Taha Aktaş
Veteran
Yakında ona da başlarlarSirke dememiş en azindan

Yakında ona da başlarlarSirke dememiş en azindan
Gördükçe eklerim hocam.bu tip görselleri bir başlık altında toplayabiliriz aslındaMutasyon adlarıyla ilgili imtihanlarımız...
Mutasyon adlarıyla ilgili imtihanlarımız... Çok uzun süredir gerek sosyal medya gerek videolarda ya da tesadüfen denk geldiğim bazı yazım yanlışlarını sizinle paylaşmak istiyorum (paylaşan kişiyi gizleyip elbette). Amacım sadece eğlenmek, doğru yazıma teşvik ve biraz araştırılmasını istiyor...iyikus.com
Üstte de mutasyonlarla alakalı açmıştım
Önerilerinizi dikkate alacağım.Tavsiyem bazı enfeksiyonların uzaktan tespit edilip edilmeyeceğini de belirtmeniz yönünde olur.
staphylococcus bana göre yanlış tabloda zira orada ki etken maddelerin hiç birini antibiyogramımda etkili olduğunu görmedim.
E coli ve staphylococcus için florfenikol etken maddesi de etkili olmakta.
Not:Bakteriyel enfeksiyonda antibiyogram yapılmadan hangi etken maddenin işe yarayacağını bilmek imkansızdır. Bu sebeple ya bütün seçenekler denenmeli ya da kültür antibiyogram yapılmalı. İlla da deneme yapılacaksa e coli ve staphylococcus için önceliği enrofloksain'e verirdim.
Not 2: colistin gerçekten ağır bir antibiyotik olduğu için de tavsiye etmem. Sıkıntılı bir antibiyotiktir.
2014 de yapılmış ve detaylı bilginin olmadığı , antibiyogram sonucunun dahi paylaşılmadığını görmekteyiz. Bu etken maddelerinin çoğu gram pozitif ve negatif bakterilere karşı etkilidir lakin direnç faktörü devreye girince hangi ilacın etki edeceğini antibiyogram ile öğreniriz.Önerilerinizi dikkate alacağım.
Günay Dönmez'in de Escherıchıa Coli'ye yakalanmış bir kuşu vardı lab dan gelen E Coli'nin Duyarlı olduğu antibiyotik etken maddelerini paylaşmıştı bende size ileteyim.
Duyarlı Olduğu Antibiotik Etken Maddeler
Metisilin - Ampisilin - Amoksisilin - Sefazolin - Sefaklor - Sefuroksim - Sefriakson - Seftizoksim - Sefotaksim - Seftazidim - Sefperozil - Sefoperazon - Sefepim - Sefiksim - İmipenem - Sulfametoksazol+Trimetoprim - Gentamisin - Kanamisin - Tobramisin - Amikasin - Netilmisin - Tetrasiklin - Kloramfenikol - Ofloksasin - Siprofloksasin - Danofloksasin - Enrofloksasin - Marbofloksasin - Flumekuin - Cefovecin (Convenia) - Vankomisin
Size bir sorum olacak.Florfenicol neden yok? Her ne kadar Kloromfenikol ile aynı sayılsa da bunun neden testte de çıkmadığını merak ettiğim için soruyorum?