Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dişi kuşumda Popo kısmında hafif lipom oluşmaya başladı, Tüy döküldü biraz o kısımda ellediğimde ise yumuşak bir doku var öyle ahım şahım bir şişlik yok.
Kuşlarda yağlanma, zannedilenden daha yaygın ve ciddi bir sorundur. Dengesiz beslenme ve hareket azlığı kuşlarda yağlanmaya sebep olur. Muhabbet kuşları doğal yaşamlarında çok çeşitli besinler ile beslenebilme şansına sahipken evde bakıldığında ağırlıklı olarak darı ve tohumlardan oluşan yemlerle beslenmektedir. Kuşları sadece yemle besleyip ve başka herhangi bir ek besin vermezsek yağlanmaları kaçınılmazdır. Çünkü ek olarak vitamin mineral desteği yoksa kuş yemin içeriğinde az miktarda bulunan vitamin ve minerali vücudun ihtiyacı olduğu seviyede alabilmek için çok fazla...
Kuşlarda Karaciğer Yağlanması ve Uygun Beslenme Üzerine
Kuşlarda karaciğer yağlanması (hepatik lipidoz), özellikle yanlış beslenme ve hareketsizlik nedeniyle sıkça görülen bir sağlık sorunudur. Evcil kuş sahipleri için bu durum ciddi sonuçlar doğurabilir ve genellikle beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesiyle önlenebilir. Bu makalede, karaciğer yağlanmasının nedenleri, genetik faktörlerin rolü, farklı görüşler ve uygun bir beslenme planı ele alınacaktır.
AŞIRI YAĞLANMA NEDEN OLUR?
Eğer kuşlarınızda yağlanma gözlemleniyorsa bir çok açıdan yanlış bakım uyguladığınızı gösterir. Tehlikeli değildir genelde yağlanmalar fakat özellikle üretimdeki kuşlarda sıkıntılıdır. Yağ bezesinden kurtulmanın yöntemleri olduğu gibi, bazı özel durumlarda veterinere danışılması gerekmektedir.
Yağlanmış kuş belirtileri: Kuşların gözle görülür biçimde toplandığı hareketlerinin hantallaştığı ötme istek ve gücünün azaldığı, solunum güçlüğü çektiği görülür. Avuca alınıp karın tüyleri üflendiğinde derinin yağlı buruşuk...
Kafesim ufak bir kafes değil, 6 kuş bir arada büyük bir kafesim var. Yem olarak Karışık, Aspur, Ak darı, Dal Darı( haftada 1 2 ) veriyorum. Haslanmış yumurta arada bir veriyorum başka bir şey yok. Hareket halinde olduğu halde bu durum geldi başıma
Hareketten kastım bu değil. Parmağınıza geliyorsa eğer merdivenler yaparak 30-40 adım çıkartın. Uçurun ev içinde bol bol. Günlük bir çorba kaşığından fazla yem tüketmiyorlar, fazlasını vermeyin. Dal darı ve aspur biraz azaltılabilir. Yeşillik sunulabilir.
Kuşlar için Taze Otlar
Taze Otlar/Yeşillikler, her gün pişirdiğimiz birçok yemek için vazgeçilmez malzemelerdir. Ancak narin ve aromatik yapraklar ve saplarıyla yiyeceğinizi baharatlamaktan çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Birçok kuş da taze otlar ve bazen saplarını yemeyi sever. Bu bitkilerin bazıları kuşların sağlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir çünkü bunlar doğal ilaçlardır. Bu konuda evcil kuşlar için yenilebilir yeşilliklerin bir listesini bulabilirsiniz.
Kuşlar her türlü taze yeşilliği çok severler. Yeşillikler pek çok açıdan faydalıdır. Hem kuşlar yerken mutlu olurlar (ki bence en önemlisi bu), hem vitamin mineral alırlar, hemde her bir yeşilliğin kendine özel faydasından faydalanırlar. Hemde besin değeri açısından yetersiz olan tohumların (yemlerin) açığını kapatırlar.. Kuşlarınıza mutlaka yeşillik vermenizi öneriyorum...
Kıvırcık; A vitamini, K vitamini, C vitamini, folik asit, demir, manganez, bakır, kalsiyum, magnezyum, potasyum yönünden oldukça zengindir...