ve tedavisi için genel bir çerceve oluşturuyor, bahsedilen doz güvercinler için geçerli. sizde şu an için mikostatin + triflucan aynı anda 30 gün kullanım gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum. öncelikle mikostatin'i tam dolu suluğa 6-7 damla ekleyip tüm kuşlara 5 gün 24 saat kullanın, ilaçlı suyu min. 12 saatte bir tazeleyin. bu tedaviye alacağınız yanıta göre devamına karar verirsiniz

Oyla 0
@neanderthalensis tekrar merhaba. Sitraks ve mikostatini temin ettim. Bu çarşamba dış parazit için ikinci dozu uygulayacağım. İç parazitten önce onu uygulamamı beklemeli miyiz? Sitraksı nasıl vermeliyim? Ne kadar sık değiştirmeliyim. İlk defa iç paraziti kendim uygulayacağım.

Oyla 0
@neanderthalensis tekrar merhaba. Sitraks ve mikostatini temin ettim. Bu çarşamba dış parazit için ikinci dozu uygulayacağım. İç parazitten önce onu uygulamamı beklemeli miyiz? Sitraksı nasıl vermeliyim? Ne kadar sık değiştirmeliyim. İlk defa iç paraziti kendim uygulayacağım.

yarın sabah sitrax verebilirsiniz, tam dolu suluğa 6 damla 24 saat kalsa yeterli olur, ilaçlı suyu 8 saatte 1 tazeleyebilirsiniz

7-10 gün sonra ilacı tekrarlarsanız kalan parazit yumurtaları için tedbir olur

Oyla 0
Sitrax sonrası dışkılarımızın rengi düzeldi lakin hala şekilleri bozuktu. Sizce sorunu ne bu kızımın cidden :( Mikostatin başlamadım emin olmadığım için bir kez daha sorayım. Eklediğim dışkı resmi güncel gözükmeyebilir biliyorum ama mevcut dışkıları da bu duruma geliyor üzerinden biraz zaman geçince. Davranış olarak pek sorun görmüyorum, salayımda evi karıştırsın diye can atıyor. Kafeste eşinden kaçıyor sürekli(fazla ısrardan olması muhtemel); ekstra da kanatlarını arada açık tutuyor eklediğim ilk fotodaki gibi çok nadiren bayağı açık tutuyor(ikinci fotodaki gibi) sıcaktan bağımsız olarak; bir de sadece kafesteyken yani pek hareket etmezken bile ayakları ılık derecede sıcak oluyor. Sitraks vermeden önce bacak kısımları sarımsı/beyazımsıydı; okuduğuma göre karaciğer ve bağırsak sorunlarından kaynaklanıyormuş o tarz renk eğer genetik değilse. Sitrakstan sonra bacaklarına renk geldiği için kullanmadım hatta mikostatini ama maalesef dışkısında düzelme olmadı. Ne yapmalıyım?

WhatsApp Image 2021-10-16 at 17.11.59.jpeg

WhatsApp Image 2021-10-16 at 17.11.59 (1).jpegWhatsApp Image 2021-10-16 at 17.11.59 (2).jpeg

Oyla 0
üreme yolu problemleri olabilir. Kristallenmeler genelde bunu işaret edebildiği gibi karaciğer sorunları ve e coli türevi sorunları da işaret etmektedir.
Sarı renk boyamalar oldukça ciddi olduğunu belirtmeden edemeyeceğim :(
@neanderthalensis @Malkoçoğlu

Oyla 0
üreme yolu problemleri olabilir. Kristallenmeler genelde bunu işaret edebildiği gibi karaciğer sorunları ve e coli türevi sorunları da işaret etmektedir.
Sarı renk boyamalar oldukça ciddi olduğunu belirtmeden edemeyeceğim :(
@neanderthalensis @Malkoçoğlu
Dışkıları her zaman böyle değil. Yapısında bir sululuk ve hafif bozulma var ama rengi normal genelde ve boyaması da az ve yeşilimsi. Ben de anlamadım ne oldu da o kadar düz ve bozuk renkli çıkmaya başladı dışkısı. Üreme yoluyla alakalı olma ihtimaline karşı eşinden ayırmayı planlayayım o zaman.

sitrax'ı 2. kez kullandınız mı?
Merhaba. Valla hiç yalan söylemeyeyim hatırlamıyorum kullandım mı kullanmadım mı o yüzden kullanmadım varsayalım.

Oyla 0
Bir de eklemeyi unuttum ya da daha önce bahsettim mi bilmiyorum ama Boncuk'un dışkıları bana geldiğinden beri bu şekilde 1 yıl belki olmuştur. Tam düzeltemedim hiç. Mikostatin kullandım; vit takviyesi, iç dış parazit tedavisi yapıldı bu süreçte. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. Durumum olsa veterinere götüreceğim ki yok; bir arkadaşın ankarada lab önerdiğini gördüm zaman ayırabilirsem o yola boşvuracağım muhtemelen. Veterinere göre daha az tutar gibi geldi.

Oyla 0
Koksidiyoz ile ilgili kuşta var veya yok bir uygulama yapmanız faydanıza olacaktır.
Çünkü koksidiyoz uygulaması koksidiyoza bağışıklıkda kazandıran bir uygulama.6 ayda 1 kez yaparsanız çok iyi olur.
Yan etkisi olan ilaçlar da değil koksidiyoz için kullanılan ilaçlar.

Oyla 0
Dışkıları her zaman böyle değil. Yapısında bir sululuk ve hafif bozulma var ama rengi normal genelde ve boyaması da az ve yeşilimsi. Ben de anlamadım ne oldu da o kadar düz ve bozuk renkli çıkmaya başladı dışkısı. Üreme yoluyla alakalı olma ihtimaline karşı eşinden ayırmayı planlayayım o zaman.

Merhaba. Valla hiç yalan söylemeyeyim hatırlamıyorum kullandım mı kullanmadım mı o yüzden kullanmadım varsayalım.

iç parazit (helmint) ihtimali elendiyse, bu kadar uzun süre devam eden dışkı bozukluğunda ben koksidiyoz tedavisi yapıyorum.

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri