Çok acil! Muhabbet kuşum ayakta duramıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aslı I.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aslı I.

iyikus.com Üyesi
Merhaba,

Genel sağlığı ve hareketi, enerjisi gayet iyi olan muhabbet kuşum, sabah uyandığında gayet iyi durumdaydı. Yarım saat sonra kafesinden bir ses geldi ve baktığımızda yere düşmüş, yerde yatıyordu.

Şu anda ayakta duramıyor. Hareket ediyor, ama sadece arada bir kanatlarıyla çırpınma şeklinde. Ayakları tutmuyor.

2 tane veterinere götürdük. İlk götürdüğümüz; kortizol ve antibiyotik vermeyi önerdi. Ama uzmanlık alanı kuşlar olmadığı için başka bir hekime götürdük.

O da diazem vermeyi önerdi, ama sonrasında uyanamama ihtimali olabilir dedi. Riske giremedik. Yarın üniversite hastanesine götüreceğiz.

Daha önce başına gelen, fikir verebilecek ve yardımcı olabilecek birileri var mıdır? Yazarsanız sevinirim.

Evet, ben de mümkün olduğunca elle beslemeden kaçınmak istiyorum.

Peki, yem için öğünde ne kadar yemesi gerekir? Ya da günde diyeyim?

Çünkü biraz yiyor, yeterli gelip gelmeyeceğini anlamaya çalışıyorum.

Günlük 2 silme tatlı kaşığı civarı yiyorsa şimdilik yeterlidir. İyileştikçe yemesi normale döner. Keten tohumu almanızı öneririm. Tedavi süreci ve sonrasında çabuk toparlamasına yardımcı olur. Kendir tohumu da alın

Tekrar merhaba,

Kuşumda ilaç kullanımlarına ve kontrollere devam ediyoruz.

Karaciğer büyümesi ileri seviyede olduğu için bağırsaklara baskı yapıyormuş. Dolayısıyla çok zor dışkılıyor, resmen çırpınıyor dışkılayabilmek için.

Bu durumuna çok üzülüyorum, bir şeyler yapıp onu rahatlatabilir miyim? Biraz daha rahat dışkılayabilmesi için önerisi olan var mı?

Bu arada, kabız değil, dediğim gibi karaciğer baskısından ötürü. Sebebi belli, sadece çektiği çile azalsın istiyorum.

Teşekkürler.

Tekrar merhaba,

Kuşumda ilaç kullanımlarına ve kontrollere devam ediyoruz.

Karaciğer büyümesi ileri seviyede olduğu için bağırsaklara baskı yapıyormuş. Dolayısıyla çok zor dışkılıyor, resmen çırpınıyor dışkılayabilmek için.

Bu durumuna çok üzülüyorum, bir şeyler yapıp onu rahatlatabilir miyim? Biraz daha rahat dışkılayabilmesi için önerisi olan var mı?

Bu arada, kabız değil, dediğim gibi karaciğer baskısından ötürü. Sebebi belli, sadece çektiği çile azalsın istiyorum.

Teşekkürler.

Dışkılayamama sorunu ne zaman başladı? Önceden de varmıydı bu sorun? Tedavi süresince diğer sorunlarda gelişme varmı?

Dışkılayamama sorunu ne zaman başladı? Önceden de varmıydı bu sorun? Tedavi süresince diğer sorunlarda gelişme varmı?
Yaklaşık 1 hafta önce başladı, giderek şiddeti arttı. Daha önceden yoktu.

Tedaviyle ilgili pek olumlu bir gelişme yok. İdrarda kan görülmüştü, onda düzelme olmuş. Ama karaciğer bulgularında bir düzelme ya da karaciğerde bir küçülme yok maalesef.

Yaklaşık 1 hafta önce başladı, giderek şiddeti arttı. Daha önceden yoktu.

Tedaviyle ilgili pek olumlu bir gelişme yok. İdrarda kan görülmüştü, onda düzelme olmuş. Ama karaciğer bulgularında bir düzelme ya da karaciğerde bir küçülme yok maalesef.

Anladım dışkılayamama ilaçların yan etkiside olabilir. Peki ayakları nasıl? Halsizlik iştahsızlık uyuklama vs. varmı şuan?

İnülin tozları var. Dışkıyı dava sıvı hale getirip çıkışını kolaylaştırmakta fayda sağlayabilir. Probiyotikle kullanılması etkisini arttırır.

