Taha Aktaş
Veteran
Sağolasın hocam.Bunu önceden hazırlamıştım ama sen görmedin sanırım.Emeğine sağlık güzel olmuş![]()
Sağolasın hocam.Bunu önceden hazırlamıştım ama sen görmedin sanırım.Emeğine sağlık güzel olmuş![]()
Bana da öyle geliyorOluşmadıysada bir süre sonra oluşur bu gidişle![]()
Maalesef milyonluk kuş besleyenlerin, bu konuda çok deneyimsiz olduklarını gözlemliyorum. Zaman zaman üreticiler gezdiğimde ilaçlar yığın, kullanım şekilleri hep hatalı. "Ne bileyim ishal için kullanılıyormuuuş" dedikleri çok oluyor.Problem veterinerlerde reçete edilen ilaçlar değil aslında. Asıl problem üreticilerin sürekli bu ilaçları kür olarak uygulamalarında....
aslında belirli bir sıraya göre yapmamıştım nitrofuran gruplar koksidyoz da gayet etkili neden son sıraya al dediniz anlamadım
evet olabilir ama yinede etki ettiğini bilmenin iyi olacağını düşünüyorum
bunu ekledim teşekkür ederim
aslında belirli bir sıraya göre yapmamıştım nitrofuran gruplar koksidyoz da gayet etkili neden son sıraya al dediniz anlamadım
evet olabilir ama yinede etki ettiğini bilmenin iyi olacağını düşünüyorum
bunu ekledim teşekkür ederim
hocam gerçekten aklıma hiç öyle gelmemiştiüzerinde direkt antikoksidiyal yazan ilaçlar sıralamada önde olursa güzel durur diye düşünmüştüm, çok da önemli değil. hani veterinerlik hocalarının ders notlarında yazdığı gibi 1. tercih , 2. tercih , 3. tercih şeklinde
Bir zamanlar sebil gibi kullanılan Vitaform ve Neo-terramycin’e direnç geliştiğini düşünüyorum ben de(oksitetrasiklin diye hatırlıyorum) çok hafif durumlarda belki işe yarıyordur.Enroflaksasin de çok reçete ediliyor hekimler tarafından,onda da benzer bir durum oluştu mu acaba merak ediyorum.
Doğrudur,sık ve bilinçsiz kullanılan antibiyotikler büyük sorun maalesef.Çoğu vakada şu meşhur Baytril’in önerildiğini görüyorum mesela.Dediğiniz gibi bir süre sonra,sadece ağır vakalarda verilen bu ilacın bile yetersiz kalacağını düşünüyorum.Bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor insanların ama umudum da pek yok ne yazık ki..geçenlerde Van Yüzüncü Yıl Üni. veterinerlik araştırma görevlilerinin çok eski olmayan bir makalesine denk geldim. Bölgenin ücra ve nispeten izole bir bölgesindeki kanatlılar üzerinde oksitetrasiklin çalışması yapmışlar, coli/salmonella suşlarına etkisi yüksek seviyede çıkmış. bizim batıda ise vitamin gibi kullanıldığı için etkisi çok sınırlı maalesef. artık enrofloksasin bile ağir vakalarda yeterli olmayabiliyor mix antibiyotik gerekebiliyor
Hahahahahah sağol,aslında daha çok dinlenme vakitlerimde uğraşıyorum.Akşamdan hazırlayacağım konuları belirliyorum,ertesi gün hazırlıyorum.Faydası oluyorsa ne mutlu banaTaha gerçekten imrenmeye başladım nasıl gün de bunları hazırlamaya zaman buluyorsun? Ben ödevleri ve dersleri halledip dil ödevi kısmına geçene kadar saat 20 oluyor![]()
Evet bana oluyor. Boş zamanım olmuyor kiHahahahahah sağol,aslında daha çok dinlenme vakitlerimde uğraşıyorum.Akşamdan hazırlayacağım konuları belirliyorum,ertesi gün hazırlıyorum.Faydası oluyorsa ne mutlu bana![]()