Anladım dışkılayamama ilaçların yan etkiside olabilir. Peki ayakları nasıl? Halsizlik iştahsızlık uyuklama vs. varmı şuan?
Ayaklarının üstünde durabiliyor, ama dengesi hala yok. Yürüyemiyor yani, bir iki adım atsa da sonra düşüyor.

Yem yemiyor, mamayla beslemeye devam ediyorum. Ama kursaktan değil, biberon gibi şırıngayı tutunca, öğrendi artık, iştahlıca yiyor.

Halsizlik pek yoktu, ama dışkılayamadığı için o kadar çırpınıyor ki yavrum, sonrasında halsiz düşüyor tabii.

Ben bu üründen almıştım hem kendim kullanıyorum hem kuşlara veriyorum. Yarım suluğa mercimek tanesinden biraz fazla katın suluğa önce su koyup sonra bu ürünü serpiştirin topaklanmaması için. Eridikten sonra da probiyotiği katıp verin. Mamayı yaptığınız suya da bu ikiliyi katın ama. Mama yedikten sonra pek su içmezler çünkü mamayla su almış olurlar.

Ben bu üründen almıştım hem kendim kullanıyorum hem kuşlara veriyorum. Yarım suluğa mercimek tanesinden biraz fazla katın suluğa önce su koyup sonra bu ürünü serpiştirin topaklanmaması için. Eridikten sonra da probiyotiği katıp verin. Mamayı yaptığınız suya da bu ikiliyi katın ama. Mama yedikten sonra pek su içmezler çünkü mamayla su almış olurlar.
Carnitin içerikli bir ürün vermiş miydi veteriner ?

Hayır. Konuştuğumda metaclor kullanabilirsiniz tekrar dedi, ama onu kullanmaya da çekiniyorum açıkçası.
Metaclor'u kullanabilirsiniz çekinmenize gerek yok. Ama benim dediğim karaciğeri onarmaya yönelik bir aminoaisttir. Bt amin forte veya aminovit gibi bir ürün kullanabilirsiniz. Karaciğeri destekler 👍 mamasına mutlaka probiyotik katın. Ve dediğim inülin ürününü alırsanız ondan da katın. Diğer ürünü ( aminovit ) alırsanız yazın.

Metaclor'u kullanabilirsiniz çekinmenize gerek yok. Ama benim dediğim karaciğeri onarmaya yönelik bir aminoaisttir. Bt amin forte veya aminovit gibi bir ürün kullanabilirsiniz. Karaciğeri destekler 👍 mamasına mutlaka probiyotik katın. Ve dediğim inülin ürününü alırsanız ondan da katın. Diğer ürünü ( aminovit ) alırsanız yazın.
Açıkçası karaciğer için sadece bitkisel takviyeler verdi doktor. Bitkisel ürünler, yağlar, vitaminler içeren takviyeler.

Ayaklarının üstünde durabiliyor, ama dengesi hala yok. Yürüyemiyor yani, bir iki adım atsa da sonra düşüyor.

Yem yemiyor, mamayla beslemeye devam ediyorum. Ama kursaktan değil, biberon gibi şırıngayı tutunca, öğrendi artık, iştahlıca yiyor.

Halsizlik pek yoktu, ama dışkılayamadığı için o kadar çırpınıyor ki yavrum, sonrasında halsiz düşüyor tabii.
Hangi ilacın yan etkisi olabilir peki, bir fikriniz var mı?

Bilemiyorumki bitkisel takviyeler bile yapmış olabilir. Çünkü ilaçlara başladıktan sonra olmuş. Beni asıl düşündüren dışkılaması değil diğer sorunları. B gurubu vitaminlerin ve d3 vitamininin faydası olabilir belki. Kullandığınız ürünlerin içinde varmı bu vitaminler?

Bilemiyorumki bitkisel takviyeler bile yapmış olabilir. Çünkü ilaçlara başladıktan sonra olmuş. Beni asıl düşündüren dışkılaması değil diğer sorunları. B gurubu vitaminlerin ve d3 vitamininin faydası olabilir belki. Kullandığınız ürünlerin içinde varmı bu vitaminler?
A,D,E vitaminleri var.

B vitaminini vermeyi sormuştum, gerek yok demişti veteriner. Ama bende de bir soru işareti kalmıştı.

Geri