geçenlerde Van Yüzüncü Yıl Üni. veterinerlik araştırma görevlilerinin çok eski olmayan bir makalesine denk geldim. Bölgenin ücra ve nispeten izole bir bölgesindeki kanatlılar üzerinde oksitetrasiklin çalışması yapmışlar, coli/salmonella suşlarına etkisi yüksek seviyede çıkmış. bizim batıda ise vitamin gibi kullanıldığı için etkisi çok sınırlı maalesef. artık enrofloksasin bile ağir vakalarda yeterli olmayabiliyor mix antibiyotik gerekebiliyor
Çok doğrugeçenlerde Van Yüzüncü Yıl Üni. veterinerlik araştırma görevlilerinin çok eski olmayan bir makalesine denk geldim. Bölgenin ücra ve nispeten izole bir bölgesindeki kanatlılar üzerinde oksitetrasiklin çalışması yapmışlar, coli/salmonella suşlarına etkisi yüksek seviyede çıkmış. bizim batıda ise vitamin gibi kullanıldığı için etkisi çok sınırlı maalesef. artık enrofloksasin bile ağir vakalarda yeterli olmayabiliyor mix antibiyotik gerekebiliyor
Keşkeee.Hatta başımdan geçen bir olayı anlatayım.Doğrudur,sık ve bilinçsiz kullanılan antibiyotikler büyük sorun maalesef.Çoğu vakada şu meşhur Baytril’in önerildiğini görüyorum mesela.Dediğiniz gibi bir süre sonra,sadece ağır vakalarda verilen bu ilacın bile yetersiz kalacağını düşünüyorum.Bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor insanların ama umudum da pek yok ne yazık ki..
Bunun nedeni Facebook grupları..Bir zamanlar sebil gibi kullanılan Vitaform ve Neo-terramycin’e direnç geliştiğini düşünüyorum ben de(oksitetrasiklin diye hatırlıyorum) çok hafif durumlarda belki işe yarıyordur.Enroflaksasin de çok reçete ediliyor hekimler tarafından,onda da benzer bir durum oluştu mu acaba merak ediyorum.
Daha ilk kuşumda pek bilgili değildim,vitamin soruyorum Vitaform öneriyorlar.Bakıyorum antibiyotik,şaka gibi.100 ml ye 20 damla mıBunun nedeni Facebook grupları..
Facebook gruplarına girip bakarsan Hazal, hafif bir durumda bile vitaform ve neo terramycin öneriliyor. Hayvan tüye girmiş, tüye bağlı olaraktan dışkısı da biraz bozuk, yapıştırıyorlar neo terramycini. Bunu da geçtim, zamanında Facebook gruplarında moderatörlük yaptım, vitaformun üretimde döllendirmeyi arttırdığını söyleyen bile var...
Baytrili, 100 ml lik suluğa 1 ml ekleyin diyen mi dersin, neler neler var.
Kanatlılar konusunda uzman hekim artmadıkça daha çoook yaşarız bunları maalesef.Keşkeee.Hatta başımdan geçen bir olayı anlatayım.
Ben bir tane veterinere gitmiştim.Ama o zaman şimdiki gibi bilmiyordum.Şimdi yine az çok bir şeyler öğrendim.Adama 'Abi bana kuşum için vitamin verir misin'dedim adam bana vitaform verdi birde 'Ölüyü diriltir bu haftada 3 kez kullan dedi' bende çocuk aklıma aaa ne güzelmiş dedim.Ondan sonra da sulphametazine verdi 'Bunu da Kuşun ishal olursa verirsin' dedi kanlı felan değil haa hani şu sebze verildiğinde oluşan ishal varya ondan.Gerçekten bilinçleşmemiz lazım bu konularda .Allahtan almamıştım.
![]()
Zaten 100 ml suluğa 1 ml baytril önerdikleri kuş 1,2 gün sonra ölüyordu, normal durum yani.Daha ilk kuşumda pek bilgili değildim,vitamin soruyorum Vitaform öneriyorlar.Bakıyorum antibiyotik,şaka gibi.100 ml ye 20 damla mıpes gerçekten.Antibiyotiği seven,yazmayınca doktor döven milletiz sonuçta.Şaşırmamak lazım aslında.
Sonra da hastaydı öldü oluyor,çok üzücü..Zaten 100 ml suluğa 1 ml baytril önerdikleri kuş 1,2 gün sonra ölüyordu, normal durum yani.
Aynen..Sonra da hastaydı öldü oluyor,çok üzücü..